בשורות טובות למשקיעי הזהב ? המתכת סייימה 5 שבועות של התאוששות, ונראה שהימים האחרונים בשוק יכולים לחזק מגמה זו.
מסקר שערך אתמול (א') אתר CNBC עולה שכשני שלישים מהמשתתפים מאמינים שמחירי הזהב יעלו השבוע. 22% סבורים שהמחירים דווקא ירדו, בעוד 11% מצפים שהזהב ימשיך ויסחר ברמתו הנוכחית.
"הזהב עדיין נתפס כחוף מבטחים כשהמטבעות מאבדים מערכם", אמר סקוט קרטר מחברת Lear Capital. "הוא עולה כתוצאה מתנודתיות במט"ח", הוא הסביר. קרטר הוסיף ואמר ששוק המניות בארה"ב הושפע מעונת הדוחות, מה שגרר אחריו קפיצה במדד ה-VIX (מדד הפחד) ודחף את הזהב מעלה. "כאשר הזהב נכנס לשוק, הזהב נלקח בחשבון", אמר קרטר.
עם זאת, אסטרטגים רבים סבורים שעדיין לא מדובר בהתאוששות של ממש, ואין לצפות לשינוי כיוון מהותי בערכה של המתכת שבעיקר נחלשה בעת האחרונה ואיבדה 28% בשנה שעברה. לדבריהם, גם השינוי האחרון עדיין לא מבטיח טובות. הסקר הראה כי מרבית המשתתפים העריכו כי הזהב ינוע ברמה של 1,300 דולר.
יוני ג'ייקובס מנהל אסטרטגיה ב- Prophet Capital אמר כי גם רמה של 1,400-1,500 דולר עשויה להיות סבירה. אבל: "עדיין אין שינוי מגמה", הוא סייג.