במקביל לצניחה במחיר הזהב, יש מי שסבור שמדובר בהחלשות עונתית, ולא ירחק היום בו הזהב ישוב ויתחזק. פרנק הולמס, מחברת US Global Investors, אמר אתמול (שבת) בראיון ל"ביזנס אינסיידר", שהמגמה הנוכחית נובעת מהשלכות המצב בקפריסין, אולם לכך יש להוסיף את המגמה האופיינית לתקופה זו של השנה. "מחירי הזהב בדרך כלל צונחים בתקופה זו עד יוני", הוא אמר, וייחס זאת בין היתר לביקוש המשתנה בשווקים המתעוררים.
נזכיר, כי הזהב שממשיך ומאבד מערכו, הגיע בסוף השבוע האחרון לשיא, כאשר מכירו צנח ב-20% מהשיא הגבוה, וירד עד מחיר של-1,500 דולר לאונקיה, זאת לראשונה מאז 2011.
מחיר החוזה על הזהב לחודש יוני ירד ביום ו' במהלך המסחר בבורסת הסחורות ב-4% אל 1,502 דולר. אנליסטים בוול סטריט מציינים כי נראה שהזהב לא מצליח להרוויח מהחששות בשוק, והוא נסחר כמו כל סחורה אחרת, ומשקיעים כבר לא רואים בו חוף מבטחים.
בשעה שהאנליסטים השונים צמצמו את תחזיותיהם לזהב, הולמס צופה דווקא ראלי, של 15%, שיקרה במהלך 12 החודשים הקרובים. הוא בחן את ההיסטוריה ואמר כי "המתמטיקה מלמדת שהמתכת לא תשאר ברמות מחיר אלה, ולאור הסביבה השלילית הזו, אנו מאמינים שהזהב ישוב לרמות נורמליות יותר", הוא הסביר.