פרויקט מיוחד: 4 הארוחות העסקיות הכי שוות בסיטי של תל-אביב

האוכל מצוין, האווירה נעימה ומעוצבת, אך הסיבה האמיתית שבגללה אתם מגיעים לשם לעסקית היא הבאזז ■ קבלו את המקומות הכי חמים בתל-אביב

פרונטו

לא כל מסעדה יכולה להתגאות לא רק ברשימת לקוחותיה הנאמנים אלא גם ברשימת הלקוחות שגורשו ממנה, שהם לא פחות מכובדים מאלו המורשים להישאר.

רשימת מורשי החתימה בפרונטו היא מיתולוגית כמעט כמו המסעדה עצמה שהפכה ברבות השנים - 22 בחורף האחרון וסוחבת, לסוג של אגדה מקומית בשביל רבים וטובים, וסרט אימה בשביל אחרים.

לא נחזור כאן על כל מעללי רפי אדר, הבעלים והרוח החיה - תרתי משמע - של פרונטו. הדברים ידועים. אלא שמי שכל אלה אינם מפחידים אותו, ובצדק, יפגוש מלכה אמיתית. זוכת פרס נשיא איטליה עברה לא מזמן דירה לשדרות רוטשילד פינת הרצל. מבט מהיר על השולחנות מוכיח שלא הסקנדלים האחרונים ולא שלוש דקות ההליכה הנוספות ירחיקו מכאן את צ'פאי ואלאלוף, את יואל מרקוס ואת דוד קוליץ, את איתן רף ואת שלמה אליהו.

אלה, וגם סתם אחרים שהפרוטה מצויה בכיסם, לא זול כאן אפילו בצהריים, נהנים כבר שנים מפסטה נפוליטנה שגם מאמא רומאית הייתה חותמת עליה, מריזוטו יומי משובח שעבר שדרוגים מופלאים לאחרונה תחת ידיו של השף הצעיר החדש דייויד פרנקל - עוד סיבה להגיע לכאן, האיש הספיק בימיו הקצרים להתמחות בנומה הדנית שהוכתרה לא מזמן למסעדה הטובה בעולם, ומטירמסו ופנקוטה שדורות של תל אביבים כבר טעמו.

פורטרטים של אורי ליפשיץ מפארים את החלונות, בר גבוה מארח את המאחרים ועל התזמורת כולה מנצח כרגיל המאסטרו אדר, ג'ינג'י לוהט שגם מי שלא מתלהב ממנו יודה שהוא, איך נאמר זאת בעדינות, דמות צבעונית במיוחד.

זמן עסקית: א'-ה' 12:30-17:00 ■ מנות מומלצות: פסטה נפוליטנה, ריזוטו ■ לקוחות קבועים: צ'פאי, יואל מרקוס, דוד קוליץ, איתן רף, שלמה אליהו ■ טווח מחירים: 66-120 שקל למנות עיקריות כשהמנה הראשונה כלולה במחיר ■ פרונטו: הרצל 4 תל-אביב, 03-5660915

הוטל מונטיפיורי

קונגלומרט המסעדות של רותי ומתי ברודו אינו נח לרגע. מי שחשב שהוטל מונטיפיורי, אולי המיזם השאפתי ביותר של בני הזוג, יגרום להם לעצור ולנוח קצת, התבדה במהרה אחרי שנפתחו הבר והקפה בשדרות רוטשילד 12. בימים אלו כבר שוקדת רותי ברודו על מעדנייה חדשה ברחוב יהודה הלוי.

ועדיין, הוטל מונטיפיורי יכול בקלות להיחשב לגולת הכותרת, עד כה, של חברת R2M Corporation , כפי שנקראת החברה המאגדת גם את הקופי בר והבראסרי הוותיקות ואת שני סניפי הבייקרי.

מי שאינו מסתפק במלון הבוטיק המעוצב והיוקרתי שמעל המסעדה, או לחלופין אינו יכול להרשות לעצמו ללון בו ולחוות את תל-אביב מזווית שונה, ומי שלא יכול אפילו לממן את מחיר ארוחת הערב הלא זולה במסעדה הצמודה, ישמח לשמוע שהוטל מונטיפיורי, המסעדה, מציעה בצהרי היום ארוחות עסקיות במחירים אטרקטיביים במיוחד, שבזכותם תוכלו לא רק ליהנות מהאוכל הצרפתי-ויאטנמי (תודו שלא ידעתם שיש דבר כזה) אלא גם לחכך מרפקים עם אצולת הממון המקומית שחלק ממנה כבר הפך מזמן את המקום למשרדו הפרטי כפי שיודעים לספר מדורי הרכילות.

מנה מוצלחת במיוחד היא למשל מנת צלעות החזיר עם בייקון וגבינת מנצ'גו (92 שקל). גם מרק פירות הים, הלא הוא ה'טום יאם' (105 שקל) אינו קוטל קנים. במחירם של מנות אלו תוכלו בצהריים לקבל ללא תוספת מחיר גם מנות ראשונות כדוגמת קוקטייל השרימפס הנהדר או מרק הקונסומה עם רביולי כבד האווז שהוא אולי המנה הטובה ביותר כאן. אי אפשר שלא להזכיר את ארוחות הבוקר המצוינות והכל באווירה הקולוניאליסטית משהו, המזכירה בית מלון אנגלי משובח במזרח הרחוק.

זמן עסקית: א'-ה' 12:00-17:00 ראשונה, עיקרית, קפה ומתוק קטן ■ מנות מומלצות: צלעות חזיר עם בייקון וגבינת מנצ'גו; מרק פירות ים (טום יאם); קוקטייל שרימפס; מרק קונסומה עם רביולי כבד אווז ■ לקוחות קבועים: גיורא עופר, צביקה ונטלי בארינבוים, אפרת פלד ■ טווח מחירים: הכול במחיר העיקרית: 68-160 שקל ■ הוטל מונטיפיורי: מונטיפיורי 36, 03-5646100

סושיאל קלאב

רותי היא אחת הברמניות הכי מקצועיות שיצא לי לפגוש. לצערו הרב של הכבד שלי פגשתי לא מעט.

השעה המוקדמת לא עושה עליה שום רושם ועוד לפני שהיא מניחה לפני תפריט, היא ניגשת לפריזר ומוציאה בקבוק סטולי. כשאני מסביר בנימוס שאני עדיין מנסה להרוג את הזוברובקה של אתמול בערב, היא מחייכת ואומרת: "אתה חייב לי אחת" ומתכוונת בדיוק לההיפך מזה.

סושיאל קלאב היא השם החם של עולם המסעדנות המקומי בשנה האחרונה.

קבוצת היזמים הצעירה המכונה 223, על שם הבר הראשון שלהם בצפון רחוב דיזנגוף כובשת בשנתיים האחרונות את חיי הלילה של תל-אביב לפחות מצדם המהוגן והשבע.

בעזרת השף המוכשר מיכאל גרטופסקי, אקס הרברט סמואל, כובשים עכשיו אנשי 223 גם את הצהריים התחרותיים של תל-אביב, והם עושים זאת כאמור באחת הזירות הקשות ביותר בעיר.

ב-13:00, כשאני מסיים את מחבת הדייגים הטוניסאית שלי, שם קוד לחריימה משודרגת וטעימה מאד של קציצות דגים, מתמלאים השולחנות בעשרות אנשי עסקים, חלקם הגדול מיובאים. מה שנחשב לאחת המסעדות הכי סקסיות בערב, מתפקד היטב גם כמקום סולידי לעסקית ומישהו כאן יודע בדיוק על איזה קו לעצור את כפתור הווליום במערכת. המוזיקה חושנית אבל לא מטרידה, המלצרים סחבקים אבל לא מדי והכל כאן משדר אווירת כיף משוחרר, בלי לעבור את הגבול.

סלט הניסואז הכולל טונה טרייה שנכבשת במקום וביצים חצי קשות הוא דוגמה מעולה ליד הטובה של השף גרטופסקי .

לפני הניסואז וקציצות הדגים אני מספיק לטעום גם כבד קצוץ גס, חייתי כמעט ומאד טעים. הבצל המטוגן המוגש אתו הוא כמעט פריך ומשתלב מצוין, הופך את הגהקטע לייבר של השטייטעל למנה סקסית מהמאה ה-21.

עוגת גבינה ניו-יורקית לקינוח, אספרסו קצר, כוס בירת פילזנר צ'כית מהחבית ואני מוכן שוב לעסקים. בקושי רב אני נזכר שבעצם אף אחד לא רוצה לעשות איתי עסקים. ההפסד כולו שלהם. היו קונים אותי בזול עכשיו.

זמן עסקית: א'-ה' 12:00-16:00 ■ מנות מומלצות: סלט ניסואז, חריימה, כבד קצוץ ■ לקוחות קבועים: הנהלת בנק הפועלים, הנהלת הבינלאומי הראשון, משרד עו"ד ש. הורוביץ, הנהלת מנורה מבטחים, בנק אדמונד דה-רוטשילד ישראל, בכירי סלקום ■ טווח מחירים: 59-79 שקל למנה ראשונה ועיקרית ■ סושיאל קלאב: שדרות רוטשילד 45 (אפשר להיכנס גם מאחד העם 54 ואם הכתובת הזו מוכרת לכם, אתם צודקים). 03-5601114

יבנה-מונטיפיורי

יונתן רושפלד, כך נדמה, הופך בשנים האחרונות משף כוכב-עליון המאכיל את המאיון ומי שרוצה להתחכך בו, לאיש עסקים משומן בפני עצמו. כשהוא מסתובב בערב עם הסיגר הנצחי שלו, הוא כבר דומה יותר ללקוחות שלו מאשר לטבח הנערץ עליהם.

אבל כל זה נסלח ונשכח, אם זה בכלל מפריע לכם מלכתחילה, כשמגיעה עוד צלחת מהמטבח.

בערב שישי על הבר של הביסטרו החדש שלו, יבנה מונטיפיורי שמו ונחשו היכן הוא נמצא, אפשר לזהות בעין בלתי מזוינת לא מעט קולגות של הרושפלד שבאו לעשות ריגול תעשייתי ואפילו הם אינם מצליחים להתאפק מלשחרר כמה אנחות תענוג לא מרוסנות.

מרק הבצל של יבנה-מונטיפיורי לא היה מבייש גם את "פייד דה קושון" האגדית בלאז האל, אקס השוק הסיטונאי של פריז. הפארידה ברוטב העגבניות שמגיעה אחריו היא כבר מנה מסרט אחר לגמרי, ים תיכוני הרבה יותר ולא פחות מוצלח. האקלרים לקינוח מוכיחים שוב שכולסטרול הוא לא הכול בחיים. אם עוצמים עיניים ולוקחים עוד לגימה מהיין הטוב מעמק הרון אפשר בקלות לדמיין שאתה בניו יורק. לא חייבים. תל אביב של שנות ה-2,000 מספקת לפעמים אוכל לא פחות טוב.

זמן עסקית: 12:00-16:00 ■ מנות מומלצות: שניצל, סלט ארטישוק, ביף בורגניון, המבורגר פואה גרה, דג לברק ■ לקוחות קבועים: עופרה שטראוס, רני רהב, יהודית טיומקין, אורי גוטליב ■ טווח מחירים: 56-132, ראשונה ועיקרית * ביסטרו יבנה מונטיפיורי: מונטיפיורי 31, ת"א, 03-5666189

קינוח חובה

בייקרי 29 הוא בדיוק מה שהרופא רשם לכם כדי לחזור למשרד עם חיוך מחשיד

נטע קורין מכירה מקרוב מאוד את עולמם של לקוחותיה. האישה הצעירה הנאה ונעימת הסבר הזו הייתה עד לא מזמן לביאה לוחמת בוול סטריט, האבא של כל אחד העמים 54 בעולם.

לפני שנתיים חזרה לישראל שאותה עזבה בגיל 5. הלב הוביל אותה לכאן. קורין החליטה ל"עשות מה שהיא רוצה" - לא ממש פשוט כשחושבים על זה. את קרן הגידור שלה במנהטן היא מנהלת מכאן בשלט רחוק כשהיא יושבת בשולחן פינתי בבית הקפה והמאפייה שפתחה באחד העם 29, במרחק נגיעה מהבורסה.

"הערב יהיו כאן 22 לקוחות ועוד 3 שומרי ראש", היא צוחקת. "מאייפאק. אני תורמת גדולה שלהם".

בייקרי 29 הוא לא עוד בית קפה ומאפיה עם שם אופנתי במיוחד. את כל רווחיה תורמת קורין ל'אימפקט' - קרן מלגות לימודים לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם. שיחה קצרה איתה תמס גם את ליבו של אחרון הציניקנים.

בית הקפה הוא חלבי וכשר ותחת הנהגתו של השף המוכשר ירון אזולאי מציע גם ארוחות ערב בהזמנה מראש לקבוצות קטנות. ביום שבו ביקרתי כאן הכין אזולאי דים סאם ודג לאורחיו החשובים. אני הסתפקתי בבריוש שוקולד מעולה, פיצה ביאנקה עם זוקיני וחבילת עוגיות גרנולה ממכרות שלקחתי הביתה לאשתי.

בייקרי 29. אחד העם 29, 03-5602020, א'-ה' 07:30-18:00, ו' 07:30- עד כניסת השבת