נעילה אדומה בת"א; מדד ת"א 90 ירד ב-1.5%

המסחר בארה"ב נפתח בירידות משמעותיות ■ מניות הגז עלו עם פתיחת המסחר בניגוד לרוב השוק - אך גם הן ירדו לקראת הנעילה

הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: איל יצהר

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום (ה') בירידות שערים על רקע הסגירה השלילית אתמול.

 

אמש פרסם הבנק המרכזי האמריקאי, הפדרל ריזרב, את החלטתו לגבי העלאת הריבית בארה"ב בחודש הבא. בהתאם לתחזיות המוקדמות העלו חברי הפד בראשות יו"ר הפד הנכנס ג'רום פאוול את הריבית ב-0.25%. מדובר בהעלאת הריבית הראשונה בעידן פאוול, ועל פי ההערכות צפויות בשנה הקרובה 3 העלאות ריבית נוספות. העלאת הריבית נועדה לאותת לשווקים שהיציבות הכלכלית, לפחות בגיזרתה המוניטרית, תישמר גם בעידן החדש [להרחבה].

התקשורת הזרה בארה"ב מדווחת כי הבית הלבן מתכנן רשימה חדשה של מכסים שהמדינה תטיל על סין כ"עונש" על גניבה של קניין רוחני.

דוחות הולמס פלייס : החברה מדווחת על הכנסות של 370 מיליון שקל עם רווח נקי של 13.2 מיליון. בנוסף, תזרים המזומנים של החברה עומד על כ-30 מיליון שקל. 

חברת הביטוח איילון, שבניהול אריק יוגב, הודיעה כי תמכור לחברת ביטוח-משנה זרה את חלק הארי מכמה תיקי פעילות ביטוח שלה, במה שאמור להניב לה בתוך כחודש זרם מזומנים של כ-120 מיליון שקל [לסיפור המלא].

מניית אפליי  מזנקת לאחר שפורסמו דוחותיה ביום ב', על פיהם הצליחה להגדיל את הכנסותיה השנתיות לכ-27.5 מיליון שקל, בהשוואה לכ-630 אלף שקל בלבד ב-2016.  עם זאת, פעילותה של אפליי, העוסקת בפיתוח ערוצי שיווק והפצה של אפליקציות סלולריות, נותרה הפסדית גם בשנה החולפת [לסיפור המלא].

צים פרסמה את דוחותיה, עם תוצאות טובות לשנת 2017 והכנסות של כ-3 מיליארד דולר, עלייה של 17% לעומת 2016. ברבעון האחרון, לעומת זאת, התוצאות היו מאכזבות. מספר המכולות שהובילה החברה אשתקד גדל ב-8% לעומת 2016 והסתכם בכ-2.63 מיליון יחידות. מחיר ההובלה הממוצע למכולה גדל ב-10% לרמה של 995 דולר [לסיפור המלא].
חברה לישראל  נסחרת בירידות.

חברת מר מדווחת על כך שזכתה בפרוייקט במדינה במערב אפריקה. היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט עומד על כ-102.5 מיליון שקלים. ההתקשרות מותנית בתנאים מתלים ותלויה בהשלמת התנאים למימון העסקה.

דוחות אירונאוטיקס : החברה הביטחונית הציבורית דיווחה על מכירות של החברה דיווחה על מכירות בגובה של 113 מיליון דולר, וזאת לעומת 110 בשנה שעברה. עם זאת, בשל עלייה בהוצאות המכירה הרווח הגולמי נשאר כשהיה והוא עומד על כ-45 מיליון שקלים. בנוסף, בשל הוצאות הנפקה, הרווח התפעולי של החברה ירידה משמעותית והוא עומד על 4 מיליון דולר, וזאת לעומת 18.6 מיליון. שורת הרווח התחתונה לשנת 2017 עדה על 5.5 מיליון דולר וזאת לעומת 21 מיליון בשנה שעברה (או 0.11 סנט למניה לעומת 0.38 סנט).

חברת רמי לוי  צפויה לרכוש 50.01% מגוד פארם, בעסקה שתהפוך את לוי בעל השליטה ברשת הפארם הקטנה אך הצומחת בתמורה לסכום של כ-16 מיליון שקל. השלמת העסקה כפופה לאישור הרשות להגבלים עסקיים [לידיעה המלאה]. בינתיים התבשרנו שרמי לוי גם מתחיל מגעים כדי להיכנס לתחום התיירות יחד עם ישראייר [לידיעה המלאה].

לאחרונה דיווחו החברות והשותפויות המעורבות בפרויקט (נובל אנרג'י, קבוצת דלק  באמצעות דלק קידוחים, ורציו ) כי התקיימו התנאים המתלים בהסכם למכירת הגז לחברת החשמל הירדנית (NEPCO), במסגרתו צפויים להימכר כ- BCM 45 במשך 15 שנים.

מניית בזק  ירדה אתמול בכ-3.6%. נראה כי טרם נאמרה המילה האחרונה במו"מ האינסופי בין נתי סיידוף ליורוקום. בזק דיווחה אתמול כי רווחי הקבוצה המיוחסים לבעלי המניות ב-2017 יעמדו על 1.2 מיליארד שקל, ורווחי ה-EBITDA הסתכמו 3.8 מיליארד שקל. החברה דיווחה עוד כי תפחית את שווי yes בספרים ב-90 מיליון שקל על רקע הערכת שווי של מעריך חיצוני שהזמינה החברה.

אל על  סגרה אתמול את יום המסחר בירידות, זאת לאחר פרסום הדוחות הכספיים לשנת 2017, מהם עולה תמונה בעייתית לפיה החברה מחקה כמעט את כל הרווח הנקי שהסתכם בכ-6 מיליון דולר בלבד לעומת כ-81 מיליון דולר בשנת 2016. אל-על אמנם "סובלת" מתחרות עזה אך אינה מצליחה להשתנות במקביל למציאות מה שקיבל ביטוי בתוצאות הכספיות.

קבוצת עזריאלי  פרסמה גם היא אתמול את דוחותיה הכספיים, ודיווחה על הכנסות של 2.6 מיליארד שקל, גבוהות מההכנסות ב-2016 אך הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד לעומת הרווחים ב-2016 ל-1.4 מיליארד שקל. נתונים אלה אינם מזהירים לאור העובדה כי החברה שיערכה נדלן כלפי מעלה וההשפעה של שיערוכים אלה על הרווחים הייתה של 500 מיליון שקל. החברה תחלק דיווידנד של 4.28 שקל למניה [לקריאה נוספת].

חברת הנדל"ן איי.די.או גרופ  מסכמת את שנת 2017 עם שיפור בתוצאות התפעוליות, אולם עם ירידה ברווח הנקי בעקבות שיערוכי נדל"ן מצומצמים יותר בהשוואה ל-2016. החברה דיווחה כי רשמה ב-2017 רווח נקי של 525 מיליון שקל המשקף ירידה של של 10% בהשוואה לשנה שקדמה לה [להרחבה].

מכירת 9.25% מההחזקה בפרויקט תמר במהלך 2017 בכ-980 מיליון דולר "סידרה" לדלק קידוחים  קפיצה ברווחים בשנה שעברה. השותפות, הנמצאת בשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה , דיווחה היום על רווח נקי של 817 מיליון דולר אשתקד, לעומת רווח של כ-327 מיליון דולר ב-2017 [לידיעה המלאה].