חשד: יבואני רולקס העלימו הכנסות בעשרות מיליוני שקלים

החשד: מנהלי אירו אסיה הציגו מצג-שווא לפיו בוצעו עסקאות יצוא של שעוני רולקס בגינן חל מע"מ בשיעור אפס, זאת בשעה שהשעונים נמכרו לישראלים בארץ, ולכן מדובר בעסקאות החייבות במע"מ בשיעור מלא

שעוני רולקס / צילום: מכס נתב"ג
שעוני רולקס / צילום: מכס נתב"ג

מנהליה הבכירים של חברת אירו אסיה, העוסקת ביבוא ובמכירת שעוני היוקרה רולקס, חשודים כי העלימו הכנסות של עשרות מיליוני שקלים.

לפי החשד, החברה, באמצעות מנהליה, הציגה מצג-שווא לפיו בוצעו עסקאות יצוא של שעוני רולקס בגינן חל מע"מ בשיעור אפס. זאת בשעה שהשעונים נמכרו לישראלים בארץ והתשלום בגינם אף הוא בוצע בישראל, ולכן מדובר בעסקאות מכירה החייבות במע"מ בשיעור מלא.

מחלקת חקירות מכס ומע"מ באר-שבע, בשיתוף עם משרד מכס ומע"מ אילת, מכס נתב"ג ובסיוע חקירות מכס ומע"מ ירושלים, מנהלים מזה מספר חודשים חקירה סמויה נגד החברה.

אתמול (ב') בשעות הבוקר הפכה החקירה לגלויה, ונערכו חיפושים במשרדי החברה ובחנויות החברה הפרוסות ברחבי הארץ. חיפושים נערכו גם בבתיהם של דני פייזר מהרצליה, היו"ר והבעלים של החברה; נועם בורשטיין מרמת-גן, מנכ"ל החברה; ואייל זמיר מרמת-גן, סמנכ"ל החברה.

השלושה אף נחקרו, כמו גם מנהלי סניפים ועובדים בחברה. שלושת החשודים הודו בחקירתם בעבירות המיוחסות להם.

כמפורט בבקשה שהוגשה לבית משפט השלום בבאר-שבע, העלמת ההכנסות התאפשרה באמצעות הגשת דיווחים כוזבים, לפיהם לכאורה בוצע יצוא של שעוני רולקס, בגינו חל מע"מ בשיעור אפס, ואף נרשמו בחשבונות הספק הפיקטיביים שמות בדויים של תושבי חוץ, שבחלק מהמקרים היו שמות של בתי-מלון בחו"ל.

בפועל, נטען, השעונים נמכרו ללקוחות ישראלים בארץ, התשלום בוצע בארץ, ואף ניתנה אחריות על-ידי החנויות בארץ, ולפיכך, בהתאם להוראות החוק, הרי שמדובר בעסקאות החייבות במע"מ השיעור מלא.

השופטת עירית קויפמן הורתה על מעצרי-בית של שלושת החשודים המרכזיים עד לשבוע הבא ב-5 באוגוסט, תוך המצאת ערבויות כספיות.

עו"ד איל כהן ממשרד כהן, סטרשנוב, לונדון, המייצג את מנהלי חברת אירו אסיה, יבואנית רולקס בישראל, מסר בתגובה: "החברה פעלה ופועלת על-פי כל דין ומקפידה על מילוי חובותיה לפי חוק. החברה סומכת את ידיה על רשויות החקירה שיעשו את מלאכתן נאמנה. מנהלי החברה משתפים פעולה באופן מלא בכל הליכי החקירה הנדרשים".