ספתח לשוק ההעברות: פ.ס.ז' רכשה את דויד לואיז ב-40 מיליון ליש"ט

אלופת צרפת קנתה את שחקנה של צ'לסי ונבחרת ברזיל, והפכה אותו לבלם היקר ביותר בהיסטוריה של הכדורגל העולמי

דויד לואיז חוגג את הזכייה של נבחרת ברזיל בגביע הקונפדרציות 2013 / צלם: רויטרס
דויד לואיז חוגג את הזכייה של נבחרת ברזיל בגביע הקונפדרציות 2013 / צלם: רויטרס

עסקת העברה ראשונה גדולה של קיץ 2014: דויד לואיז, שחקנה של צ'לסי בשנים האחרונות, מצטרף לפריז סן-ז'רמן. על-פי אתר ה-BBC, אלופת צרפת תשלם עבור הבלם (שהשנה הוצב גם כקשר אחורי במערך של ז'וזה מוריניו) סביב ה-40 מיליון ליש"ט, במה שיהפוך אותו לשחקן ההגנה היקר ביותר בהיסטוריה של הכדורגל.

פ.ס.ז' היתה אחראית גם על הניפוץ הקודם של השיא, כשקנתה ב-2012 בלם ברזילאי אחר - טיאגו סילבה - תמורת 36 מיליון ליש"ט (ממילאן האיטלקית). לפני כן, השיא החזיק מעמד במשך עשור (מאז שריו פרדיננד נמכר מלידס למנצ'סטר יונייטד תמורת 33.1 מיליון ליש"ט ב-2002).

לואיז, 27, הגיע לצ'לסי מבנפיקה ליסבון הפורטוגלית ב-2011, בעסקה של 21.3 מיליון ליש"ט. הוא אמור להיות שחקן הרכב במדיה של נבחרת ברזיל, במהלך המונדיאל שהיא תארח החל מהחודש הבא.