בסקירה שהוציא לאחרונה בית ההשקעות אופנהיימר הוא מעדכן כלפי מטה את התחזית שלו לשוק האמריקני, אבל עדיין נשאר שורי. מחיר היעד של אופנהיימר ל-S&P 500 לשנת 2010 עומד על 1225, ומחיר היעד ל-2011 עומד על 1300.
באופנהיימר מעריכים שהעוצמה הכלכלית שמפגינות החברות האמריקניות תימשך עד סוף השנה ומעבר לה, עובדה שבסופו של דבר תחזיר את המשקיעים לשוקי המניות בחודשים הקרובים. נזכיר שמסורתית, החודשים נובמבר-ינואר נחשבים לחודשים הטובים ביותר בוול סטריט, אבל בשביל להגיע אליהם צריך לצלוח בשלום את המחצית השנייה של ספטמבר, שהיא דובית בדרך כלל, ואת אוקטובר שגם לו יש רקורד אדום. לשם כך יש לתת משקל גבוה יותר לניתוח הטכני בתהליך קבלת ההחלטות.
באופנהיימר מציינים שגם חולשה בנתוני המאקרו לא תפגע בהכרח בתחזית השורית לשוק המניות. המזומנים שהחברות צברו יאפשרו להן לצמוח, אם על ידי צמיחה אורגנית מבפנים ואם על ידי מיזוגים ורכישות. הם גם מזכירים את הגידול בתשלום הדיבידנד של חברות ה-S&P 500, ועל פי ניתוח שהם עשו, הדבר מלמד על סיכוי להתרחבות כלכלית ממושכת.
הסקטורים המומלצים באופנהיימר הם צריכה מחזורית, תעשייה וטכנולוגיה. המלצת תשואת חסר מקבלים הסקטורים אנרגיה, תקשורת ותשתיות. אנחנו דווקא נותנים משקל רב למניות סקטור התשתיות בהתבסס על הניתוח הטכני, אבל נהיה זהירים בעניין.
עד כאן התחזית של אופנהיימר USA. אמיר ארגמן, אנליסט המאקרו של אופנהיימר ישראל, מצא זווית נוסף לבחון ממנה את כלכלת ארה"ב. מדובר ב- Association of American Railroads.
הארגון הזה מפרסם מדי חודש דו"ח מרתק בו הוא מפרט 19 סוגי סחורות המובלות באמצעות מכולות על תשתית פסי הרכבת. החשיבות הגדולה של הדו"ח היא בכך שפעילות זו מייצגת חלק ניכר מהתובלה הקיימת בארה"ב וקנדה.
הפרמטר של תובלה באמצעות מסילות הרכבת מושפע באופן ישיר ומהיר מהביקושים הסופיים של המוצרים, ולכן ההתייחסות אליה היא כאל פרמטר מייצג לבריאות הכלכלה כולה.
מספר קרונות המשא שיצאו לדרכם במהלך חודש אוגוסט 2010 עמד על 1,179,447. הבשורה המשמחת היא כי מספר זה גבוה ב-5.7% לעומת אוגוסט 2009. הבשורה הפחות משמחת היא שמדובר במספר הנמוך ב-11.6% לעומת אוגוסט 2008. נתונים אלו הם ללא התאמה עונתית ותיכף נרחיב על כך.
בשורה טובה נוספת היא כי זהו הנתון החודשי הגבוה ביותר מאז נובמבר 2008, ומדובר גם בשינוי מגמה לאחר שלושה חודשים רצופים של ירידה במספר הקרונות. אם נרצה לזרום עם הרוח האופטימית שמציפה אותנו, אפשר להוסיף גם כי השבוע האחרון של חודש אוגוסט התאפיין ב-302,358 קרונות - המספר השבועי הגבוה ביותר בכל שנת 2010.
מצד שני, כאשר כן נכנסים להתאמות העונתיות מגלים כי הבשורות פחות משמחות. חודש אוגוסט מתאפיין בכל שנה בעלייה עונתית חזקה ביותר של מספר קרונות התובלה. בשקלול ההתאמה העונתית, מתברר שמספר הקרונות בחודש אוגוסט 2010 למעשה ירד לעומת חודש יולי 2010 ב- 1.6%.
המשמעות היא כי מספר הקרונות עלה מחודש יולי לחודש אוגוסט כפי שקורה ממילא כל שנה, אך היקף העלייה היה נמוך אם מגלמים את הדרישה העונתית ליותר סחורות בתקופה זו של השנה. אנחנו נבקש מאמיר עדכון גם בחודשים הקרובים, כדי לראות איזה מהנתונים מייצג את המגמה.
סיפורי אימה שהתגלו כשטויות
קן פישר, אחד ממנהלי השקעות שאני עוקב אחר התחזיות וההמלצות שלו, כותב שירידות השערים שהחלו בחודש אפריל הן קלאסיות. על פי פישר, הירידות הללו נגרמו על ידי סיפורי אימה שהסתברו כשטויות. בין הסיפורים האלה הוא מציין את הרעיון שיוון תפשוט רגל ותיקח איתה את פורטוגל, ספרד, אירלנד ואיטליה, רעיון שגם אני חשבתי וחושב שהוא לא רלוונטי.
פישר מציין את החשש מתחתית כפולה בארה"ב, אבל אומר שזה יקרה רק אם כל העולם ייכנס בפעם השנייה למיתון. מיתון עולמי כפול לא התרחש עד כה מעולם. במאמרו, שפרסם במגזין פורבס, שואל פישר מדוע כה רבים חוששים ממשהו שמעולם לא קרה.
התשובה שלו היא שזה מה שקורה תמיד בכניסה לשוק שורי אחרי תקופה של שוק דובי. באיזשהו שלב חששות השווא מתבררות ככאלו, ואז השוק ממשיך לעלות. כמו אופנהיימר גם פישר מתייחס לתוצאות הטובות של החברות ואומר שהן מפחיתות את הסיכוי לתחתית כפולה. בשורה התחתונה, הוא מצפה לגל שני של עליות שערים.
אני מעודד מהתחזיות הללו, שמבוססות על נתונים וסטטיסטיקה ולא על תרחישים תיאורטיים. אמנם גם תחזית סטטיסטית היא תיאורטית, אבל מחזוריות התנהגותית היא הנחת יסוד של הניתוח הטכני, ואחת מהנחות היסוד לעבודתי. בשלב ראשון נראה איך נשרוד את ספטמבר- אוקטובר תוך שילוב הגנות והימנעות מפאניקה.
פעילות בתיק
הפעילות שעשינו הפעם הייתה מעטה, אחרי שבשבועות האחרונים הזזנו את תיק קניון המניות באופן משמעותי במטרה להפיק את המקסימום מעליות שערים.
BJGP, אחת המניות שנתנו לנו תשואה יפה ויציבה והפגינה עוצמה בחודשי הירידה, נמכרה. זאת מסיבות של מימוש רווח טכני. המניה עלתה בקו כמעט ישר מ-6 דולר ל-8 דולר, ולמרות שבדרך כלל אני חותך הפסדים, לא רווחים, לפעמים צריך לתת למניה להתקרר. נכון היה למכור חצי פוזיציה, אבל מכיוון שאני מגביל את התיק ל-50 מניות, מכרתי הכול. מדובר בחברה טובה ומעניינת וסביר שעוד נראה אותה בתיק.
במקומה הכנסתי את ENER, חברה עם שווי שוק שמוגדר קטן, שפועלת בתחום האנרגיה הסולארית. שנת 2010 לא היטיבה עם המניה, והיא נסחרת ברמות השפל שלה באזור ה-5 דולר, אחרי שביקרה ב-80 דולר. מבחינה טכנית, שפל תמיד מהווה הזדמנות הדורשת סבלנות. לאחרונה פרסמה החברה נתונים כספיים מעודדים, ועל פי ניתוח שקראתי פוטנציאל הצמיחה שלה גדול.
ביום שישי סגרתי עוד שלוש פוזיציות שלא זזו ופתחתי חשיפה להודו. ארחיב על כך בעתיד. הגנה על תיק הקניון: ממוקמת מתחת ל-1090. 5,000 דולר הפסד נגרעו מהתיק.
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician - CMT . יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו.
אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.