גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חבטה לא נעימה לשחר פאר

מישהו היה צריך להסביר לה את הכללים: יום אחד התקשורת עושה אותך גדולה, יום אחר אוכלת אותך

1. שאלות מוזרות? במשך שנים שמענו כמה משתוקקת שחר פאר להתחרות בארץ "לעיני הקהל הנפלא" המקומי ולהפגין את יכולתה. כל כך הרבה דובר על יתרון הביתיות ברמת השרון. אבל הנה הגיע לו סוף השבוע האחרון. ישראל הפסידה בפעם השלישית ברציפות באצטדיון קנדה בתוך חודשיים, פעמיים בפד-קאפ (רוסיה וצ'כיה) ופעם בדייויס (שבדיה).

בשביל לנצח מפגש נבחרות בדרגים הגבוהים צריך קצת יותר מ-3,000 צופים קולניים ותומכים ודירוג עדיף על הנייר. מעל הכל חייבים תרומה של כל חלקי הנבחרת, ואת זה ממש לא היה לישראל. הופעה הירואית של ציפי אובזילר בוזבזה לריק, כי החצי השני של הנבחרת - זו שהיתה אמורה לסחוב אותנו על הגב "לעיני הקהל הנפלא" - לא תיפקד ולא הצליח לנפק את הנקודה הבודדה שחסרה בשביל ניצחון.

לצערה של אובזילר, ההפסד במפגש עצמו והדרמה סביב פאר שהגיע לאחר מכן, הסיטו את תשומת הלב ממה שהיה אמור להיות ניצחון גדול שרשום על שמה.

אני משוכנע ששחר תשמח מאוד לעלות על המטוס לאירופה לפתוח את עונת החימר. שם תוכל להתאמן ולהתחרות בלי העיתונאים המעיקים. אלו ששואלים שאלות מוזרות, ולא מבינים איך זה ששחקנית שמדורגת 18 בעולם מפסידה תוך יומיים לשתי שחקניות מחוץ למאיה הראשונה. חלק מהמחיר של התהילה והכסף הגדול שהיא מרוויחה, הוא שצריך לענות על שאלות מטומטמות אחרי הפסדים מביכים. העזיבה של שחר את מסיבת העיתונאים בהפגנתיות היתה אקט ילדותי ולא ראוי. מישהו היה צריך להסביר לשחר את חוקי המשחק. החוקים הם פשוטים, אגב: יום אחד התקשורת עושה אותך גדולה, יום אחד היא אוכלת אותך. השלב הבא יהיה כשיבואו אליה לראיונות על הקאמבק, ושוב נפילה. וחוזר חלילה.

2. תשפר את נקודות התורפה? את השיעור בתקשורת אני מניח ששחר תלמד במהרה. גם אין לי ספק שהיא תתאושש מהטראומה של ההפסד לצ'כיה. השאלה החשובה יותר מבחינתה היא האם תסיק את המסקנות המתבקשות מההופעה בסוף השבוע שהיתה המשך ישיר לשנה הבינונית שהיא עוברת. כלל ידוע בטניס הוא ששחקן צריך להשתפר מדי שנה ולהוסיף ממדים למשחק, רק בכדי להישאר באותו דירוג. נדמה ששחר לא רק שלא שיפרה את נקודות התורפה שלה, אלא גם נחלשה בנקודות החזקות שלה. היא כבר לא אותה חיית כושר גופני של לפני שנה ושנתיים, ושני ההפסדים במערכה שלישית הוכיחו שגם החוסן הנפשי המפורסם כבר לא מנצח לה משחקים כמו בעבר. במשחק הראשון התמוטטה פיזית עם 0-6 במערכה השלישית, ובמשחק השני כבר הובילה 2-4 בשלישית והפסידה ארבעה משחקונים רצופים, משחק שהיתה מנצחת בעבר רק עם כוח רצון.

הדבר הבולט במשחקה השנה הוא חוסר הביטחון, מה שגורם לה לעמוד רחוק מדי מהקו האחורי ונותן ליריבה עוד שבריר שנייה קריטי להתכונן לחבטה הבאה. היא משחקת פאסיבי מדי ולא מכתיבה את הקצב. על עליות לרשת אין כמעט מה לדבר. ויש כמובן את המגבלות בחבטת ההגשה ובכף היד - שתי חולשות שכל שחקנית בסבב כבר יודעת עליהן. קביטובה ובנסובה, שתי היריבות שניצחו את שחר, הזכירו שקיבלו הוראה לשחק על כף היד של שחר ולתקוף את ההגשה. זה מה שיצפה לה בכל משחק. זה מחלחל לה לתודעה ופוגע בה מבחינה פסיכולוגית. כף היד של שחר היא בדרך כלל החבטה שמכשילה אותה בנקודות המכריעות.

ההגשה של שחר היא בדיחה רעה. מהגרועות בסבב. כל משחקון הגשה הוא כמו מלחמת עולם עבורה. די קשה לשבור את ההגשה של היריבה אם את מוציאה כל כך הרבה אנרגיה בכדי להחזיק סרב. וכשהכל לא הולך, גם גב היד - המניה הבטוחה שלה - לא יציב ואימתני כבעבר.

3. מה עושים בין הטורנירים? את השנים הטובות שלה עשתה שחר עם צוות מאמנים שעבד איתה מאז היתה ילדה, הכיר אותה היכרות מעמיקה והאמין בה. בשלב מסוים היא החליטה לפגוע במרקם העדין הזה והחלה להחליף מאמנים, כאילו שחוזה היגראס או קונצ'יטה מרטינז יהפכו אותה לטופ-10 רק בגלל שהיו שחקנים טובים. מאמנים מהסוג הנ"ל הם שכירי חרב שלוקחים שחקנים שכבר הגיעו לרמה העולמית, ומירב העבודה שלהם היא טקטית ומנטלית. טיפים של שחקן עבר יכולים לעזור ללא ספק, אבל דווקא הצד הטקטי והמנטלי הוא הצד החזק של שחר. יש לה כבר ניסיון במעמדים חשובים והיא כבר ניצחה יותר מ-100 משחקים בסבב, זכתה בטורנירים וגברה על שחקניות מהעשירייה הראשונה. מהבחינה הזאת לא ממש משנה מי נוסע עם שחר לטורנירים בסבב.

מה שחשוב הוא מה שחר עושה בין הטורנירים - האם היא עובדת על חולשותיה; האם היא מוסיפה אלמנטים נוספים למשחק; האם הצוות המקצועי אומר לה את האמת בפנים; כרגע נראה שהיא יוצאת למלחמה עם רוגטקה.

קונצ'יטה מרטינז (וגם חוזה היגראס, אגב) היו שחקני חימר עם הגשה בינונית ומטה וללא משחק רשת. קשה לי להאמין שמרטינז היא זאת שתשדרג את נקודות התורפה של שחר. העובדה שהצוות המקצועי האישי שלה הורה לה להתאמן על חימר בימים שלפני המפגש החשוב מול צ'כיה, מראה על ניתוק מהמציאות בישראל, ויותר מכך על חוסר מודעות למצב הביטחון העצמי של שחר. זה מה שקורה כשמקבלים הוראות בטלפון.

רוג'ר פדרר שכר לא מכבר את שרותיו של אותו חוזה היגראס, מסיבה אחת ויחידה - הוא צריך עזרה על מגרשי חימר, והיגראס היה מומחה חימר. איבן לנדל, עוד אלוף ענק, שכר בעבר את שרותיו של טוני רואץ' האוסטרלי, שהתמחה בסגנון הגש ורוץ לרשת, כל זאת במטרה לשפר את משחק הרשת שלו. שחר צריכה לשכור מאמנים ספציפיים שמתמחים בטכניקה לתקופות קצרות מספר פעמים בשנה. מאמנים שישפרו את הטכניקה הלקויה שלה.

הייתי ממליץ לה לחזור לצוות מאמנים ישראלי בנסיעות לטורנירים. או לפחות לחזור לעבוד עם ד"ר יובל חיגר מאמן הכושר שלה בעבר. לא רק שהוא הביא אותה לכושר גופני מדהים, אלא גם הכיר אותה מגיל צעיר וידע על איזה כפתורים ללחוץ בכדי להביא אותה לשיא בזמן הנכון.

עוד כתבות

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית