"אני סבור שהיום (ב'), השוק יתמקד בזהב ברמה של 1,630 דולר, כאשר יכולתו לחצות מחיר של 1,630 דולר, היא קריטית למדי", אמר ג'ונתן באראט, מייסד מגזין בנושא סחורות. באראט התייחס בדבריו לרמה הפסיכולוגית אותה הוא מייחס למחיר של 1,600 דולר. הוא אמר כי: "אם הזהב לא יחצה קו זה כבר בימים הקרובים, עלינו לצפות בהמשך לרמת מחירים נמוכה יותר".
הזהב נסחר היום במחיר של 1,613 דולר לאונקיה באסיה, זאת לאחר תקופת ירידות ארוכה שערכה כחצי שנה. אתר CNBC מדווח כי אנליסטים שונים סבורים שמחיר המתכת נפגע כתוצאה מהמהלכים האחרונים בשוק, קרי, המעבר לאפיקי סיכון רבים יותר, זאת בשל חיזוק בטחון המשקיעים וההנחה כי השווקים מתאוששים.
אסטרטג הסחורות ניק טרונטאן, אמר כי: "אם נשאר תקועים בטווח שבין 1,600 דולר ל-1617/20 דולר, ולא נעלה מעבר לו, אז עלינו לצפות שנשוב לרמות הנמוכות גם בהמשך".
אם נבחן את הרמות הנמוכות, הרי שהזהב עשוי להגיע למחיר של 1,530 דולר, הנמוך ביותר השנה. "משקיעים הופכים לעצבנים אחרי 12 שנים של רווח", אמר אנדרו סו, מנכ"ל Compass Global Markets.
בתוך כך, הביקוש לזהב מסין והודו, גרם לציפיה בשווקים לכך שאלה יתמכו במחיר הזהב, ואכן יש הרואים בביקוש בסין, את אחד הגורמים לקפיצה האחרונה במחיר.
הקרנות הגדולות המשקיעות בזהב, עוקבות גם הן אחר השינוי במחירה של המתכת, בד בבד עם נטייתם ה"דובית" של המשקיעים בה. נראה כי הם עדיין חלוקים בנושא זה. מקורות ב"סיטיגרופ" אמרו בשבוע שעבר כי הזהב קרוב לשיא, ואילו מארק פאבר, מחבר הספר "The Gloom, Boom & Doom Report", אמר כי שלב התיקון במחיר הזהב עדיין לא הסתיים.