תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - מהם הסיכונים שעלולים להפיל את השוק?

בקבוצת ההשקעות בלקרוק, מציגים את הגורמים המרכזיים שעלולים להוביל לתיקון חד בשווקים ■ האם המשבר הרוסי-אוקראיני יחריף ויחלחל בסוף לשווקים? ■ האם אירופה תצליח לפתור את בעיות החוב שלה? ומה לגבי ההאטה בסין?

וול סטריט / צלם: רויטרס
וול סטריט / צלם: רויטרס

שוק המניות בארה"ב מתקרב לאמצע השנה ונסחר סביב שיא כל הזמנים מבלי להציג תיקון משמעותי. כעת, רבים תוהים מהם הזרזים שיכולים לגרום לתיקון חד יותר ואף להיפוך המגמה השורית? בקובצת ההשקעות בלקרוק, מציגים 4 גורמים שעלולים להפיל את השווקים בקיץ הקרוב.

אוקראינה - בבלקרוק מציינים כי לא ניתן לדעת כיצד יתפתחו האירועים באוקראינה ונראה כי המשקיעים נותנים פחות תשומת לב למשבר הרוסי-אוקראיני. כך למשל, במהלך התיקון המצומצם שהיה בשבוע שעבר, נראה כי השווקים התעלמו מאירועי האלימות באוקראינה ומהסנקציות הנוספות שהוטלו על בכירים רוסים. כלומר, בבלקרוק טוענים כי המשבר עדיין לא מגולם באופן מלא בשווקים הפיננסים וסביר להניח כי החרפה של המשבר תעיב על השווקים ותוביל לגל ירידות.

אירופה - אומנם תשואות האג"ח של מדינות גוש האירו ירדו מאוד בחודשים האחרונים, עניין המבטא ירידה בסיכון. אולם, כלכלני בלקרוק סבורים כי הבעיות הישנות של אירופה נותרו כשהיו. רמות החוב ממשיכות לטפס, הצמיחה נותרה אנמית מאוד (אם כי השתפרה מעט) וגוש האירו על סף דיפלציה. מלבד הבעיות הכלכליות, קיימים גם סיכונים פוליטיים, ביוון, איטליה ובמדינות נוספות.

סין - בבלקרוק טוענים כי הכלכלה הסינית נמצאת במסלול האטה והממשלה הסינית נוקטת בצעדים בניסיון לאזן אותה, אך על חשבון הצמיחה. כלומר, הממשל הסיני פועל להפשיר את שוק הנדל"ן הבועתי ולהגביל את האשראי במדינה, אך הבעיה היא שצעדים אלו פוגעים בצמיחה והממשל אינו פועל לעידודה במקביל.

שוק האג"ח בארה"ב - אומנם תשואות האג"ה הממשלתיות של ארה"ב בשפל של יותר מ-6 חודשים, אך בבלקרוק מזהירים כי שילוב עם סביבית ריבית אפסית, המצב עלול להתפהך בחדות והתשואות עשויות לזנק ברגע, בעיקר בשל שינוי המדיניות של הפד ואף רק בשל שינוי בטון הדיבור שלו.