דקל ולצר, מנכ"ל ומייסד שותף בסטארט-אפ אבו, מפטר 500 מתוך 750 עובדי החברה • בשיחה עם גלובס הוא מסביר מה קרה לאבו בקורונה, ולמה היא מנסה לחזור עכשיו לתוכנית של לפני המגפה
יריב בש אוהב לספר שהוא "היחיד בעולם שהתרסק על שני כוכבים" • זה בגלל שלפני חמש שנים הוא נפגע בתאונת סקי באלפים, ושנתיים אחר כך החללית בראשית שיזם התנפצה על הירח • את החשבון שלו עם כוח הכבידה הוא פותר באמצעות פלייטרקס - חברת המשלוחים המעופפים שהפכה לאחרונה לגדולה בארה"ב, ומשאירה מאחור אפילו את אמזון וגוגל
בשלב זה משלוחים מרשת הסופרים תקפים משלושה סניפים: בתל אביב, בהרצליה ובגני תקווה • הסכום המינימלי להזמנה עומד על 50 שקל, מחיר המשלוח נע בין 10 ל-16 שקל, וזמן המשלוח נע בין 30 ל-45 דקות
חברת גו-פאף, שהוקמה על ידי בן לישראלי לשעבר ויהודי יוצא רוסיה, הפכה לאחת מאפליקציות משלוחי המכולת הצומחות בארצות הברית • ההתקררות בשוק חברות המשלוחים וחוסר הסבלנות של המשקיעים כלפי חברות הפסדיות הביאו את החברה לשקול מהלכי קיצוץ
לפי ההסכם שנחתם בין אמ"צ ויינות ביתן לבין קוויק, פעילות האונליין של החברות בתחום המזון והצריכה תמוזג לתוך חברה משותפת שתוחזק ע"י אמ"צ (51%) וקוויק (49%) • החברות יזרימו לשותפות החדשה הון ראשוני של 30 מיליון שקל • ביינות ביתן מאמינים שההסכם יוביל להגברת פעילות האונליין של הרשת, שכיום היא שולית
העמלה שמשלמים המסעדנים על ישיבה במקום עם כרטיס תן ביס תעלה מ-6% ל-7.5%, והעמלה שישלמו המסעדנים על משלוחים תעלה מ-10% ל-12% • המסעדן אבי חיימוב: "ככה מתנהגים גובי פרוטקשיין; יש פה ניחוחות של קרטל" • האם גם וולט וסיבוס יצטרפו לגל ייקור העמלות?
ישראל שטייניץ, תושב ירושלים בן 25 • רווק • מייסד ובעלים של פארמרים Farmerim • "כל דקה שהרכב עומד בפקקים בשמש ובחום, זו דקה שבה לחות התוצרת עולה, והוויטמינים שבה נעלמים לאט לאט, ועוד דקה שנוספת לפער בין הקטיף לצריכה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
המדור הפופולרי משער המהדורה המודפסת של גלובס מגיע גם לדיגיטל • בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם - והפעם: המכירות של אמזון מזנקות, אבל עלויות המשלוחים עוד יותר
אפליקציית מכולת האונליין מבית יאנדקס הרוסית מגדילה את הפריסה הארצית שלה ותפתח סניף חדש ברמת השרון שישרת גם את תושבי הרצליה והאזור
ענף בתי הקפה צפוי להצטמצם השנה ב-20% בהשוואה לתקופת טרום הקורונה, בעקבות שינוי בהרגלי הצריכה של הלקוחות, לצד הקושי לבצע משלוחים • אם הם לא יאמצו מודלים חדשים שיאפשרו ללקוחות חוויית אירוח שונה מהמסעדות, הם עלולים למצוא את עצמם מחוץ למשחק
שוק ההסעדה בישראל נאמד טרום הקורונה בכ-27 מיליארד שקל בשנה, אך בשנתיים האחרונות ירדו ההכנסות ב-30%-25% • בחינת המפה הקולינרית מראה כי בעתיד ייפתחו בעיקר מסעדות קטנות ודוכני מזון עם משלוחים, ובכל מקרה, שיעורי הרווחיות המוכרים לא יחזרו
לפי נתוני אתר ההזמנות משלוחה, כ-55% מהמסעדות בישראל העלו מחירים בין דצמבר 2021 לינואר 2022 • עם זאת, היקפי הזמנות האוכל בינואר היו גבוהים
בעבר שימשה ויצמן-לוי כדירקטורית בדירקטוריון תנובה בארה"ב, ובתפקידה האחרון שימשה כמנהלת אגף התכנון בחטיבת שרשרת האספקה בתנובה • ויצמן-לוי: "אני רואה בזה כמשימתי שהצרכנים הישראלים יכירו וייהנו מהשירות, לא רק בת"א ובגוש דן אלא בכל הארץ"
למרות קשיי השפה ואף שהיה התלמיד הכי צעיר בכיתה בטכניון (בן 17 בלבד), עלי איוב סלל את דרכו לחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, והיה מהמהנדסים הראשונים של גוגל קלאוד • על הדרך הוא ייסד סטארט-אפ מצליח • היום הוא מלמד צעירים מהחברה הערבית איך להשתלב בתעשייה: "חברות ישראליות מחפשות מפתחים באירופה והודו, כשיש כאן צעירים שלא פורצים בגלל חסם מנטלי"
אסאדו, נקניקיות מעושנות ואפילו דג בעישון חם: היצרנים הקטנים של בשר מעושן, שפעם עיטרו את צדי הדרכים, גילו את המשלוחים
מרק זו מנה טריקית למשלוח, אבל יש מקומות שעושים את זה נכון וטוב • הזמנו, בדקנו וחזרנו כדי לספר
Woltבית דין לעבודהטכנולוגיה: סטארט-אפיםיחסי עובד-מעבידישראל במלחמהמסעדותפיטוריםקניות באינטרנטשליחתביעה ייצוגית