תעשיית המזון

כתבות אחרונות

 
ממגורות דגון בחיפה / צילום: איל יצהר

יו"ר איגוד יבואני התבואות על התקלה בממגורות דגון: "סכנה מוחשית לאספקת המזון בישראל"

למעלה מ-3 מיליון טונות של גרעיני חיטה, תירס, סויה ועוד נפרקים בממגורת דגון מדי שנה מאוניות שמגיעות לנמל חיפה • אתמול אירעה בממגורה תקלה, ועל-מנת לתקנה יש צורך בווסת שלא נמצא בארץ ועד כה לא אותר במלאי מעבר לים • יו"ר איגוד יבואני התבואות, איתי רון, מזהיר: "התקלה הזו מורידה את קצב הפריקה ב-50%. זה יכול לגרום לכך שלא יהיו לחם, ביצים, חלב או קפה, אלא אם כן מדינת ישראל תתעשת"

שירה ספיר 14.03.2022
מימין: ליאור כוכבי, גליה שגיא מנהלת איגוד יצרני המזון בהתאחדות התעשיינים, דודי מנביץ, יו''ר יצרני איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים / צילום: יח''צ

מה למדו יצרני המזון באיחוד האמירויות?

משלחת של איגוד יצרני המזון בהתאחדות התעשיינים ביקרה בתערוכת המזון והמשקאות הגדולה בעולם הערבי Gulfood בדובאי • וגם: משקיעי ההון סיכון נשארים על הגדר • אירועים ומינויים

שירות גלובס 28.02.2022
מפעל תעשייתי. התעשייה הישראלית היא העבר, ההווה והעתיד שלנו / צילום: איל יצהר

למרות התעמולה: הפתרון למשבר יוקר המחיה יגיע מהתעשייה הישראלית, לא מחו"ל

דווקא עכשיו כשברור שהחברות הגדולות "מתחזרות" פשוט כי הן יכולות, חשוב שהמדינה תחזק דווקא את התעשייה הישראלית הקטנה ותיתן לה את הכלים לשפר את כושר התחרות שלה אל מול היבוא ואל מול התעשייה הגדולה

רוית גרוס 10.02.2022
בשר מתורבת של פיוצ'ר מיט / צילום: פיוצ'ר מיט

צו השעה: קבינט לביטחון המזון ותוכנית חומש

עצמאות תזונתית חיונית לעתידה של ישראל - לא פחות מעצמאות ביטחונית ואנרגטית

חיים גבריאלי 13.01.2022
זירת החלבונים האלטרנטיביים / צילום: Shutterstock

האחרונה לזהות: מדוע ישראל מפספסת את הפוטנציאל של שוק תחליפי החלבון

דוח חדש קובע כי הפיכת זירת החלבונים האלטרנטיביים לנושא בעדיפות לאומית יכולה לייצר 55 אלף משרות בשכר גבוה במשק וליצור תשואה עודפת של עד פי 15 מסכום ההשקעה הראשוני • בעולם כבר מפנים משאבים, אבל בישראל מתמהמהים

שני אשכנזי 14.12.2021
גם השלכת פסולת של בתי עסק, דוגמת מסעדות וכו', דורשת שינוי מיידי / צילום: Shutterstock, joerngebhardt68

רוצים לחזק את מערכת המזון הישראלית? צמצמו את בזבוז המזון

בוועידת המזון של האו"ם שנערכה לאחרונה הציגה ממשלת ישראל את תוכניתה למשק המזון, אבל שכחה להתייחס לרכיב עיקרי אחד: איך עוצרים את בזבוז המזון בישראל?

ד"ר מיכל ביטרמן 01.10.2021
מתקן הייצור של פיוצ'ר מיט / צילום: פיוצ'ר מיט

הממשלה רוצה להקים מכון מזון בקריית שמונה ומחפשת שותף עסקי

הממשלה פועלת להקמת מכון מזון חדש בקרית שמונה • למרות שבמשרד הכלכלה טוענים שלהקמת המכון פוטנציאל כלכלי, גורמים בתעשייה מטילים בכך ספק וטוענים שההשקעה הראשונית נמוכה, והמיקום הגיאוגרפי בעייתי

שני אשכנזי 09.09.2021
קרן חזון, מנכ''לית תורפז / צילום: יח''צ

התבלינים של קיבוץ שדה אליהו נמכרים לתורפז תמורת 7.5 מיליון דולר

לאחר שרכשה אשתקד 51% מחברת SDA של הקיבוץ תמורת כ-2 מיליון דולר בלבד, רוכשת תורפז את היתרה לפי שווי גבוה בהרבה

שי שלו 23.08.2021
ארוחה במטוס / צילום: א.ס.א.פ קרייטיב  Shutterstock

פלסטופיל מתרחבת בארה"ב: תספק אריזות לארוחות מוכנות בקירור

הצפי של פלסטופיל הוא כי אספקת המוצרים תחל מהרבעון הרביעי של השנה הנוכחית, וכי תהיה לה תרומה של כ-3 מיליון דולר למחזור המכירות השנתי שלה בארה"ב

אביב לוי 20.04.2021
מייסדי סיבו, לירן וליאור עקיבא / צילום: Seebo

האלגוריתם של סיבו הישראלית עוזר לפפסיקו וברילה לפתור תקלות ייצור

סיבו גייסה 15 מיליון דולר נוספים כדי לעזור ליצרניות מזון להפחית בעיות איכות דרך שימוש בבינה מלאכותית • המנכ"ל ליאור עקיבא: "בעתיד יתייחסו ל-AI בתור מרכיב קריטי לייצור ממש כמו חשמל"

אופיר דור 04.03.2021
אריק סיבר (מימין) ונדב ברגר. "תעשיית המזון היא לא כמו תרופה לקורונה" / צילום: Gallery of Vallery, באדיבות PeakBridge
פודטק | ראיון

היזמים שמשקיעים במזון העתיד בטוחים: "אם אפילו סבתא שלך משקיעה בפודטק, זה מסוכן"

טבעול? הייתה יכולה להיות ביונד מיט הישראלית • מזון שמונע אלצהיימר? מלהיב אבל לא רווחי • פודטק? פצצה מתקתקת • הכירו את נדב ברגר, דור שלישי לתעשיות מזון בישראל, ואריק סיבר, מנהל החדשנות בנסטלה, שהקימו קרן הון סיכון למזון העתיד, אבל לא פוחדים לשחוט פרות מעבדה

שלומית לן וגלי וינרב 26.12.2020
הקרמבו הקלאסי / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

קרמבו: מבשר החורף הרשמי, עכשיו גם בגרסת הגורמה

כאילו שלא חסרות לנו צרות בחיים, (גם) השנה התריעו שיהיה מחסור בקרמבו • אבל אפילו מי שמצא בסופר קופסה, יוכל להשתדרג עם גרסאות יוקרה של קונדיטורים, בסדנאות אונליין או אפילו בהכנה ביתית לא מאוד מסובכת • ויש גם מתכון

רועי ירושלמי 21.11.2020
רוית קלוד  / צילום: שי ווליץ

מנכ"לית יצרנית מארס וסניקרס: "אנשים לא צריכים מדבקות כדי לדעת שבשוקולד יש סוכר"

רוית קלוד הפכה מנציגת מכירות בשוק של נתניה למנכ"לית השלוחה הישראלית של מארס - החברה שמאחורי m&m's ובאונטי • על המחיר של ניהול בתאגיד גלובלי: "צריך ליישם גם דברים שאתה לא שלם איתם" • מתוך הפודקאסט של ערן גפן "חצי שעה של השראה"

ערן גפן 25.07.2020
סלמונלה / צילום:  Shutterstock / א.ס.א.פ קרייטיב

סכנה לבריאות הציבור: מבקר המדינה חושף שורת מחדלים בשירות המזון

הימצאותם של חיידקי ליסטריה, סלמונלה וקמפילובקטר במזון; דיווח חלקי על מזהמים כימיים, ביולוגיים וחומרי הדברה; והתרעות ריקול שיצאו לציבור באיחור • מבקר המדינה מותח ביקורת על שירות המזון הישראלי, בדגש על השוואתו למתרחש באירופה

שני אשכנזי 04.05.2020
המבורגר  וצ'יפס / צילום: איל יצהר

כך תמונה על קיר המסעדה תשנה את הטעם של ההמבורגר שלכם

חברות המזון ומסעדות עושות לנו אינסוף מניפולציות מרחיקות לכת כדי להשפיע על חוויית האכילה שלנו, בלי לשנות שום דבר במזון עצמו אלא רק בתודעה • איך גורמים לנו לשנות את הדעה על מוצר מזון? • האזינו

גלי וינרב 01.02.2020
עדר פרות בארה"ב/ צילום: רויטרס, Christinne Muschi

חזון החלבונים המתוכנתים: המהפכה שעשויה לחסל את תעשיית הבשר

חברי צוות החשיבה העצמאי RethinkX, שהקימו יזם ומרצה בסטנפורד ומשקיע מלונדון, משרטטים עולם חדש ומופלא של חלבונים מעובדים, אבל בריאים וזולים • מתכנון מולקולות במחשב ועד יצירת טעמים חדשים בעזרת שפים, כך טכנולוגיות מעולם התרופות עשויות לחולל מהפיכה

גלי וינרב 06.12.2019

   123456   

   נמצאו 85 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 6