שוק התעסוקה בארה"ב צמח כנראה במהלך חודש דצמבר, כך על פי סוכנות בלומברג מאמש (א'). על פי ההערכות הנוכחיות, קצב צמיחת שוק העבודה יהיה ככל הנראה זהה לזה של החודש שעבר, מה שמחזק את ההנחה ששוק העבודה האמריקאי מתחזק, בה בשעה שהממשל במדינה מרכ כוחות למציאת פתרון בזק לאיומי הצוק הפיסקלי.
מספר המשרות צמח ב- 150 אלף, זאת לעומת 146 אלף משרות בנובמבר, ומסקר שערכה בלומברג בקרב 54 כלכלנים עולה כי ההערכות הן ששיעור האבטלה יגיע ל7.7%, הנמוך ביותר מאז דצמבר 2008. עוד עולה מנתוני משרד התעסוקה בארה"ב, כי מספר העסקים העצמאיים, צמחו אף הם.
ראיין סוויט, כלכלן בכיר בסוכנות מודי'ס, אמר כי "הגידול ל-150 אלף משרות, הוא בבחינת דרך יפה למדי לסיים את השנה. העסקים חוששים, אבל הם לא בפאניקה", סוויט מעריך שהמצב אף ילך וישתפר במחצית השנייה של 2013. הביקוש למשרות פנויות, נמצא אף הוא בעליה. חברת התעופה דלתא , העידה כי קיבלה כ-22 אלף פניות, במהלך השבוע בו פרסמו משרת דרושים. בחברה סיפרו כי המועמדויות הגיעו בקצב של 2 לדקה.
ניכר כי את ההתיצבות הזו, ניתן לראות גם בנתונים נוספים, אולם רווחים גדולים יותר במפעלים בארה"ב, יהיו קשים להשגה, היות שהחברות ממתינות לרגע בו יוסר הערפל בנוגע לסוגיית המיסים. בעוד שהתמ"ג צמח ב 3.1% (ביחס שנתי), במהלך הרבעון ה-3 של השנה, הקצב המהיר ביותר, הוצאותיהן של החברות על ציוד ותוכנה, התכווצו ברמה הגבוהה ביותר מאז הרבעון השני של 2009.
עם זאת, נזכיר, כי במידה ולא תמצא הפשרה שתמנע את הנפילה מהצוק הפיסקלי, ובמקרה והצדדים לא יגיעו לעמק השווה עד סוף היום, הטבות המס שניתנו למאות אלפי אמריקאים יתבטלו ותלוש המשכורת שלהם יקטן. במקביל, ייכנסו לתוקפם צווים המורים על קיצוצים רוחביים בהיקף כולל של יותר מ-600 מיליארד דולר. החשש הוא כי ההשלכות לצעדים אלו יובילו לצימצום בצריכה הפרטית וכלכלת המדינה תיכנס למיתון מתמשך.
יועצי השקעות, כיצד יראה תיק ההשקעות שלכם בשנת 2013? הצטרפו ליועצי ההשקעות האחרים בבנית תיק ההשקעות הוירטואלי של היועצים. פרטים כאן.