תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

הכירו את בית החלומות החדש - מהווילה לדירה ליד הנכדים

זוגות מבוגרים רבים בוחרים לעזוב את הווילה המתרוקנת מילדים שגדלו ולעבור לדירה, בדרך כלל קרוב לילדים ולנכדים החדשים ■ בשוק הנדל"ן קוראים להם מצמצמי דיור. לא פעם לילדים יש השפעה אדירה על המעבר הזה

עוזבים את הוילה לטובת דירה מרווחת ליד הילדים / ההדמיה באדיבות א. דורי
עוזבים את הוילה לטובת דירה מרווחת ליד הילדים / ההדמיה באדיבות א. דורי

*** הכתבה בשיתוף א. דורי

כבר שלושה עשורים שאתם גרים במה שהיה בית החלומות שלכם - הווילה המרווחת שקניתם או בניתם בדיוק לפי טעמכם. עם החדר הנפרד לכל ילד, הסלון הגדול, יחידת ההורים המפנקת, חדר הטלוויזיה וחדר המשחקים. שניים, שלושה או אפילו ארבעה מפלסים. והכי חשוב - הגינה הענקית, זאת עם הנדנדה והערסל וערוגת התבלינים והדשא. בחלקת האלוהים הגדולה שלכם גידלתם את הילדים (שלכם ושל השכנים), אירחתם חברים, עשיתם על האש, צברתם זכרונות ועשיתם חיים.

אם עברתם את גיל 55, סביר שנשארתם לבד באחוזת הרפאים שפעם הייתה הבית השוקק והאהוב שלכם. הילדים כבר נפוצו לכל עבר, באים מידי פעם לארוחת שישי, קופצים מדי פעם לבקר, שולחים את הילדים בחופש לקייטנת סבא וסבתא. פתאום אתם מוצאים את עצמכם קצת אבודים בתוך 250-300 המטרים הרבועים השקטים והריקים. גם הפחד מפמפם, כשהבית הגדול מוקף דלתות וחלונות שניתנים לפריצה בקלות.

יכול להיות שגם הגינה הגדולה מקבלת פחות תשומת לב ויכול להיות שכבר צריך קצת לצבוע או לשפץ ויכול להיות שעלויות התחזוקה והניקיון כבר קצת גבוהות. יכול להיות שאתם צריכים להתאים את הנדל"ן שלכם לצרכים החדשים שלכם.

מעלית לקראת גיל 60

יותר ויותר זוגות שבעבר הגשימו את החלום הישראלי לבית צמוד קרקע ומרווח בפרברים, מחליטים לאחר שהגוזלים עזבו את הקן להיפרד מהווילה רחבת הידיים שגדולה על מידותיהם הנוכחיות, לטובת דירה קטנה יותר, נעימה, נוחה ומפנקת בבניין חדש. התופעה הזאת, שהולכת ומתרחבת, מכונה "מצמצמי דיור", אם כי אין מדובר כלל בזוגות מצומצמי אמצעים, אלא להיפך. לעיתים הדירה החדשה יכולה להיות ממש סמוכה לבית הקודם, ואפילו להשקיף עליו מלמעלה.

כך עשו גם בני הזוג שניידר דן (60) וגילה (57). לפני 35 שנה בנו את ביתם במושב שבו גדל דן, באזור השרון. הם תכננו את הבית הכפרי בדיוק כמו שחלמו -שלושה מפלסים, מרווח ומואר ועם חצר גדולה ומטופחת. שם גידלו את שלושת ילדיהם ולקחו חלק פעיל בהווי המושב. השנים חלפו, וכיום בנם הבכור מתגורר עם משפחתו במושב בשרון, בתם חיה בחו"ל, והבן הצעיר גר בשכירות בתל אביב. במשך כמה שנים לחץ עליהם בנם הבכור למכור את הווילה ולעבור לדירה חדשה בשכונה שבה הוא גר, קרוב לנכדים, כי "למה הם צריכים את כל הבית הענק הזה".

הזוג שניידר התקשה לעזוב, אבל אחרי שבנם הצעיר עזב, הרגישו שהחדרים הרבים והריקים לא רק מיותרים, הם אפילו גורמים לדכדוך ולתחושה לא נעימה. הם הגיעו למסקנה שעבר זמנו של הבית שהתרוקן, והגיע הזמן לדירה נוחה יותר, עם מעלית, מפלס אחד והרבה פחות מטלות תחזוקה.

כיום, כמה חודשים אחרי שעברו לדירה חדשה (בשכונה חדשה) סמוך לבנם, הם לא מבינים איך לא עשו את זה קודם. הם נהנים מהקרבה לנכדים, מהיתרונות של דירה חדשה לעומת בית בן 35 - מעבר לכיף שבהתחדשות, הוצאות התחזוקה וזמן ההתעסקות בתחזוקת הבית הצטמצמו. בשיחתנו הם גם מדווחים על תחושת ביטחון גבוהה יותר.

עוזבים את הוילה לטובת דירה מרווחת ליד הילדים. קרדיט: התמונה באדיבות א. דורי
 עוזבים את הוילה לטובת דירה מרווחת ליד הילדים. קרדיט: התמונה באדיבות א. דורי

רועי אוליניק, סמנכ"ל שיווק ומכירות בא.דורי, מסביר: "אנחנו רואים מגמה גוברת של זוגות שרוצים לגור בסמיכות לילדים ולנכדים. גם כשאשתי ואני רכשנו דירה, אמי הצטרפה ורכשה באותה השכונה. זה יתרון עצום לנכדים, לנו כשאנחנו צריכים עזרה וכמובן גם לאמי, שיכולה לראות את הנכדים לא רק בסופי השבוע או בתכנון נסיעות וזמנים מורכבים"

לפרטים אודות פרויקט מגורים חדש בגני תקווה שיקרב אתכם לילדים, לחצו כאן>>

אינטרקום ותחושת ביטחון

מלבד שטחו הגדול מידי של הבית, רבים מהזוגות שעשו מהלך דומה מספרים כי המניע המרכזי להחלטה הוא הרצון להגברת הביטחון האישי - מצמוד קרקע לדירה בבניין עם אינטרקום ומצלמה. מניעים אחרים הם הקושי להתמודד עם תחזוקת הבית הגדול והגינה הרחבה, חוסר נוחות לעלות ולרדת מדרגות בתוך הבית ופעמים רבות מכריע הרצון להתקרב לילדים ולנכדים ולהתגורר בסמוך להם.

זוג נוסף שעשה מהלך דומה הם חני ויאיר פ' (כיום בני 63). אחרי שנישאו, הם בחרו לגדל את ילדיהם באווירת טבע בבית צמוד קרקע ביישוב קטן. הם גידלו את ארבעת ילדיהם בבית הגדול שבנו ביישוב בשפלה, עד שכל הארבעה עזבו את הקן. אבל בשנים האחרונות, כשחני התחילה לסבול מבעיות בריאותיות, הלך וגבר הקושי שלה לעלות ולרדת במדרגות שמחברות את שתי הקומות בבית. כך החלו חני ויאיר לשקול את הרעיון לעבור לדירה חדשה בעיר. אחרי שנתיים-שלוש של הרהורים, הם אזרו אומץ וקנו דירה על הנייר באזור גוש דן.

חני, בשלנית מדופלמת, תכננה מטבח גדול במיוחד וכללה בו את כל השכלולים שהיו חסרים לה בביתה הישן. "הפרידה מהסביבה המוכרת לא הייתה פשוטה", מספרת חני, "אבל מאז המעבר אנחנו נהנים מכל רגע. הנוחות היום יומית ואיכות החיים בדירה החדשה שוות הכל".

ערוגת התבלינים עוברת לאדנית

כחלק מהטרנד שהולך ומתרחב, זוגות רבים בוחרים להחליף את הווילה בדירה חדשה שנקנית כשהיא עדיין בשלבי בנייה, וכך הם יכולים להשפיע על עיצוב הפנים של הבית לפי טעמם וצרכיהם. מסקרים שנערכו בקרב מצמצמי הדיור, נראה שהרוב המוחלט מחפשים דירה עם מרפסת גדולה. ערוגת התבלינים לא נעלמת, היא עוברת לאדנית.

הגינה עוברת למרפסת / צילום: shutterstock
 הגינה עוברת למרפסת / צילום: shutterstock

מבחינה כלכלית, מצמצמי הדיור יוצאים בדרך כלל ברווח גדול מהמהלך. ברוב המקרים הסכום שמתקבל ממכירה של וילה משפחתית יאפשר לרכוש דירה חדשה, נעימה ומפנקת, בגודל מתאים, באחת מערי הלוויין של תל אביב, ועוד ישאיר מספיק עודף שיאפשר להעלות את רמת החיים, לטוס לטיול בחו"ל או לעזור לילדים, למשל בקניית דירה משלהם.

גרים צמוד לנכדים: הזדמנות אחרונה לדירה בשכונת "גנים" החדשה בגני תקווה. לפרטים לחצו כאן >>