שאלת הכיוון אליו הולך מחיר הנפט, העסיקה אנליסטים רבים בסוף השבוע האחרון, כאשר ההערכות מצביעות על כך שהוא יגיע למחיר של 100 דולר עוד לפני סוף השנה, כך נכתב באתר CNBC.
"הביקוש ברחבי העולם ילך ויעלה", העריך דיויד קוטוק, מנהל השקעות בחברת היעוץ Cumberland אשר לה השקפה 'שורית' משהו, בנוגע לעתיד הנפט. "הסיכונים הגיאופוליטים עדיין קיימים. אבל המחיר ממשיך ופונה מעלה", הוא אמר.
בנוגע לשוק הדיור, עבודות הבניה בארה"ב צברו תאוצה בספטמבר, מה שמעלה את הציפיות גם בשוק זה. "הסקטור הזה גם הוא צפוי להשתפר", ציין דירן סארין, מנהל אסטרטגי בברקליס.
בתוך כך, כלכלת סין נכנסה לרבעון שביעי של האטה. ועדיין, נתוני היצור התעשייתי והמכירות הקמעונאיות מצביעים על אפשרות שהכלכלה השניה בגודלה בעולם, כך אומרים האנליסטים, עומדת להתאושש, ולשוב לככב.