בעוד שעיניהם של משקיעים נשואות לכיוונה של אירופה, ומצפים לכך שבקרוב יווצרו בשוק הזדמנויות, ג'יי כריסטופר פלוורס, מנכ"ל חברת J.C. Flowers, מאמין כי הם צפויים להתאכזב.
בפורום כלכלי שנערך בשבוע שעבר בהונג קונג, אמר פלוורס, כי ההזדמנויות פשוט לא יופיעו. "אני לא מאמין שתהיה מכירת נכסים תחת לחץ", אמר פלוורס, כפי שנכתב בסוף השבוע באתר CNBC.
"מוסדות פיננסים מנסים להאט את הקצב", הוא אמר. "אם אתה מוכר משהו בהפסד גדול אתה לא מצמצם את קצב המינוף, אתה מגביר את ההאטה שלך. זה פשוט לא עובד אחרת". פלוורס הסביר כי אין הגיון בכך שבנקים באירופה ינקטו צעד שיגרום להם הפסדים.
בסוף השבוע נסגרו בורסות אירופה במגמה מעורבת ביומו האחרון של שבוע המסחר העולמי. זאת, לאחר עליות חדות בבורסות אסיה מוקדם יותר היום, ונעילה חיובית בוול סטריט.
נזכיר, כי בארה"ב פורסמו בסוף השבוע נתוני מאקרו שליליים - המחירים ששולמו בארה"ב עבור מוצרים מיובאים ירדו בחודש אוקטובר ב-0.7%, בעיקר בשל מחירי הדלק הנמוכים, בעוד שאנליסטים צפו ירידה קלה יותר של 0.4% במחירי הייבוא.