תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - כיצד תשפיע קפריסין על מחיר הזהב?

נשיא חברת ההשקעות CEF, סבור שלמרות העליה המסוימת במחירי הזהב, עדיין לא בשלו התנאים לשוב אל המתכת ■ אזרחי קפריסין חוששים מהמס על הפקדונות, ואצים אל הבנקים

מטילי זהב מטבעות זהב סחורות / צלם: רויטרס
מטילי זהב מטבעות זהב סחורות / צלם: רויטרס

ההודעות אודות תכנית החילוץ לקפריסין, גררו עימן עליות במחיר הזהב. עם זאת, יש מי שסבור שיש להזהר מלראות בכך מגמה ברורה.

ווארן גילמן, נשיא חברת ההשקעות CEF, סבור שלמרות העליה המסוימת במחירי הזהב, עדיין לא בשלו התנאים לשוב אל המתכת. "אני לא סבור שהמסחר בזהב ישוב לרמה הגבוהה שהיה בה. מדובר כרגע בעליה קצרת טווח. בסוף השבוע זה יסתיים", אמר היום (ב') גילמן בראיון ל-CNBC. גילמן אף הוסיף וציין כי החששות שסביב תכנית החילוץ של קפריסין, יחלפו, ועימן הרעב לסיכונים.

נזכיר, כי הפרסומים בסוף השבוע אודות תכנית החילוץ הבינלאומית לקפריסין, במסגרתה יוטל מס על הפקדונות הבנקאיים של אזרחי המדינה, גרמה לאזרחי קפריסין להגיע אל סניפי הבנקים בניסיון לפדות את כספם בטרם יוטל מס זה.

"לשווקים היתה תגובה ראשונית" אמר ריק ספונסר, אנליסט ב-CMC. "צריך להמתין ולראות עד כמה משמעותית תהיה התגובה של המשקיעים באירופה, ונדע זאת רק בימים הקרובים", הוא אמר, והזכיר כי נסיון העבר מלמד שמשקיעים נוטים להמתין ולבחון את ההתרחשויות בטרם ינקטו בפעולה.

בתוך כך, מחיר הזהב עלה בימים האחרונים והגיע לשיא של שבועיים וחצי, מחיר של 1,608.3 דולר לאונקיה, זאת בעקבות אי הוודאות שאפפה את מהלכי תכנית החילוץ הקפריסאית.

"בכדי שנוכל לראות בבירור תיקון חיובי לירידות האחרונות, אני מצפה לכך שהזהב יחצה את הרמה של 1,635 דולר", אמר ספונסר. "מצב זה ירמז על ראלי רציני יותר".