תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - כך צריך להילחם במשבר באירופה

"הבנק המרכזי של אירופה יכול להרחיב את הכלים העומדים בפניו למלחמה בסיכוני הדיפלציה", אמר אמש (ד'), בכיר ב-ECB ■ להלו דוגמה לכך

אירופה / צילום: רויטרס
אירופה / צילום: רויטרס

"הבנק המרכזי של אירופה יכול להרחיב את הכלים העומדים בפניו למלחמה בסיכוני הדיפלציה", אמר אמש (ד'), בכיר ב-ECB, כך דיווחה היום (ה') סוכנות רויטרס. עוד אמר אותו בכיר, כי הבנק שוקל צעדים לעידוד ההלוואות בגוש האירו.

"יש לנו מטרה: יציבות מחירים", אמר פיטר פארט חברה הנהלת הבנק המרכזי של אירופה. "אם המטרה זהו נמצאת בסכנה, עומדת בפנינו האפשרות להרחיב את גבולות הכלים למדיניות המוניטרית, אם נחשוב שיש בכך צורך".

והבנק המרכזי של אירופה אמנם הוריד את הריבית לרמת שיא, אך הבנקים עדיין נתקלו בקושי יחסי לעודד הלוואות, על אחת כמה וכמה באזורים הפריפריאלים, בהם המשבר ניכר במיוחד.

פארט הדגיש את הצורך בעידוד ההלוואות, כאשר אחת הדרכים לעשות זאת, היא באמצעות שיפור השקיפות בשוק לאג"ח מגובות נכסים - כך שאלו יהפכו להיות אטרקטיביות יותר למשקיעים. באופן זה, מאמין פארט, אם הבנקים יוכלו לעטוף את ההלוואות שהם מציעים באג"ח מגובות שכאלה, הדבר יסייע לכלכלה, היות שהוא יכניס הון רב יותר לבנקים, וגם כסף זה ישמש להלוואות.

"אם תכפה סטנדרטיזציה של מידע אודות ההלוואות, הדבר יהווה כלי שיקל על השוק", אמר פארט.

בתוך כך נציין כי נרשמה היום (ה') צניחה במדדי הבורסות המובילות באסיה, זאת בצל המגמה השלילית שחתמה אמש את המסחר בוול סטריט וברקע נתון מאקרו חלש בסין. תשואות האג"ח של יפן זינקו לשיא של יותר משנה (אג"ח 10 שנים), ובתגובה החליט הבנק המרכזי היפני להתערב בסכום של 2 טריליון ין יפני (כ-19 מיליארד דולר) על מנת להרגיע את השוק. נזכיר כי הבורסה ביפן זינקה בכ-50% מתחילת השנה, ומדד הניקיי קרס היום ב-7.3%, הנפילה היומית החדה ביותר מאז מארס 2011.