התוצאות לרבעון הראשון של חברת
HOT 
מוכיחות
שאי.די.בי 
כנראה ידעה מדוע היא נכנסת לחברת הכבלים. נראה גם כי מנכ"ל החברה, דוד קמיניץ, ימשיך לספק את הסחורה לנוחי דנקנר (בעלי אי.די.בי), לאחר שחילץ בעבר את חברת התקשורת ברק מהמשבר הקשה בו הייתה נתונה.
ברבעון הראשון נמשכת מגמת השיפור בהוט בכל הפרמטרים התפעוליים המרכזיים, והגידול בשירותי הטלפוניה והאינטרנט, כולל ה-VOD, הוא שמהווה את מנוע הצמיחה המרכזי של החברה, בעדיפות על פעילות הטלוויזיה. בשיחה עם "גלובס", ציין קמיניץ כי שוק הטלוויזיה הרב ערוצית נמצא בסטגנציה, אך למרות זאת הצליחה החברה לצמוח בהיקף סמלי במספר המנויים. במספר מנויי הטלוויזיה שלה, לא צמחה החברה כלל.
הכנסות הוט ברבעון הראשון הסתכמו ב-711 מיליון שקל, גידול של 12% מהרבעון המקביל אשתקד, כשברבעון הקודם הסתכמו ההכנסות ב-691 מיליון שקל. אך הסיפור המרכזי של HOT הוא בשיפור הנאה ב-EBITDA. הרווח לפני פחת הסתכם ברבעון ב-229 מיליון שקל, גידול של 13% ביחס ל-202 מיליון שקל ברבעון המקביל. לעומת הרבעון הקודם גדל ה-EBITDA ב-11 מיליון שקל. ברבעונים השני והשלישי של 2007 היו שיעורי ה-EBITDA באזור ה-216 מיליון שקל, כך שברבעון המדווח נראה שניידות המספרים בעיקר והגידול במספר המנויים, ביחד עם הצמיחה באינטרנט, הביאו לקפיצה ברווח.
הרווח התפעולי הסתכם ב-139 מיליון שקל, גידול של 110% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, כשברבעון הקודם הסתכם הרווח התפעולי ב-77 מיליון שקל. ההסבר לגידול הקיצוני נעוץ ברישום מחדש של ביטול ההפרשה שביצעה החברה בגין הסכסוך עם אולפני וורנר, בסך של 76 מיליון שקל.
כאמור, HOT לא צומחת במספר המנויים בטלוויזיה שלה, אך באינטרנט היא רשמה צמיחה של 16% ברבעון, ומספר המנויים שלה עומד על 640 אלף המהווים כ-40% מהשוק. בטלפוניה, נראה כי בעלי המניות של הוט מכים כיום על חטא, על שלא רצו להיכנס בזמנו לשירות ונכפו על ידי הרגולטור. HOT גייסה הרבעון 47 אלף מנויי טלפוניה, מה שמשקף קצב גיוס של למעלה מ-15 אלף מנויים בחודש. מעניין יהיה לראות האם קצב הגידול של החברה בטלפוניה ישמור על רמתו, או שהתפוגגות להט הניידות יחזיר את החברה לקצב טרום הניידות, 10-12 אלף מנויים. מתחילת הניידות, ב-1 בדצמבר 2007, הצטרפו לחברה 60 אלף מנויי טלפוניה.
תוכניות ישנות ותחומי פעילות חדשים
בהתייחסו לעסקה לכניסת נטויז'ן ל-HOT, אמר קמיניץ כי הוא אינו צופה שינויים והחברה ממשיכה בתוכניותיה בהתאם להנחיות הדירקטוריון. המשמעות היא שהוט תמשיך בתוכנית שלה להיות ספק שירותי סלולר באמצעות MVNO (מפעיל וירטואלי), ותמשיך במאמצים לקבל רישיון לספק בינלאומי וספק אינטרנט ISP.
קמיניץ הדגיש כי "תוצאות הרבעון הראשון ממשיכות את המגמה של הרבעונים הקודמים, ומהוות בסיס איתן לתחילת שנת 2008. אנו מראים גידול דו ספרתי בהכנסות הקבוצה וב-EBITDA - מדד המשקף צמיחה בכל מוצרי הליבה של החברה, ובפרט גידול משמעותי בצירוף קווי טלפון בעקבות ניידות המספרים. כמו כן, החברה מתמקדת בשדרוג חבילת הצפייה והגדלת סל השירותים ללקוח". עוד לדברי קמיניץ, "ביצועי החברה מעידים על כך שהאסטרטגיה השיווקית והתפעולית שלה מצליחה, בשוק תחרותי ומאתגר במיוחד. אנו מאמינים כי בשנת 2008 הוט תשיג את יעדיה העסקיים, הכוללים צמיחה יציבה ומתמשכת".
ישראל לדרברג, סמנכ"ל הכספים של HOT, אמר כי תזרים המזומנים של החברה בסך 134 מיליון שקל, המהווה גידול של 65% מהרבעון המקביל, יחד עם תוצאות הפעילות, מבנה האשראי שלה (אשראי שקלי לא צמוד) והמסגרות הלא מנוצלות העומדות לרשותה - יאפשרו להוט להיכנס לתחומי פעילות חדשים.
קמיניץ: "ביצועי החברה מעידים כי האסטרטגיה השיווקית והתפעולית שלה מצליחה, בשוק תחרותי ומאתגר במיוחד. אנו מאמינים שב-2008 הוט תשיג את יעדיה העסקיים, בהם צמיחה יציבה ומתמשכת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.