תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

יועצי השקעות - אכזבה גם מכיוונה של יפן

נתונים מעודכנים ששוחררו על התמ"ג המקומי ברבע השלישי מראים ירידה של 1.9%, לעומת ירידה של 1.6% שפורסמו בתחילה

שינזו אבה / צילום: רויטרס
שינזו אבה / צילום: רויטרס

כלכלת יפן הצטמקה ברבע השלישי בשיעור גבוה מכפי שהוערך בתחילה - כך מראים נתונים ששוחררו היום (ב'). הדבר מלמד כי יפן נמצאת במיתון קשה, חרף ניסיונות אמיצים של הממשל המקומי לחלצה מהבור הכלכלי שנקלעה אליו.

נתונים מעודכנים ששוחררו על התמ"ג המקומי ברבע השלישי מראים ירידה של 1.9%, לעומת ירידה של 1.6% שפורסמו בתחילה. ביצועים אלה מן הסתם אינם עומדים ביעדים ובמטרות שהציב לעצמו הבנק המרכזי, ומקשים מאוד על ראש הממשלה שינזו אבה לעמוד במשימתו, לחלץ את יפן מהדיפלציה שהיא נמצאת בה.

הנתונים מראים שהחלטתו של אבה, לדחות לנה הבאה את העלאת מסים מתוכננת, היתה מוצדקת. מס הרכישה ביפן כבר הועלה באפריל מ-5% ל-8%, מהלך שהיכה בצורה חמורה במשקי הבית במדינה והוביל לירידה דרמטית בצריכה המקומית. ככל הנראה, תגובת השוק להעלאה היתה קשה מכפי שצפו מקבלי ההחלטות במדינה.

הנתונים האלה מגיעים בעוד שיפן מתקרבת לבחירות בזק שעליהן הכריז אבה, במעין דרישה מהעם היפני להבעת אמון בו ובמדיניותו הכלכלית. אבה מקווה שהבוחרים היפנים יאמינו בתוכנית התמריצים שהוא מפעיל במטרה לעורר את הכלכלה היפנית, ויהיו מעודדים מהחלטתו שלא להעלות את המס פעם שניה השנה. הסקרים מראים ניצחון מוחץ לו ולקואליציה שלו.