תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - האם הבנק של יפן יצליח במשימה?

"העובדה שהבנק המרכזי לא סיפק מסגרת זמן ברורה להשגת האינפלציה, רק משקפת את חוסר הבטחון השורר בקרב המדינאים, בהשגתה של המטרה"

אסיה / צלם: בלומברג
אסיה / צלם: בלומברג

מאז הודיע הבנק המרכזי של יפן על הכפלת יעד האינפלציה ל-2%, ואף התחייב לרכישות אג"ח בלתי-מוגבלות בהיקף של עד כ-13 טריליון ין בחודש, החל מינואר 2014 - וזאת, בכדי לעמוד ביעד האינפלציה, בניגוד למצופה - התחזק הין ב-1% מול הדולר, ומדד הניקיי 225 נסגר בירידה של 0.4%, כך דיווח אתר CNBC אמש (ג').

מספר מומחים לאסטרטגיות מט"ח מאמינים כי כתוצאה מהצעדים האחרונים, צפויה מגמת ההחלשות שידע המטבע, להעצר. קטי ליין, מנהלת בחברת BK Asset Management, מסבירה כי הדבר יקרה משום ש-"על פני השטח הבנק המרכזי של יפן ערך מספר שינויים דרמטיים במדיניות המוניטרית, אבל אם נבחן אותה לפרטים - נגלה שההחלטה אגרסיבית פחות".

"כאשר הסנטימנט מוסט כל כך, הפוטנציאל לאכזבה הוא גבוה, ונכון לעכשיו הבנק המרכזי של יפן 'הרג' את הראלי דולר-ין", אמרה ליין.

את המניע לירידות עד כה, מסבירה ליין בכך שהדבר נבע מעצם הציפיות. המשקיעים ציפו לכך שהבנק המרכזי של יפן יפתח בצעדים האגרסיביים, עליהם הצהירה הממשלה החדשה.

ליין מניחה כי קובעי המדיניות בבנק המרכזי מאמינים שהרכישה הבלתי מוגבלת של אג"ח, תביא לעליה באינפלציה ב-0.1% בלבד בשנה הבאה. "באופן ראלי, אינפלציה של 2% לא תושג עד 2015 או 2016" העריכה ליין. היא הוסיפה שהעובדה שהבנק המרכזי לא סיפק מסגרת זמן ברורה להשגת האינפלציה, רק משקפת את חוסר הבטחון השורר בקרב המדינאים, בהשגתה של המטרה.

גרג גיבס, מנהל אסטרטגיות ב RBS, מסכים שההערכות סביב יעד האינפלציה, לא היתה מספקת. גיבס מצפה לתיקון בשערי הדולר- ין אותו נראה בימים הקרובים. בנוסף, הוא חוזה שהוא יסחר בגבולות ה- 87-95 בטווח הבינוני.

"לשניזו אבה (ראש ממשלת יפן) יש עוד נכסים בשרוול", אמר גיבס. תהיה לו השפעה רבה על היו"ר הבא של הבנק המרכזי במדינה, ועל סגנו. הוא ללא ספק סבור שין חלש יותר נדרש לעידוד הצמיחה, והוא גם ידאג לכך", אמר גיבס.