ברבעון השני של השנה הגדילו הבנקים המרכזיים בשווקים המתעוררים את הקצאותיהם לאירו, וזאת לראשונה מאז אמצע 2011. כך על פי גולדמן זאקס. לדבריהם, השווקים המתעוררים יכולים בהחלט לתמוך בראלי.
"בעוד שהעלייה היא קטנה יחסית, היא תואמת את הסימנים הראשונים להתאוששות בגוש האירו", אמר היום (ג') תומס סטולפר, אסטרטג בגולדמן זאקס, בראיון לאתר CNBC. הוא הסביר שאם נגלה כי אכן מדובר בתחילתה של מגמה, פעילותם של הבנקים המרכזיים במדינות אלו, יכולה להיות פקטור חשוב.
מאז תחילת הרבעון השני, התחזק האירו ב-6% מול הדולר, זאת בין היתר הודות לרוח הגבית שהעניק לו הכסף שנכנס לשוק ההון והאג"ח, נוכח התייצבותו של המטבע. הוכחה נוספת לאמון שקיבל האירו, היא לדברי סטולפר העובדה שבשווקים המתעוררים החלו למכור דולרים, ולא אירו, בכדי לחזק את המטבע המקומי.
"הבנקים המרכזיים מתעניינים באג"ח אירופאי, וזה לא מפתיע שהם הגדילו את אחזקותיהם בנכסי גוש האירו", אמר מיטול קוטצ'ה, מנהל אסטרטגיה ב- Credit Agricole. עם זאת, קוטצ'ה סייג ואמר, כי הוא לא משוכנע שזו מגמה שתגדל, היות שהבנקים בשווקים המתעוררים מתעניינים גם בנכסים במדינות אסיה, קנדה ואוסטרליה.