תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - מה לבחירות בארה"ב ולמחיר הזהב?

תוצאות הבחירות בארה"ב יכולות להביא לחידוש העליות במחיר הזהב, מעריך מומחה סחורות ■ הכל תלוי אם יהיה זה רומני או אובמה שיבחר

מטילי זהב סחורות / צלם: בלומברג
מטילי זהב סחורות / צלם: בלומברג

"מומחי סחורות מעריכים כי אם לא ימצא זרז שישפיע על מחירי הזהב, כנראה שמי שציפה שהוא יגיע עד סוף השנה למחיר של 2000 דולר לאונקיה, עלול להתאכזב", כך נכתב היום (ה') באתר CNBC.

לאחר שבמשך 9 חודשים, ידע מחיר הזהב עליות, ובראשית אוקטובר הוא הגיע למחיר של 1,795 דולר, נפל מחיר המתכת היקרה ל- 1700 דולר בלבד.

רק לפני מספר חודשים, גברו ההערכות כי הוא יגיע ל- 2000 דולר, זאת בהסתמך על ההנחה שהקלה מכיוונו של הפד, תעודד את ההוצאות, ותקפיץ את מחיר הזהב כמו גם את מחירן של סחורות נוספות, אולם המציאות היתה אחרת.

"התחזקות הדולר בחודש האחרון, תרמה אף היא לירידת מחיר הזהב", ציין ריק ספונר, אנליסט ב CMC, המתמחה באזור אסיה.

"הבחירות הקרבות בארה"ב, יכולות אף הן להכריע את הכף", אמר ג'ונתן בארט מומחה סחורות בסידני. "אם רומני יזכה, הוא ימנה יו"ר חדש לפד, כזה שלא ימהר להדפיס כסף". הוא הסביר כי הדבר יפחית את הציפיות לאינפלציה, ויביא לתיקון במחירי הזהב.