תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

אפוקליפסה עכשיו? "ה-S&P500 יצנח ב-50% בזמן הקרוב"

אלברט אדוארדס, אסטרטג ההשקעות של סוסייטה ז'נרל: כלכלת ארה"ב כבר נכנסה למיתון, והצמיחה במדינה עלולה להתכווץ בעד כ-2%"

וול סטריט אירופה בורסה / צלם: בלומברג
וול סטריט אירופה בורסה / צלם: בלומברג

אלברט אדוארדס, אסטרטג ההשקעות של סוסייטה ז'נרל הידוע בתחזיותיו השוריות, דובק בקו הפסימי הכללי שלו, במהלך ראיון שהעניק לג'ורנל הצרפתי "Les Echos" - בעוד הוא מציין כי ארה"ב כבר נמצאת במיתון, וכי הוא צופה צניחה של 50% בשוק המניות בוול סטריט בזמן הקרוב.

באשר לכלכלת ארה"ב, מבהיר אדוארדס כי למרות שמרבית האנליסטים בשוק צופים צמיחה חיובית של 2.5%, "כלכלת ארה"ב כבר נכנה למיתון, והצמיחה במדינה עלולה להתכווץ בעד כ-2%".

בנוסף, צופה אדוארדס השפעה של נתוני המאקרו על הכלכלה הריאלית בזמן הקרוב, כשהכנסותיהן של החברות בוול סטריט צפויות לרדת "בכ-30 עד 40 אחוז", כאשר כעת מרווחי החברות נמצאים, לדבריו, "בשיא היסטורי".

"רווחי החברות, להוציא את הסקטור הפיננסי, כבר החלו לרדת ברבעון השני של 2012", הוא מציין. וזוהי, לדבריו, רק ההתחלה.

"ה-S&P500 עלול לרדת לרמתו הנמוכה ביותר מאז מארס 2009 - לרמה של 666 נקודות, בחודשים הקרובים", הוא צופה. "כמובן שגם שאר השווקים הגלובלים יושפעו מהמהלך".

אדוארדס אינו אופטימי גם ביחס לסין, ומתייחס לנתוני הצמיחה הרשמיים שפורסמו במדינה ביום שישי האחרון - אשר הציגה צמיחה של 7.6% (שנתי) ברבעון השני. לדבריו, שיעור הצמיחה בסין עלול לצנוח לרמה של 3% ואף פחות מכך. "זה יהיה אסון", סיכם.