תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - מדוע יש לצפות לתנודתיות בשווקים?

"ללא ספק יש השנה צלילים שונים בשוק, זאת בהשוואה לשנה שעברה", אמר ביום ו' פטר בוקבאר אנליסט בחברת Lindsey Group

בורסת תל אביב / צלם: תמר מצפי
בורסת תל אביב / צלם: תמר מצפי

אסטרטגים שונים בארה"ב מניחים כי ההנחה כי התנודתיות עזבה את השוק, היתה מוקדמת. אחד הגורמים שהניעו התבטאויות שכאלו, היו נתוני התעסוקה המאכזבים, הנמוכים מהצפי.

"ללא ספק יש השנה צלילים שונים בשוק, זאת בהשוואה לשנה שעברה", אמר ביום ו' פטר בוקבאר, אנליסט בחברת Lindsey Group. "יש לנו את נתוני המשרות המאכזבים, אבל אנשים עדיין חושבים שהפד יצמצם את תכנית הרכישות, למרות ההתאוששות החלקית", הוא הסביר.

רובם של הכלכלנים סבורים כי למזג האוויר הקשה היתה השפעה על נתוני התעסוקה החלשים, אולם זה עדיין לא מסביר את הצניחה החדה מנתוני נובמבר שעמדו על 241 אלף משרות.

ג'ף קילבורג מחברת KKM הסביר כי הדוח מאותת על כך שהשוק שלפנינו הוא תנודתי. "אני חושב שאנו נראה נתונים יותר ויותר תנודתיים, מה שיוביל לשווקים תנודתיים יותר ויותר", הוא אמר.