בשר מתורבת

כתבות אחרונות

 
נגה סלע שליו. מנכ''לית חממת הפוד–טק FRESH START / צילום: רמי זרנגר

הסטארט-אפים של קריית שמונה מצאו בית חדש. האם הם יחזרו אי פעם צפונה?

חממת הפודטק Fresh Start שפועלת בקריית שמונה בארבע השנים האחרונות, ו-12 חברות הפורטפוליו שפעלו במעבדות שהקימה, פונו מהעיר עם תחילת המלחמה • המשמעות בפינוי כזה היא פגיעה בהמשכיות עסקית והשאלה המהותית היא מה יקרה לחברות הסטארט-אפ הישראליות אחרי המלחמה, ובפרט לאקוסיסטם הצפוני

נגה סלע שלו 18.04.2024
סטייק מתורבת של אלף פארמס. קיבלה את אישור משרד הבריאות בחודש שעבר / צילום: באדיבות אלף פארמס

בשר ללא בשר: זו הייתה אחת ההבטחות הגדולות של השנים האחרונות. לאיפה היא נעלמה?

התחליפים מהצומח נופלים במבחן הטעם, הגרסה המתורבתת נתקלת באתגרים טכנולוגיים, המחירים לצרכן לא אטרקטיביים וגם ההשקעות בירידה דרסטית • בשנים האחרונות קמו בישראל עשרות חברות שהבטיחו לנו בשר ללא בשר וגייסו סכומי עתק, וגם הממשלה הקצתה לכך עשרות מיליוני שקלים • אז איך אנחנו עדיין תקועים עם הטבעול?

גלי וינרב ומיטל וייזברג 16.02.2024
הבשר המתורבת של אלף פארמס / צילום: אלף פארמס

הסטייק המתורבת הראשון אושר לשיווק בישראל

חברת אלף פארמס קיבלה אישור ממשרד הבריאות לשיווק בשר מתורבת בארץ • זהו האישור הראשון מסוגו בישראל, ואחד הראשונים בעולם • מנכ"ל החברה דידיה טוביה: "אנחנו עובדים לא מעט עם האמירויות, והעבודה הזו לא נפגעה כתוצאה מן המלחמה"

גלי וינרב 17.01.2024
הסטייק המתורבת של סטייקהולדר פודס / צילום: שלומי ארביב

למה המשקיעים נטשו את חברות הפודטק המבטיחות

חברות שהתיימרו לפתח חלב, דבש ובשר מתורבתים סומנו כהבטחה גדולה בשוק המניות של תל אביב לפני כשנתיים, אך מאז צנחו מניותיהן בקרוב ל-90% • קופת מזומנים מדולדלת והערת עסק חי בדוחות מעלות ספק באשר ליכולתן להוסיף מזון משובט לתפריט שלנו

גלי וינרב 28.05.2023
ליהיא פרידמן, ליאת שחם וגבי קמינסקי / צילום: באדיבות 8200 אימפקט

מכון החדשנות האירופי יקדם מיזמים מישראל

שני גופים ישראלים יובילו את מיזם ACCESS לפתרונות התניידות ונגישות במרחב העירוני, מבית מכון החדשנות האירופי • וגם: חברת מיטאפורה של פרופ' מרסל מחלוף מהטכניון ואיש העסקים שמואל ינאי, גייסה 5 מיליון דולר • אירועים ומינויים

גלית חתן ושירה ספיר 06.03.2023
ביל גייטס / צילום: Shutterstock

עד מתי נאכל בשר? העתיד לפי ביל גייטס

מייסד מיקרוסופט מאמין שהעולם "לא יוכל להימנע מחריגה מהיעד שהוצב הסכם פריז להגבלת ההתחממות הגלובלית", אבל שומר על אופטימיות

שירות גלובס 14.01.2023
סטייק מתורבת של אלף פארמס / צילום: יח''צ

מתי נוכל לטעום בשר ממדפסת תלת-ממד? הפיתוחים שמתבשלים בפוד-טק

פיתוחים טכנולוגיים שהבטיחו מהפך בתזונה ובתעשיית המזון הציתו את הדמיון והלהיבו את המשקיעים • רגע לפני עוד ארוחת חג, חזרנו לבדוק מתי נזכה לטעום מהמוצרים של חברות בתחום שהנפיקו וגייסו סכומים ניכרים בשנתיים האחרונות ומה עוד ממתין מאחורי הקלעים

גלי וינרב 16.10.2022
הבשר המתורבת של אלף פארמס / צילום: שלומי יוסף

המנגל הלאומי: בשר מתורבת יוביל את ישראל לעצמאות תזונתית

ביס אחר ביס מפלסת ישראל את דרכה לצמרת המדינות המובילות בתחום הבשר המתורבת • איך יוביל את הדבר לעצמאות תזונתית, ולמה זו בשורה טובה לא רק לקרניבורים שבינינו?

ידידיה טוביה 08.05.2022
בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

חודש קשה לישראליות בוול סטריט; איזו מניה הצליחה להפתיע לטובה?

מדד גלובס-פרומתאוס, שעוקב אחר הישראליות בוול סטריט, נחתך באפריל ב-11.7%, כאשר הנאסד"ק רשם את החודש הגרוע ביותר מאז שנת 2008 • פרוטליקס טיפסה לאור דוחות טובים, תופין נסקה בעשרות אחוזים לקראת רכישתה

שירי חביב-ולדהורן 03.05.2022
בשר מתורבת / אילוסטרציה: Shutterstock

רשות החדשנות תשקיע 60 מיליון שקל בבשר מתורבת

רשות החדשנות אישרה את הקמתו של מאגד הבשר המתורבת, שיפעל כדי לפתח שיטות ייצור חדשניות בקנה מידה תעשייתי • המאגד, שבראשו תעמוד תנובה, מורכב מ-14 חברות ומ-10 מעבדות אקדמיות

שני אשכנזי 18.04.2022
תחליפי בשר של החברות ביונד מיט ואימפוסיבל פודס / צילום: Shutterstock

סטייק בצלחת פטרי: הכסף הגדול מתחיל לזרום לשוק תחליפי הבשר

שיקולי בריאות ומוסר, ונזק אקולוגי עצום, דוחפים חברות פודטק רבות למרוץ אחר תחליפים הולמים לבשר • המימון לתחום תופס אף הוא תאוצה ובשנת 2021 זרם אליו הון סיכון בהיקף שיא של כ-39 מיליארד דולר, ונראה שהגיע הזמן לכלול בתיק ההשקעות חשיפה כזו או אחרת לענף הרב-תחומי הזה

דרור קרני 10.04.2022
מוצרי רידיפיין מיט / צילום: רידיפיין מיט

מיזם הפודטק רידיפיין מיט מגיע לקצביות

רידיפיין מיט, המייצרת תחליף בשר צמחי, תציע לראשונה את מוצריה להכנה ביתית, פחות משנה לאחר שהשיקה את מוצריה במסעדות נבחרות בישראל ובעולם • וגם: ההופעה הראשונה בישראל שהכרטיסים אליה נמכרים באמצעות NFT • אירועים ומינויים

שני אשכנזי וגלית חתן 30.03.2022
מתקנה החדש של Aleph Farms משתרע על פני 6,000 מ''ר בבניין Stratasys שברחובות / צילום: יובל גורן

חברת Aleph Farms מתרחבת לקראת שיווק בינלאומי של סטייק מינוט מתורבת

יצרנית הסטייקים המתורבתים הודיעה על השקת מתקן פיילוט ייצור בשטח המשתרע על פני למעלה מ-6000 מ"ר ברחובות, בהשקעה של 40 מיליון שקלים, שיאפשר לה להגדיל את פעילותה פי 6

שני אשכנזי 17.02.2022
פרות רועות באחו, אירלנד / צילום: Shutterstock

לא כמו אלו שגדלות ברפת: חוקרת המזון שמגלה את היתרונות של הפרות באירלנד

ד"ר אליס מוסקוביץ ג'ובראן חוקרת את ההבדל בין חלב של פרות הרועות באחו לחלב של פרות ברפת וההשפעה שלו על הבריאות של בני אדם • בראיון לגלובס, היא מדברת על הקושי של מהנדסי מזון להתחרות בטבע, על השאלות הבריאותיות סביב הבשר המשובט ועל תפריט עתידי שיותאם לפי גיל

גלי וינרב 28.01.2022
סטייק מודפס של רידיפיין מיט / צילום: רידיפיין מיט
פודטק | בלעדי

135 מיליון דולר: חברת "הבשר החדש" רידיפיין מיט בגיוס ענק

הגיוס, מהגדולים בתחום, יאפשר לרידיפיין מיט הקמה של מפעל יצרני בישראל ומפעל נוסף בהולנד והרחבה של שיתופי-הפעולה שלה עם מסעדות בארץ ובעולם

שני אשכנזי 23.01.2022
בשר מתורבת בישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

חלב בלי פרה, דבש בלי דבורה וסטייק בלי בשר: הפודטק כובש את הבורסה של ת"א

חלב בלי פרה, דבש בלי דבורה וסטייק בלי בשר - המגמות שבהן צועדת תעשיית המזון קוסמות גם למשקיעים בת"א • כעשר חברות ושותפויות מתחום הפודטק עשו את דרכן לבורסה המקומית, והן מציעות פיתוחים טכנולוגיים מהפכניים ופוטנציאל מלהיב, אך גם סיכון לאובדן ההשקעה

גלי וינרב 15.01.2022

   123   

   נמצאו 41 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 3