בשל מצבו העגום של משק המים מקדמת רשות המים חקיקה שתאפשר להעלות בקרוב את תעריפי המים למגזר החקלאי והביתי. כל הודיע היום מנהל רשות המים, פרופ' אורי שני.
לפי שעה ובניגוד לתחזיות, הרשות אמנם אינה מתכוונת לדרוש יבוש גינות, אך על פי הערכה, אם מצב משק המים ימשיך להיות גרוע גם במהלך חורף 2009 תדרוש זאת הרשות. כדי למנוע בכל זאת בזבוז מיותר של מים באמצעות השקיית גינות מתכוונת הרשות כבר עתה לדרוש לבטל את התעריף הזול לגינות.
התעריפים החדשים יתבססו על שיטה המעודדת את חסכני המים וקונסת את בזבזני המים. כך למשל, משפחה גדולה הצורכת כמות קטנה של מים תקבל חשבון נמוך מזה שהיא משלמת כיום. משפחה ובה מספר קטן של נפשות הצורכת כמות גדולה של מים, תתבקש לשלם עבורם תעריף כמחיר ההתפלה.
לדברי שני, הצורך להעלות את תעריפי המים הוא תוצאת ארבע שנים שחונות שגרמו לכך ששלושת האגנים אקוויפר החוף, אקוויפר ההר והכינרת, קרובים כיום יותר מתמיד לקווים האדומים, כאשר כבר בתחילת יוני 2008 הם צפויים לחצות אותם. משמעות הדבר היא נזק כבד למקורות המים ולאיכות המים. הנזק הוא תוצאת חדירת מים מלוחים לאגנים והתגברות הזיהום.
לאחרונה הגדירה רשות המים מדד חדש קווים שחורים, שירידה מהם משמעותה, שהשינויים בשלוש האגנים הופכים מהירים יותר ובלתי הפיכים. לדעת פרופ' שני, אם חלילה נחצה קווים אלה נאבד את מקורות המים.
על רקע מצבו הקשה של משק המים פנה היום (א') פורום תאגידי המים לבג"ץ בדרישה לבטל את העלאת תעריפי המים שכבר בוצעה והמתוכננת ולקבוע תעריפים חדשים. לטענת הפורום, בשבע השנים האחרונות עלו תעריפי המים ב-100%. כך למשל, ב-2008 עלו התעריפים בכ-20%. לטענתם, הצרכן בארץ משלם הרבה ומקבל מעט כאשר רוב הכסף הולך ישירות לכיס של מקורות ולא להעלאת איכות המים או השירות. עוד דורשים התאגידים מהרשות לפעול בשקיפות ותסביר איזה אחוז מהתשלום החודשי הולך למקורות ואיזה לתאגידים.
רשות המים השיבה בתגובה, שהיא עדכנה את תעריפי המים כדי שיממנו את עלויות ההתפלה ואת הסבסוד שהיה קיים במשק המים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.