תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - "המשבר באירופה עדיין לא הסתיים"

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית מזכירה ומזהירה, כי למרות סימני ההתאוששות, אירופה עדיין לא נחלצה לגמרי מהמשבר הכלכלי שהחל ב-2008

כריסטין לגארד שרת האוצר הצרפתייה / צלם:רויטרס
כריסטין לגארד שרת האוצר הצרפתייה / צלם:רויטרס

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, מודה כי אירופה אכן מתאוששת, אך במקביל היא מזהירה כי המשבר של 2008 עדיין לא הסתיים ועדיין נותן אותותיו. לדבריה, המדינות שעדיין נמצאות בסיכון הן המדינות שבחלקה הדרומי של היבשת.

את הדברים אמרה לגארד היום (ב') בראיון לעיתון הגרמני Handelsblatt. "יש תהליך התאוששות, זה נכון", אמרה לגארד. "תכניות החילוץ הצליחו במספר מדינות. אבל זה עדיין לא אומר שהמשבר הסתיים והמשימה שלנו הושלמה".

לגארד הזהירה כי האינפלציה הנמוכה ממשיכה לסכן את תהליכי ההתאוששות, ולכך נוסף לאחרונה המשבר הגיאו-פוליטי באוקראינה, שגרר אחריו סיכונים נוספים. היא קראה לבנק המרכזי של אירופה להקל במדיניות המוניטרית, ומאידך עודדה את הממשלות לפעול לשיפור התחרות, מה שידרוש רפורמות מבניות בשוק העבודה.