ראש עיריית רמה"ש יצחק רוכברגר נאשם במירמה ורישום כוזב

(עדכון) - ‎רוכברגר נאשם כי הוציא במירמה מהקרן להשתלמות עובדי הרשויות 118 אלף שקל, באמצעות הגשת קבלות מזויפות על הוצאות פרטיות, בטענה כי שימשו אותו בתפקידו כיו"ר הקרן ■ פרקליטו: "עניין לנו במקרה זה בפרשנות של נורמה"

פרקליטות מחוז תל-אביב (פלילי) הגישה היום (ב') לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד ראש עיריית רמת-השרון, יצחק רוכברגר, בגין עבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד, מירמה והפרת אמונים.

זאת, לאחר שימוע שנערך לרוכברגר לפני כ-3 שבועות בפני פרקליט המדינה, משה לדור, שבסופו הוחלט בפרקליטות להביא את רוכברגר למשפט.

לפי כתב האישום, רוכברגר קיבל כ-118 אלף שקל, במירמה ותוך שימוש במצגי-שווא, מידי הקרן להשתלמות של עובדי הרשויות המקומיות, שהוא שימש כיו"ר שלה. זאת, באמצעות הגשת קבלות מזויפות על הוצאות פרטיות, בטענה כי אלה שימשו אותו לצורך מילוי תפקידו בקרן.

לטענת הפרקליטות, בין היתר הגיש רוכברגר לקרן ב-2005 קבלות ששילם עבור שיעורי אנגלית של בתו גל. "הנאשם זייף את הקבלות על-ידי שינוי שמה של הבת לשם 'רוכברגר יצחק', באופן הנחזה להיות כאילו הנאשם הוא שלומד אנגלית על חשבון הקרן, וקיבל את תמורתן מהקרן".

כמו כן, הפרקליטות טוענת כי רוכברגר הגיש לקרן כ-73 קבלות על רכישות מזון בסניף שופרסל רמת-השרון, בסך כולל של כ-31.5 אלף שקל. כדי לקבל החזר מהקרן עבור רכישות פרטיות בשופרסל ציין הנאשם כי מדובר ב"כיבוד" וצירף מסמך דרישה לקבלת החזר מהקרן. לדברי הפרקליטות, "המזון שנרכש בשופרסל היה לצרכיו הפרטיים של רוכברגר או משפחתו, ולא היה לו שום קשר לעבודתו של רוכברגר בקרן".

לטענת הפרקליטות, באופן דומה קיבל רוכברגר במירמה מהקרן כספים שהוא הוציא כדי לממן נסיעה לספרד של בתו במשלחת נוער, ו-5,000 שקל שהוציא במסעדת "פאשה" בירושלים. במקרה זה, נטען, "הנאשם צירף לחשבונית מכתב בו ציין בכזב כי מדובר ב'אירוח כבאים' וקיבל את תמורתה מהקרן. למעשה החשבונית הינה פרטית בגין אירוע משפחתי שלא היה לו שום קשר לתפקידו של הנאשם בקרן".

לפי כתב האישום, רוכברגר הוציא במירמה מהקרן, באמצעות זיוף חשבוניות וקבלות, עשרות אלפי שקלים. בין היתר מדובר בכספים שהוא הוציא כדי לרכוש מקרר, טלוויזיה ומאייד למזגן וכן בגין הוצאות על בתי-קפה ומסעדות.

"בתקופה הרלוונטית לכתב האישום הגיש רוכברגר לקרן פירוט של 9 ארוחות במסעדות בסך כולל של 2,113 שקל וקיבל מהקרן החזר כספי. הנאשם גם הגיש לקרן דרישה כפולה להחזר הוצאות במסעדות בסך כולל של 2,173 שקל, באופן שפעם אחת הצמיד לדרישה חשבונית, ובפעם אחרת הצמיד לדרישה חשבון של אותה ארוחה".

בין השנים 2004-2006 כיהן רוכברגר כיו"ר הקרן להשתלמות של עובדי הרשויות המקומיות, במקביל לכהונתו כראש עיריית רמת-השרון. על-פי חוק, אסור היה למר רוכברגר לקבל שכר על עבודה מעבר לתשלום עבור כהונתו כראש העיר.

כדי לעקוף את האיסור האמור שבחוק, נתגבשה במארס 2005 הבנה בין רוכברגר לבין מי מבין הבכירים בקרן, לפיה ממועד זה ואילך יוגדל סכום ההוצאות בתפקיד בגינן יהיה זכאי להחזר כנגד קבלות שימציא (כך שיעמוד על סך של 6,000 שקל בכל חודש במקום 500 שקל).

על-פי כתב האישום, רוכברגר ניצל את ההבנות הללו אליהן הגיע עם מקצת מבכירי הקרן, ואת התנהלותם של גורמי הקרן שהיו מופקדים ואחראים על הנהלת החשבונות של הקרן, לצורך קבלת תגמול על שירותיו כמנכ"ל וכיו"ר של הקרן - תגמול אותו לא היה רשאי לקבל כאמור לעיל. הוא עשה כן לכאורה על דרך המצאת חשבוניות וקבלות בגין הוצאותיו האישיות שהוצגו על-ידו כאילו היו קשורות לכיסוי עלויות בהן נשא במסגרת תפקידו בקרן, בעוד שהלכה למעשה לא היה כל קשר בינן לבין תפקידו, כשבנוסף, בחלקן של הקבלות, אף זייף פרטים שהיו רשומים בהן כדי שייחזו ככאלה שראוי היה לתת לו החזר כספי בגינן.

יצוין כי בנובמבר 2007, לאחר שהתגלו מעשי המירמה של רוכברגר, הוא החזיר לקרן כ-120 אלף שקל.

"פרשנות של נורמה"

פרקליטו של רוכברגר, עו"ד ליאור אפשטיין, מסר בתגובה: "עניין לנו במקרה זה בפרשנות של נורמה ובשאלה מתי על קרן להשיב הוצאות משפטיות ומתי לא. מדובר בשאלה משפטית שאולי ראוי שתתברר בבית המשפט ולא במשרדי הפרקליטות".

עוד מסר אפשטיין כי "חבל שלפני 6.5 שנים, שנה קודם לבחירות הקודמות לראשות העיר, התחיל להיחקר התיק, והיום, חצי שנה קודם לבחירות הבאות, הוחלט להגיש כתב אישום. כל זאת כאשר בטווח הזמנים שבין ההחלטות הללו לא נעשה דבר".

ההוצאות הפרטיות
 ההוצאות הפרטיות