בשנים האחרונות הבורסה האמריקאית תפסה את הכותרות, והמניות של וול-סטריט משכו את מירב תשומת הלב. אולם בעוד שהמצב בגוש האירו נראה עגום למדי, יש כלכלנים שחושבים ש-2015 תהיה השנה של המניות האירופאיות, ושזה הזמן לבחון אפשרויות להשקעה דווקא בבורסות באירופה.
מדד Euro Stoxx 50 עלה ב-2014 ב-4.4% בלבד - הרבה פחות ממקבילו האמריקאי, ה- S&P 500 , שרשם עלייה של 11.4%. אבל השנה, לפי מומחים שונים, המצב עתיד להתהפך. אחת מהם היא ברונקה רזפקובסקי, כלכלנית בכירה לגוש האירו באוקספורד אקונומיקס, שמבססת את ההערכות שלה על התאוששות הרווחים בתאגידים ועל האטרקטיביות הנראית של המניות.
"הרווח השולי בגוש האירו לא התאושש מאז תחילת המשבר, ונשאר הרחק מתחת לרמות השיא של 2007", היא אמרה לרשת CNBC, "ב-2015 נראה שיפור משמעותי לאור האירו החלש, מחירי הסחורות היורדים והצמיחה המקרטעת בשכר". למגמה הזו יתווספו לדבריה גם שערי הריבית הנמוכים ביבשת, שיסייעו לתאגידים בעמידה בעלות החובות שלהם. המצב בארה"ב הפוך - הדולר מתחזק, השכר עולה ומרבית המומחים מסכימים כי במהלך השנה הקרובה יכריז הבנק הפדרלי על העלאת ריבית.
בנוסף, באוקספורד אקונומיקס טוענים כי לפי מדדי יחס שונים, מניות ארה"ב נסחרות מעל לממוצע ארוך הטווח שלהן, ולפיכך נראות למשקיעים יקרות מדי, ביחס להיסטוריה שלהן. במניות האירופאיות המצב הפוך, מה שיהפוך אותן לאטקטביות במיוחד עבור המשקיעים השנה. סוחרים אחרים מסכימים שזו עשויה להיות השנה של המניות האירופאיות, במיוחד לנוכח החשש שהריצה של הבורסה האמריקאית, שנמשכת כבר שש שנים רצופות, עלולה לעצור השנה.