חגית אברון תכנון אופטימי: סניף בכל עיר, בארץ ובחו"ל

רקע: בשארה חינאווי הוא נכדו של נג'יב חינאווי, יליד יפו, שפתח אטליז בתחילת שנות ה-20. האטליז פועל עד היום.

"עבדתי באטליז מגיל 10. ניקיתי מקררים, אחסנתי בשר, סחבתי ארגזים וקרצפתי רצפות. "אבי, ניקולא, לא ויתר לי על כלום וכך למדתי את רזי המקצוע".

בשארה הוא יזם בנשמתו, בעל תואר במנהל עסקים, ובוגר ביה"ס לבישול "תדמור". בשל תכונות אלה וההשכלה שרכש, הרחיב וקידם את העסק המשפחתי ופתח עוד סניפים.

כיום בבעלותו של בשארה חינאווי שלושה סניפי אטליז גורמה מעוצבים, כולם מאובזרים בחדרי קירור בשר, במסכי פלזמה שעליהם מוקרנים תוכניות בישול וסרטים מצוירים, במקררים עם כל סוגי הבשר וברשימה ארוכה של מוצרי איכות הנמכרים לצד הבשר. בקיץ 2003 פתח בשארה מעדנייה גם ברמת אביב ג', שהפכה לדבריו להצלחה מיומה הראשון.

המרכז הלוגיסטי והמעדנייה המורחבת של משפחת חינאווי, נמצאת ביפו ברח' יפת 180. סניף נוסף ממוקם במיקדו סנטר בשכונת תל ברוך צפון.

בשארה מציין שמקצוע הקצבות אינו מקצוע נרכש, אי אפשר ללמוד אותו אלא רק לגדול לתוכו. לדידו, היחס האישי ללקוחות בשילוב מורשת הידע העוברת מאב לבנו, הוא סוד ההצלחה של "חינאווי מעדני בשר".

מסעדות/עסקי מזון: רשת חינאווי איטליז ומעדני בשר.

היקף פעילות/מחזור שנתי: כ-20 מיליון שקל בשנה.

ההצלחה הכי גדולה בעסק: "היציאה מיפו לרמת אביב".

האכזבה הכי גדולה בעסק: "אין ומקווה שלא תגיע לעולם".

מנות אהובות: "צלעות טלה על האש היא המנה הכי קלאסית, הכי בסיסית והכי טעימה לי".

מפרגנים למתחרים: "מסעדת 'בלק' - אני מאד אוהב את צחי בוקששתר ואת ידו במטבח".

תוכניות לעתיד: "סניף בכל עיר בארץ וגם בחו"ל".

עם מי היו רוצים לעשות עסקים? "עם אנשי העסקים דולנד טראמפ וארקאדי גאידמק".

באיזה מחיר היה מוכר את העסק? "60 מיליון שקל".