תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

זה רשמי: כלכלת סין האטה ל-7.6% "בלבד" ברבעון השני

נתונים ממשלתיים שפורסמו הלילה מאששים מה החשש של כלכלנים ומשקיעים רבים - כלכלת סין מאטה ■ ממוצע תחזיות "בלומברג" צפה צמיחה של 7.7%

אסיה סטוק / צלם: רויטרס
אסיה סטוק / צלם: רויטרס

החששות מתממשים: נתונים ממשלתיים שפורסמו הלילה (ו') בסין, מאששים את התרחיש ממנו מודאגים כלכלנים ומשקיעים רבים ברחבי העולם - כלכלת סין מאטה. לפי הפרסום של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה, הציגה כלכלת המדינה צמיחה של 7.6% "בלבד" ברבעון השני של השנה (בשיעור שנתי), מעט מתחת לציפיות האנליסטים, שחזו צמיחה של 7.7%.

מדובר, בכל מקרה, בפעם הראשונה מזה 5 שנים שהכלכלה הסינית מציגה אומדן צמיחה שנמצא מתחת ל"רף ה-8%", ובירידה הרבעוניות בצמיחה במדינה מזה הרבעון השישי ברציפות.

למרות שאובייקטיבית צמיחה של 7.6% אינה "רעה", הנתון המדובר מצביע בכל זאת על האטה משמעותית בצמיחה, לאחר אומדן של 8.1% (שנתי) שהציגה סין ברבעון הראשון של 2012, ולעומת צמיחה של 8.5% ברבעון המקביל אשתקד. יעד הצמיחה הרשמי בבייג'ינג ל-2012, נציין, עומד על 7.5%.

לפי סקר שערכה סוכנות "בלומברג" בקרב 36 כלכלנים, נזכיר, הוערך כי הכלכלה הסינית תציג ברבעון השני צמיחה של כ-7.7% "בלבד".