הכלכלן דניס גרטמן מבקש מכם להירגע. "בואו לא ניכנס כרגע לפאניקה", אמר היום (ב') גרטמן ב-CNBC, עם סיכומו של שבוע לא מוצלח בגזרת מדד S&P 500 ביום ו' האחרון. לדבריו, ההערכות הפסימיות הן מעט מוגזמות, מה שגורם לו להיות יותר שורי, ולהצהיר על כך.
גרטמן הסביר כי גם עלייה קלה בשכר, לא תדחוף את הפדרל ריזרב להקדים את העלאת הריבית. לדבריו, ה-S&P צפוי לשמור בטווח הקרוב על רמה שאינה נמוכה מ-1,860 נקודות. כאשר הוא יגיע לרמה של 1,875 נקודות "אני ארכוש מניות באופן אגרסיבי".
עוד מאמין גרטמן, כי הייתה זו ההערה של חבר ה'פד' ריצ'רד פישר, שגרמה לתחושה השלילית. ביום ו' אמר פישר ל-CNBC כי להערכתו מועד העלאת הריבית יידחה. מה שהוסיף לפסימיות היה פרסום נתוני התעסוקה שהיו מתחת לציפיות. נזכיר, כי ביום ו' פורסם כי המשק האמריקני הוסיף 209 אלף משרות חדשות בחודש יולי.
על פי התחזיות המוקדמות היה צפוי המשק להוסיף 231 אלף משרות חדשות, לאחר תוספת של 298 אלף משרות בחודש יוני (נתון מעודכן). שיעור האבטלה עלה ל-6.2%, כאשר הצפי היה כי היא תשאר ללא שינוי על 6.1%.
לדברים אלה מצטרף גם דיויד בלום, מנהל אסטרטגיות מט"ח ב-HSBC. בלום אמר היום כי נתוני התעסוקה נלקחו בחשבון והתחזיות לא היו אלא מוגזמות.