איל הנפט ג'מאל דניאל מקים אתר חדשות בישראל

איש העסקים הסורי-אמריקאי מגייס עיתונאים למערכת העברית של אתר "אל מוניטור" ■ בין הכותבים: עקיבא אלדר ומזל מועלם

איל הנפט הסורי-אמריקאי ג'מאל דניאל הקים באחרונה בישראל מערכת עברית לאתר האינטרנט הבינלאומי שלו, "אל מוניטור".

דניאל מינה את ד"ר קלודין קורל, נציגתו הישראלית ב"קרן הלבנט" שהוא מפעיל, לעמוד בראש המערכת שתקרא "ישראלי פולס (דופק)", המורכבת בינתיים מ-3 עורכי משנה בעברית ובאנגלית, בהם איש "מעריב" לשעבר, איתי גורביץ', שיתמקד באתר הישראלי שיהיה דו-לשוני - בעברית ובאנגלית.

למערכת גויסו העיתונאים שלומי אלדר (חדשות 10), עקיבא אלדר ("הארץ") ומזל מועלם ("מעריב"), וכותבים בו גם בן כספית, אלון בן דוד, נדב איל, ג'קי חוגי, ובקרוב יגויסו כותבים נוספים.

ד"ר קורל אומרת ל"גלובס", "כי זה לא נולד אתמול, זה קיים מפברואר ותפס תאוצה. הרעיון היה בשלב הראשון לתרגם עיתונות מהמזה"ת כדי שיפסיקו להגיד עבורנו מה אנחנו חושבים וישמעו את קולנו ממקור ראשון. ההצלחה הייתה משמעותית וקיבלנו הדי תמיכה מארה"ב ומאירופה וגם מישראל".

כעת מקים דניאל, נוסף לישראל, גם צוותים בטורקיה, לבנון וברשות הפלסטינית. לדברי קורל, "מטרתו של 'הפולס' של המזה"ת, היא לזהות טרנדים ולמצוא קול מקומי מהמפרץ ועד מאוריטניה. בתחילה סגרתי הסכמים עם עיתונים מקומיים, שאותם אנחנו מתרגמים לאנגלית, ועכשיו עברנו לשלב של יצירת תוכן משלנו".

- יש לכם אג'נדה ספציפית?

"לא. אנחנו רוצים לשקף את המציאות של מדינת ישראל, כפי שהיא פה. מי שקורא אנגלית בלבד לא קרא את 'ידיעות' ו'מעריב', שהם הבמה המרכזית למגוון הדעות. כשקוראים רק את 'הארץ', אולי קוראים כותבים מצוינים אבל גם כאלה שהם מאוד שמאלניים ואז לא יכולים להבין איך פועלת ההנהגה הישראלית, אם כך חושבים בארץ. לכן, הרעיון הוא לשקף באמת את העמדה של הרוב במדינה".

דניאל, 56, נוצרי אורתודוכסי יליד סוריה, עבר עם משפחתו ללבנון ומשם לז'נבה. כיום הוא אזרח אמריקאי המתגורר ביוסטון, טקסס והוא עוסק בתחום האנרגיה. "הוא קשור בחבל הטבור לאזור שלנו", אומרת קורל, "יש לו הבנה אזורית ללבנט והוא רואה בחבל של מערב אסיה - טורקיה, סוריה, לבנון, ישראל, פלסטין וירדן - אזור פורה שיגדל ויתפתח בעתיד. הוא מאמין שבעזרת זמן, תקשורת ומחקר, אפשר לשכנע את האנשים לעבוד יחד ולהבין זה את זה".

ד"ר קורל, ישראלית ילידת בלגיה, היא ד"ר לסמיולוגיה, מדעים קוגניטיביים וגישור בין תרבויות. את דניאל היא פגשה באוקטובר 2010. "ישבתי מולו והוא הסביר לי שבגלל הספקולציה על מחירי הדגנים ובגלל שמרעיבים את ההמון, בגלל התקשורת החדשה, המשטרים האוטוקרטיים אצל הערביום חוסר חיבור לחלוקה התרבותית, דברים ישתנו במזרח התיכון, הכול יתפרק כאן. וכשהאביב הערבי התחיל חודשיים אחר כך, אמרתי לעצמי 'וואלה'. האיש מבין".

קורל מסרבת להגיד כמה השקיע דניאל במערכת החדשה בישראל, אך אומרת, "לא כל האנשים שגייסנו הם בהכרח היקרים ביותר. הם במחירים נורמליים. אנחנו משלמים באופן שמכבד את כולם".