הסגל האקדמי במכללה למינהל יפתח מחר בשביתה ללא הגבלת זמן

הוועד ישבית את הלימודים בבתי הספר למינהל עסקים ותקשורת בשל מחלוקות עם הנהלת המוסד, בראשות פרופ' אשר טישלר ■ טוען לחוסר שקיפות, פגיעה בהתארגנות ואי-כיבוד ההסכם הקיבוצי

פרופ' אשר טישלר / צילום: תמר מצפי
פרופ' אשר טישלר / צילום: תמר מצפי

ועד ארגון הסגל האקדמי במכללה למינהל הודיע על כוונתו להשבית את הלימודים במוסד החל ממחר (ד') וללא הגבלת זמן, ובכך נתן את האות להפסקת לימודיהם של תלמידי בתי הספר למינהל עסקים ותקשורת במכללה. בתי הספר למשפטים, כלכלה, עיצוב ופסיכולוגיה לא יושבתו.

הוועד הכריז על סכסוך עבודה עם הנהלת המוסד לפני כחודשיים, לאחר שזו הודיעה, לטענתו, על כוונתה שלא לקיים את ההסכם הקיבוצי בין הצדדים, שנחתם בשנת 2015. הוועד טוען עוד כי ההנהלה, בראשות נשיא המכללה הפרופ' אשר טישלר, סירבה לנהל מו"מ אמיתי עם נציגיו, וכי פעלה בניסיון לפגוע בהתארגנות המרצים. 

שיאו של המשבר בין הצדדים הגיע בתחילת נובמבר, עם קבלת תלושי השכר, אז גילו המרצים, לטענתם, כי ההנהלה לא שילמה להם את מלוא השכר, וכי אין בכוונתה לעשות כן. לאחר מכן, לפי הוועד, ההנהלה הבהירה לסגל האקדמי באופן סופי שלא תקיים את ההסכם להחזר הפחתות שכר בסך 40%, שהיווה חלק מההסכם הקיבוצי. בתגובה, השיט הוועד בשבוע שעבר צפלין מעל המכללה שנשא כיתוב הקורא למכללה לקיים הסכמים ולפעול בשקיפות. 

נציגי ועד ארגון הסגל האקדמי אמרו כי: "אנו קוראים להנהלת המסלול האקדמי המכללה למינהל להתעשת במהירות ולשוב ולהידבר עם חברי הועד במטרה לפתור את המחלוקות, ויפה שעה אחת קודם. לא נסכים לקבל התנהלות כוחנית, אלימה וחד צדדית של ההנהלה, ולא נסכים לתכתיבים פוגעניים שנועדו להלך אימים על הסגל האקדמי ועל חברי ועד הסגל האקדמי. כואב ועצוב לראות כיצד מנסה ההנהלה לפגוע ולהתיש את המשאב היקר והחשוב לה מכל, סגל המרצים האיכותיים שהצליחה לגבש במהלך השנים".

בנוסף, דורש הוועד מההנהלה לאמץ שקיפות תקציבים מלאה, ולוודא כי נעשה שימוש נאות בכספי שכר הלימוד של הסטודנטים. לפי הוועד, "מה שכואב הוא שכבר לפני מספר שבועות הוסכם בין וועד הסגל האקדמי להנהלה על מתווה התייעלות, שיאפשר החזרת מלוא השכר לכלל המרצים, אלו שבהסכם קיבוצי ואלו שבחוזים אישיים. כלומר, מקורות תקציביים נמצאו, אך הנהלה בחרה לחזור בה מהמתווה המוסכם, ואינה מעוניינת להתייעל כנדרש.

"אנחנו נאבקים על מעמד המרצים במכללה ועל איכות ההוראה באחת המכללות הטובות והנחשבות בישראל. אנו לא דורשים מההנהלה דבר פרט לקיומם של הסכמים עליהם היא חתומה. אנו לא נאפשר להנהלה לנהוג בכספי הסטודנטים כבשלה, ולהרוס את המכללה עם החלטות אומללות קשות, בחוסר שקיפות משווע, שמעלה תהיות קשות על שיקול הדעת הניהולי והפיננסי של הנהלת המכללה".

תגובת המכללה למינהל: "לצערנו, בניגוד לחלק הארי של מרצי המכללה ועובדי הסגל המינהלי, ועד דור אלף של מרצי המכללה מסרב להכיר במציאות והשינויים שחלו בשוק ההשכלה הגבוהה, שהפך לשוק שבו ההיצע עולה בהרבה על הביקוש. נציגי הוועד מסרבים להבין שהמכללה למינהל אינה נהנית מתקצוב מדינה או מדוד עשיר שימלא את גרעונותיה, אם יהיו כאלו.
הנהלת המסלול פועלת באחריות מירבית על מנת לשמור על תקציב מאוזן, למנוע התייקרות שכר הלימוד על מנת לממן את משכורות אותם מרצים, או להתפשר על הרמה האקדמית של המסלול.
נעשה הכל על מנת למנוע פגיעה בסטודנטים הלומדים בבתי הספר שישבתו".