למרות הערכות עקביות על העלאת ריבית בארה"ב במהלך שנת 2015, יש גם קולות המתנגדים לצעד זה. נשיא הבנק הפדרלי בשיקגו, צ'ארלס אוונס, אמר ביום שישי כי לדעתו כדאי להמתין העלאת הריבית עד ל-2016 לפחות.
אוונס, חבר בעל זכות הצבעה בועידה המרכזית לקבלת החלטות של הבנק המרכזי בארה"ב, דיבר ברשת CNBC על הלחץ להעלות את הריבית, הנמצאת כבר תקופה ארוכה ברמה הקרובה לאפס. הוא התראיין דקות ספורות אחרי שחרור נתונים אופטימיים ביותר על שוק התעסוקה האמריקאי בדצמבר.
נתוני התעסוקה היו אחד התנאים המוקדמים להעלאת ריבית על ידי הבנק המרכזי. הדוח לחודש דצמבר הראה התחזקות גדולה מהצפוי במספר המשרות, ב-252 אלף. בנוסף לכך, הדול לחודש נובמבר, שהיה חזק מאוד גם כך, תוקן ב-32 אלף משרות נוספות ל-353 אלף משרות חדשות בחודש זה. שיעור האבטלה במדינה ירדה ב-5.6%.
אוונס ציין כי למרות הנתונים המעודדים, יש לישם לב לכך שהשכר הממוצע לשעת עבודה ירד ב-5 סנט. לדבריו, יש לשים לב לא רק למספר מקומות העבודה אלא גם לאינפלציה הנמוכה בארה"ב. הוא הסביר כי המחירים צריכים לעלות ליעד הבנק המרכזי, ברמה של 2%, לפני שהוא ירגיש בנוח עם העלאת הריבית.
הירידה בשכר, לטענתו, היא "אינדיקציה מסוימת לאינפלציה הנמוכה מדי שאנו חווים". הוא הוסיף, כי רק לאחר שהשכר יעלה והאינפלציה תגיע ליעדי הבנק, יש לדון בהעלאת הריבית, ולדבריו - דבר זה לא צפוי לקרות לפני 2016.