השאלה האמיתית של צמצום תכנית הרכישות אינה המועד שלו, אלא יותר אופיו של התהליך - האם הוא יתנהל בשליטה או שאולי הוא יתבצע בפאניקה, כך טוען ג'ים פאולסון מחברת Wells Capital.
"אני חושב שהתהליך ('טאפרינג') יתחיל ביום רביעי. אני חושב שזה לא מאורע גדול כמו שאנחנו בעצם יוצרים אותו ככזה. בין אם הוא יהיה עכשיו או בינואר, או במרץ - אני חושב שהשווקים יתנהגו כאיו הוא עומד להתרחש בקרוב", אמר היום (ג') פאולסון בראיון לאתר CNBC.
"הסוגיה האמיתית אינה מתי הם יתחילו לעשות זאת, אלא האם הפד ישלוט בתהליך, כך שהוא יתנהל על פי לוח הזמנים, או שהוא ייכפה על הפד היות שהזמן חולף, והיות שהנתונים ממשיכים להיות טובים", הוא הסביר. פאולסון הוסיף ואמר, כי הסיכון הגדול ביותר לבנקים המרכזיים יהיה הקצב בו מתרחשת המרת כספים - ילך ויגבר - מה שייאלץ את הפד להחיש את צמצום ההרחבה הכמותית".
על פי האנליסטים, הפד יתחיל לצמצם את תכנית הרכישות בשיעור שנע בין 5 ל-25 מיליארד דולר. "אני חושב שאם הם באמת יתחילו לעשות זאת, זה יהיה רק בצעד פעוט", אמר פאולסון, וציין כי הם יעשו זאת רק בכדי להתחיל להניע את התהליך לפני כניסת של ג'נט יילן לתפקיד יו"רית הפד.
עוד אמר פאולסון, כי הוא מצפה שמדד S&P 500 ימשיך ויצמח במהלך השנה הבאה, בד בבד עם רוח האופטימיות שתלווה את הכלכלה משתפרת, אולם נראה תיקון של 10%, ברגע שתגיע הפאניקה ואי הוודאות.