מחירי הזהב עדיין לא התייצבו, ואסטרטגים סבורים כי צניחה מתחת למחיר של 1,200 דולר לאונקייה, עשויה לגרור עימה קיצוצים בסקטור הכריה, ולהפר את האיזון בשוק.
מסקר שערך אתר CNBC עולה היום (ג') כי ההערכות הן שהמחירים יתייצבו מתחת ל-1,200 דולר, רמה בה יופר שיווי המשקל.
"הפקת הזהב תיפגע מתחת לקו 1,200 דולר, גבול בו תיפגע הרווחיות הכלכלית של המכרות", אמר הסוחר מארק אובריין, מייסד GoldCore.
לדבריו של אובריין, 36% מתעשיית הזהב בדרום אפריקה כבר פועלת בהפסדים גם במחירים הנוכחיים. הוא הסביר ל-CNBC כי 28% מהכורים במדינה לא הצליחו לגרוף רווח ברבעון השלישי, כאשר טווח המחירים נע סביב 1,330 דולר לאונקייה.
מהסקר שערך CNBC עולה כי 74% מהמשתתפים מצפים לירידת מחירים השבוע, 15% ענו כי הזהב ישאר ברמתו הנוכחית, ואילו 11% מצפים שהמחיר דווקא יעלה.
אתמול (ב') התאושש הזהב קלות, וטיפס 0.5% לרמה של 1,250 דולר לאונקייה, זאת אחרי שהגיע לשפל של 1,227.34 דולר, שיא חדש מאז יולי האחרון. קודם לכן נחלש הזהב עם חתימת ההסכם על הפסקת תכנית הגרעין באיראן, מה שהפחית את המתיחות הגאו-פוליטית, בד בבד עם תפיסת הדולר כחוף מבטחים.