דוחות ווישור: ההכנסות הרבעוניות זינקו, אך הרווח ירד ביותר מ-30%

הכנסות קבוצת הביטוח הדיגיטלית צמחו ב-26% והסתכמו ברבעון ב-30 מיליון שקל • ווישור ביטוח השיגה תשואה על ההון בשיעור של 19.2% במונחים שנתיים • החברה מציינת שהקיטון ברווח נובע מעלייה בהוצאות, בעיקר בגין ייעוץ הקשור להתרחבותה בחו"ל

ניצן צעיר הרים, מנכ''ל ווישור / צילום: ערן ירדני
ניצן צעיר הרים, מנכ''ל ווישור / צילום: ערן ירדני

קבוצת הטכנולוגיה והביטוח ווישור  (weSure Global Tech) מסכמת את הרבעון השלישי של השנה ומדווחת על צמיחה של 26% בהכנסותיה, שהסתכמו ב-30.2 מיליון שקל, אך במקביל מדווחת על ירידה של 32% ברווח הנקי שהסתכם ברבעון ב-1.8 מיליון שקל.

בחברה מסבירים שהקיטון ברווח נובע מעלייה בהוצאות החברה ברבעון, בעיקר בגין ייעוץ מקצועי הקשור להתרחבות פעילותה בארץ ובחו"ל. את תשעת החודשים הראשונים של 2021 סיימה החברה עם רווח כולל של 6.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של כחצי מיליון שקל בתקופה המקבילה.

הכנסות הקבוצה מפרמיה מורווחת ברוטו הסתכמו בין ינואר לספטמבר ב-201 מיליון שקל - זינוק של 67% בהשוואה להכנסות של 120 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

ברבעון השלישי לבדו עמדו ההכנסות מפרמיה על 68 מיליון שקל, עלייה של 19% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח מפעילות הביטוח הכללי הסתכם ברבעון ב-4.69 מיליון שקל - ירידה של 17% בהשוואה לשנה שעברה.

בשנה הבאה צפוי שיפור משמעותי בשורה זו, שכן בתחילת אוקטובר האחרון דיווחה החברה על זכייתה של ווישור ביטוח במכרז ביטוח רכב לעובדי המדינה לשנת 2022 בהיקף פרמיה שנתי מוערך בסך של כ-100 מיליון שקל.

ווישור ביטוח השיגה תשואה על ההון בשיעור של כ-19.2% במונחים שנתיים.

הפרמיות מביטוחי החובה זינקו מתחילת השנה

"בנוסף לתוצאות המרשימות של חברת הביטוח, ווישור ממשיכה לפעול בשתי זירות במקביל. האחת, הבינלאומית, בה החברה שוקדת על קידום הפעילות בארה"ב. בנוסף, החברה הקימה מרכז פיתוח בהודו, לשורותיו היא גייסה עובדי פיתוח מנוסים", ציין יוחנן דנינו, יו"ר ווישור גלובלטק. "בזירה השנייה, בישראל, ווישור מתקדמת בהתאם לשלבי אישור עסקת איילון".

ווישור הודיעה בחודש יוני האחרון כי היא רוכשת את השליטה בחברת הביטוח הוותיקה איילון מידי יורשיו של מייסד איילון, לוי רחמני. ווישור דיווחה כי היא רוכשת 50.445% ממניות איילון בתמורה ל-354 מיליון שקל. מדובר בפרמיה של 33% על מחיר השוק.  אמיל וינשל, ממייסדי ובעלי השליטה בווישור, כיהן בעבר כמנכ"ל איילון.

מימין: ניצן צעיר הרים, יוחנן דנינו ואמיל וינשל / צילום: רמי זרנגר
 מימין: ניצן צעיר הרים, יוחנן דנינו ואמיל וינשל / צילום: רמי זרנגר

סך כל הכנסות החברה הכוללות את הפרמיות המורווחות בשייר, הכנסות מהשקעות ועמלות ביטוח משנה יותר מהכפילו את עצמן בשלושת הרבעונים הראשונים ועמדו על 89.1 מיליון שקל, בהשוואה לכ-40.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2020, גידול בשיעור של כ-118%. ההכנסות מפרמיות מורווחות בשייר גדלו בכ-88% לכ-59.1 מיליון שקל.

בענף רכב חובה גדלו הפרמיות שהורווחו ברוטו מינואר עד ספטמבר בכ-70% ועמדו על כ-164.8 מיליון שקל. גם ברבעון השלישי נרשמה צמיחה (מתונה יותר, כ-14%) והפרמיות הסתכמו בתקופה זו על כ-55.4 מיליון שקל.

בענף רכב רכוש גדלו הפרמיות שהורווחו ברוטו ב-51% והסתכמו בכ-35.8 מיליון שקל, כשברבעון השלישי לבדן הן גדלו בכ-40% ועמדו על כ-12.8 מיליון שקל. 

בענף ביטוחי הדירות (רכוש ומבנה) נרשמה גם כן מגמת צמיחה, אך היא עדיין קטנה בהיקפיה, שכן הושקה רק ברבעון השלישי אשתקד ועדיין נמצאת בתקופת החדירה לקהלי היעד. הפרמיות הסתכמו בכ-787 אלף שקל, וההפסד בתחום הפעילות צומצם משמעותית ל-13 אלף שקל בלבד.

הרווח הכולל של החברה לאחר מס הסתכם בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-6.5 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 0.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

המאזן של הקבוצה הסתכם בסוף הרבעון השלישי ב-840 מיליון שקל, כמעט כפול בהשוואה לכ-434 מיליון שקל בסוף הרבעון המקביל אשתקד. ביחס למאזן בסוף שנת 2020 (כ-484 מיליון שקל) מדובר בגידול של 73%. נכון לסוף הרבעון השלישי לקבוצה מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-132.3 מיליון שקל.

ווישור הונפקה בבורסה התל אביבית בבחודש מרץ האחרון כאשר גייסה כ-85 מיליון שקל. מאז שהונפקה איבדה המניה כ-14% והיא נסחרת היום בשווי שוק של 332 מיליון שקל.