לצד התחזיות הצופות עליות בשוק המניות באירופה ב-2014, במורגן סטנלי דווקא הורידו את התחזית ל"נטרלית".
אתר CNBC מציין היום (ב'), כי הבנק שמעדיף את השווקים המפותחים על פני מניות השווקים המתעוררים, מאמין כי ככל שנוגע הדבר לסיכונים, אירופה היא טובה פחות מיפן וארה"ב.
במזכר ללקוחות, הסבירו בבנק כי אירופה עדיין נמצאת תחת איום הסטגנציה, זאת ברקע לצמיחה האיטית ולדיפלציה ולהעדר פעולה משמעותית מצד קובעי המדיניות. את הדאגה הזו הם מכנים "Japanification", זאת בהשאלה מהקפאון הכלכלי הממושך שחוותה יפן.
בתוך כך, נזכיר כי באירופה פורסמו היום נתוני הייצור בנובמבר (PMI). ביוון, לראשונה מזה ארבע שנים, נרשמה התרחבות בפעילות הייצור. המדד עדיין נמצא מתחת ל-50 נק', אך עלה מ-47.3 נק' באוקטובר ל-49.2 נק'. בגרמניה סקטור הייצור עלה לשיא מאז קיץ 2011, כשה-PMI עלה מ-51.7 נק' באוקטובר ל-52.7 נק' בנובמבר. בצרפת סקטור הייצור ממשיך להראות רע, כשהמדד ירד ל-48.4 נק' לעומת 49.1 נק', וגם בספרד נרשמה ירידה ל-48.6 נק' לעומת 50.9 נק'. לעומת זאת, באיטליה נרשם שיא של 2.5 שנים, עם עלייה במדד ל-51.4 נק' לעומת 50.7 נק'.
בתוך כך, נזכיר כי קולות אופטימיים יותר נשמעים מצד ברקליס ו- HSBC. בברקליס מצפים שמניות אירופה יכפילו עצמן בתוך 5 שנים, עם 27% החזר עד סוף 2014 (מה שיחזיר אותן לשיאים של 2007). ב-HSBC אמרו כי עדיין לא רואים סימן לנוכחותם האגרסיבית של משקיעי קרנות הנאמנות במניות אירופה, כך שיש למה להמתין ולצפות.