גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חיי שרה: פרידה מהשופטת שרה סירוטה

טמפרמנטית, צבעונית, דוקרנית, שלוחת רסן, "ג'ינג'ית", "אימת העבריינים", "אשת הברזל", "שופטת בדם". שרה סירוטה, מהאייקונים הבולטים של מערכת המשפט, שחוותה על בשרה את זוועות השואה, הובאה היום למנוחות

הבוקר, כשעה לאחר הצפירה ליום השואה והגבורה, הובאה למנוחות סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בת"א לשעבר, השופטת הוותיקה שרה סירוטה, לאחר מאבק ממושך במחלה קשה. חבריה של סירוטה התקשו להתעלם מהסמליות שבמועד קבורתה של האישה, שחוותה על בשרה את זוועות השואה. "נראה כאילו סירוטה בחרה להיקבר ביום השואה", אמר עמית לכס השיפוט. סירוטה, שנולדה בעיירה קטנה ברומניה, שרדה מסע רגלי של 400 ק"מ, שנמשך כשישה שבועות, כאשר גורשה משפחתה לאזור העיר ברשט שבאוקראינה.

"זה היה מסע המתה איטי", תיארה סירוטה את זיכרונותיה הקשים בראיון ל"ידיעות אחרונות". "היה ברור שרוב הצועדים לא יחזיקו מעמד בהליכה הזאת, עם התרמיל והסמרטוטים, ושדינם בעצם נחרץ. ובאמת, מי שלא הצליח ללכת הרגו אותו. הגופות היו מוטלות בצידי הדרכים, הצחנה נוראה, התמונות מזעזעות - ואני הקטנה רואה הכול, שומעת הכול, מריחה הכול. מבינה שמלאך המוות מתקרב גם אלינו". באוקראינה מת אביה, וכעבור זמן קצר הוצאו להורג גם שני אחיה, שלושה חודשים בלבד לפני סיום המלחמה. לאחר המלחמה סירוטה, אז בת 12, שבה לרומניה עם אמה ואחיותיה, ובאוניית מעפילים הן עלו לישראל.

סירוטה שמרה על קשר עם חבריה בבית המשפט עד יומה האחרון. "עקבנו אחר המחלה, והיה קשה לנו עם הסבל שלה", אמר אתמול בכאב גלוי נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופט אורי גורן. "היא שמרה איתנו על קשר טלפוני עד לפני יומיים, על אף שהיה ברור שזה כבר הסוף". גורן מספר, כי סירוטה "הייתה שופטת מיוחדת מאוד. שופטת בדם. ילדותה בשואה השפיעה מאוד על דעותיה ועל אישיותה. היו לה דעות עצמאיות וחוש צדק מפותח. לכאורה, היא נראתה קשוחה, אבל בנשמתה היא הייתה אישה רחמנית וטובה, וחברה יוצאת מהכלל שלא שוכחת שום יום-הולדת ויודעת לתת מעצמה".

אופי ג'ינג'י

חבריה לכס השיפוט אהבו אותה. בלווייתה נראו שופטי המחוזי בת"א בהרכב מלא כמעט, חבריה מהפרקליטות וגם מספר שופטי עליון. גם סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב לשעבר, השופט (בדימ') יהושע גרוס, מתקשה להשלים עם אובדן חברתו הטובה. "בבית הקברות יכולנו להרגיש את האהבה שכולם רחשו לה. היא הייתה אישה ושופטת מיוחדת במינה. כלפי חוץ נראתה מאוד נוקשה ודומיננטית אבל בפנימיותה היא הייתה אישה מאוד חמה. היא לקחה הכול ללב, הייתה מאוד אנושית בהתייחסותה לכולם, והכול נגע לה. איבדנו חברה טובה ומסורה שידעה להעריך את האנשים מסביבה ולפרגן להם".

סירוטה, 72, מהשופטות הוותיקות והמוערכות בבית המשפט המחוזי בת"א, נודעה בעיקר בשל לשונה המושחזת ושלוחת הרסן, מזגה החם ודעתנותה. מי שהגיע לאולמה ידע שהוא חשוף לביקורת לא רחמנית מצידה, אם היא אכן תמצא פגם בהתנהלותו בפניה.

"היא הייתה מהירת לשון והייתה לפעמים משתלחת בעורכי-דין ועולבת בהם, אבל אחרי דקה היא הייתה מתנצלת ומשגרת בדיחה להקל על המתח באולם. היא לא השאירה משקעים וכולם אהבו אותה", אומר פליליסט ותיק. "חוץ מזה, כל הצדדים חטפו ממנה. היא הייתה אובייקטיבית".

ברבים מהדיונים נראתה סירוטה משועממת, וכדי להפיג את השעמום היא נהגה לשגר בדיחות ציניות אל באיה, שלא תמיד הובנו כהלכה. "היא הייתה מאוד חריפה ומהירת תפיסה, וכיוון שהבינה כבר בדקות הראשונות את הקייס וידעה את התוצאה, היא נראתה משועממת", מסביר סנגור שהופיע מולה פעמים רבות. "היא הייתה מהירה וידענית מדי, וזה הוביל לשעמום שלה, ולכן ניסתה לתבל את הדיונים בהערות עוקצניות".

סירוטה זוהתה בעיקר עם התחום הפלילי, שבו עסקה שנים ארוכות, אף שסמוך לפרישתה עברה לדון בתיקים אזרחיים. משך שנים כיהנה כראש הרכב פשע חמור ושמעה תיקי רצח, תיקים ביטחוניים ותיקי עבירות מין. בין היתר, עמדה בראש ההרכב ששלח את המחבל מרואן ברגותי לחמישה מאסרי עולם מצטברים. משפט ברגותי נתפס על-ידי מערכת המשפט כתיק רגיש במיוחד, בעיקר בשל הכיסוי התקשורתי הבינלאומי הרחב, והיה מי שהרים גבה בעקבות מינוי סירוטה, שופטת בעלת מזג סוער ולשון מושחזת, לראשות ההרכב.

ואכן, ברגותי הצליח די בקלות לגרור את סירוטה באחד הדיונים הראשונים לוויכוח חסר תכלית, שבמסגרתו עשה תעמולה לפלסטינים. "אני לוחם למען חירות ועצמאות ושלום בין שני עמים, על בסיס שתי מדינות לשני עמים", הטיח ברגותי לעבר סירוטה בדיון. סירוטה לא נשארה חייבת וענתה: "אדוני, אני לא יודעת מה עשית, אבל מי שלוחם שלום לא הופך אנשים לפצצות והורג ילדים". במשך הדיון דיברה סירוטה בתקיפות אל ברגותי, אך כשאנשי המשמר באו להושיבו ולהכריח אותו לנהוג כלפיה בכבוד, היא נזעקה: "אל תיגע בו" אמרה למאבטח "אני אסתדר איתו".

עו"ד דבורה חן, לשעבר מנהלת המחלקה לעניינים ביטחוניים בפרקליטות המדינה והתובעת במשפט ברגותי, לא הופתעה מסירוטה. "היא הייתה שופטת טמפרמנטית, ש'לא הצטיינה' במזג שיפוטי", אומרת חן ומוסיפה: "היא הייתה אדם מבריק וקצר סבלנות, ולא חסכה גם ממני את שבט לשונה כשהופעתי בפניה". עם זאת, מוסיפה חן, "תמיד המשכתי להעריך ולחבב אותה מאוד, ולא לקחתי שום דבר אישית. היה לה אופי ג'ינג'י וגם לי יש קצת אופי ג'ינג'י, ולכן לא פעם היו בינינו התנגחויות בטונים גבוהים וקולניים, אבל גם הערכה עמוקה וידידות רבת-שנים, ואני מאוד מצטערת על פטירתה".

צעירה ברוחה

סירוטה שפרשה לפני כשנתיים לגמלאות, החלה את דרכה המקצועית ב-61' בפרקליטות מחוז ת"א. ב-75' מונתה לכהן כפרקליטת מחוז מרכז, תפקיד שאותו מילאה כעשור. היא שימשה כתובעת במשפטו של צבי גור, שהורשע ברצח הילד אורון ירדן, במשפטו של המרגל מרקוס קלינגברג, במשפטו של שר הדתות אהרון אבו-חצירא ובמשפט השוחד של ראש עיריית רחובות, שמואל רכטמן.

גורן נזכר בפגישתו הראשונה עם הפרקליטה האסרטיבית, שלימים הפכה לחברתו הטובה. "דרכינו הצטלבו כשסירוטה הייתה פרקליטת מחוז מרכז ואני שופט שלום בכפר-סבא. יום אחד היא פשוט הופיעה בלשכתי. באה לבקר. היא לא הכירה אותי כלל. היא הציגה את עצמה כפרקליטת המחוז, ואמרה ששמעה דברים טובים ורצתה להכיר אותי אישית, וכך נוצר הקשר". שלוש שנים מאוחר יותר (ב-84'), כשמונה גורן לשופט בית-המשפט המחוזי בת"א, סירוטה כבר חיכתה לו שם. השניים חלקו לשכה אחת והקשר התחזק. "זו הייתה תקופה של חברות אמיתית. אפילו הצלחתי לגמול אותה מסיגריות למשך הישיבה המשותפת בלשכה. אבל כשעזבתי היא חזרה לסורה".

עו"ד ששי גז, שהופיע בפניה פעמים רבות, הצטער לשמוע על פטירתה של השופטת הייחודית, שגילתה מומחיות וידענות יוצאי דופן בתחום המשפט הפלילי. "מעט שופטים ידעו את המשפט הפלילי כמו סירוטה. היא הייתה שופטת שיודעת חוק ומשפט ברמה גבוהה, מהירת מחשבה, והבינה את כל הסיפור לפני שהעד או העו"ד התחיל לדבר. מעל הכול היא הייתה בן-אדם. אהבה את המין האנושי ונשארה בן-אדם לאורך כל השנים. שופט בתחום הפלילי, מעבר לזה שהוא משפטן, חייב לאהוב את המין האנושי ולהישאר בן-אדם, הרבה לפני ידיעת החוק והמשפט. לה היה שילוב מנצח של שתי התכונות".

על אף שזכתה לכינויים "אימת העבריינים" ו"אשת הברזל", בעיקר עקב חדות לשונה ונחרצותה, סנגורים שהופיעו בפניה זוכרים שופטת שהתייחסה בכבוד למתדיינים שהופיעו בפניה בלי אג'נדה כזאת או אחרת שקבעה לעצמה מראש. גז: "היא לא יצאה מנקודת מוצא שהנאשם ביצע את המיוחס לו. היא כיבדה את הנאשמים ועשתה משפט וצדק. סירוטה ראתה את האדם מאחורי כל "נאשם". גם עו"ד דן שיינמן, מהסנגורים הוותיקים, קיבל את ההודעה בצער. "היא הייתה אישה מיוחדת מאוד, רחבת אופקים, מקורית בחשיבה שלה, ישרה וטובת-לב. שופטת מאוד מגוונת ולא שגרתית בתפיסה ובחשיבה שלה. הייתה לה פתיחות וסקרנות, בעיקר היא הייתה צעירה ברוחה".

טרם חלתה, הזדמן לשיינמן לעבוד עם סירוטה, שהצטרפה במפתיע כיועצת לשר המשפטים לשעבר, חיים רמון, במהלך משפטו. בראיון פרישה שנתנה לכתבי "ידיעות אחרונות" מרדכי גילת ומיכל שבת, אמרה סירוטה, כי "בית המשפט טעה בניתוח חלק מהחומר. לחיים רמון, שאני לא מצדיקה את המעשה שלו מבחינה ציבורית, נעשה עוול בעצם העמדתו לדין".

רמון, ששוהה עתה בארה"ב, אמר אתמול: "על אף שלא הייתה בינינו כל היכרות קודמת, כשראתה השופטת סירוטה מה שהתרחש בענייני וסברה שנעשה לי עוול, היה לה את האומץ להציע להתייצב, אפילו בבית המשפט, כדי להגן עלי, נוכח חוסר הצדק שראתה. מקרה זה מעיד על אומץ ליבה ועל כך שהיא הייתה אישה ישרה שחיה לפי אמונתה והלכה איתה עד הסוף, גם כשהדבר היה כרוך בהליכה נגד הזרם והבון-טון".

ואכן מי שהכיר את סירוטה ידע שהיא חיה על-פי אמונתה ועקרונותיה. היא אמרה את אשר על ליבה "בלי לעשות חוכמות". חבריה מעידים, כי "פיה וליבה תמיד היו שווים". מה שאתה רואה (ושומע) זה מה יש. "היא הייתה בן-אדם עם יושר ואמונה חסרת פשרות, ובדברים שהאמינה בהם אמרה את אשר על ליבה ללא היסוס", אומרת חן. "היא גם שילמה על זה מחיר, על הנכונות והרצון לומר את אשר על ליבה בלי לנסות להתחנף ולהתחנחן. אבל להבנתי היא חיה עם זה בשלום".

ב-85' מונתה סרוטה לשופטת בית המשפט המחוזי. היא ישבה במשפטם של ראשי וחברי משפחות פשע, כמו אריה אלפרון ורוני הררי, ולהבדיל דנה גם בתיקים ביטחוניים. בין המפורסמים שבהם דנה היה משפטו של תא"ל (במיל') יצחק (יצה) יעקב, שזוכה ב-2002 מעבירת מסירת מידע סודי בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, והורשע בעבירה של מסירת ידיעה סודית ללא סמכות.

טיפוס לוחם

פרשה מפורסמת נוספת שנדונה בפניה, הייתה זו שזכתה לכינוי "הפגישה הלילית", שהסעירה רבים בשנת 1986, שבמסגרתה הורשעו ענקי המשפט עוה"ד רם כספי ויגאל ארנון בעבירה של הטרדת עד (אחר-כך ארנון זוכה בעליון).

אמירותיה העוקצניות של סירוטה כיכבו בהרבה כותרות, אך חשוב לומר: זה לא שהיא לא הצליחה לנצור את לשונה, היא לא רצתה, תכונה שהביאה עליה ביקורת, שהגיעה לשיאה כשנשיא בית המשפט העליון דאז, השופט אהרן ברק, נזף בה בעקבות אחת ההתבטאויות. ב-2003, בעקבות התקפתו של אליקים רובינשטיין על העיתונות, שתקפה אותו בפרשת ניצב משה מזרחי, אמרה סירוטה, כי היועץ "לא יכול להתבכיין" ו"כי מי שנכנס למטבח לא יכול להתלונן שחם שם".

על כך, העיר ברק בפומבי: "אני תקווה כי התבטאויות מסוג זה לא יישנו". הנזיפה, נטען בזמנה, הייתה מחווה של הנשיא ברק לשר המשפטים יוסף לפיד שפנה אליו בעניין, ומלכתחילה לא התכוון ברק לבקש הסברים מסירוטה בגלל הדברים שאמרה על רובינשטיין.

למרות ניסיונה הרב וההערכה שרחשו לה במערכת, לא קודמה סירוטה לבית המשפט העליון. נראה, כי לשונה הדוקרנית ואישיותה הצבעונית והמיוחדת היו חסם בפניה. "אני טיפוס לוחם, ואולי זה לא מתאים לעליון", אמרה סירוטה בראיון ל"ידיעות אחרונות". אך היא לא נשמעה מאוכזבת במיוחד כשהוסיפה: "חוץ מזה, אני אוהבת את העבודה בבית-המשפט, היא חיה ותוססת. בעליון מנותקים מעדים, וזו עבודה יותר סטרילית".

עוד כתבות

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

תא''ל (מיל') פיני יונגמן / צילום: יוסי זמיר

המהנדס שישיא משואה: "טיל בליסטי עם ראש קרב מאיראן יכול לעשות נזק משמעותי"

פיני יונגמן, ראש חטיבת ההגנה האווירית ברפאל, נבחר להשיא משואה ביום העצמאות לאור תרומתו לקו ההגנה מפני איומים אוויריים ● "זה אחד מהרגעים המרגשים בחיי, אני מסתכל על כל מי שהלך איתי" ● בראיון מיוחד לגלובס לרגל בחירתו, הוא מספר על הפעילות האינטנסיבית מאז 7 באוקטובר, מדבר על האיומים האוויריים העתידיים ומסביר למה אינו "מתבשם משיעור היירוטים הגבוה"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP(Kin Cheung), Shutterstock

רדיקלים מוסלמיים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה ופוטין מתקרב אל פטר הגדול

מוסלמים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה עם דגלים פלסטיניים ועם כרזות לטובת עזה ● אדאני (מנמל חיפה) הופך לכדור משחק בבחירות בהודו ● פוטין, תקופת כהונה חמישית, משתווה לסטאלין ● חדשות משפטיות טובות לטראמפ ● אורנגאוטן חובש את הפצע

''גרניקה'' של פיקאסו, דוגמה לביקורת בדיעבד / צילום: ap, Manu Fernandez

החוקרים שמגלים: איזה תפקיד יש לתרבות במלחמה

ממוזיקה ואופנה ועד שירה ואמנות פלסטית, התרבות הישראלית בחצי השנה האחרונה מתכנסת בתוך עצמה ● חוקרים שדיברנו איתם מתעקשים שבניגוד לאימרה על מוזות בזמן מלחמה, הן לא שותקות, אבל גם לא ביקורתיות ● מה תפקיד האופנה בתיעוד, ומה אפשר ללמוד מסיפורם של משורר אנגלי והציור "גרניקה" על המשמעות שיצירות עשויות לקבל בעתיד?

עידן עופר, בעלי או.פי.סי אנרגיה / צילומים: סיון פרג', shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוב מפסיד ברכב החשמלי: עידן עופר מחק עשרות מיליוני שקלים במיזם עמדות טעינה

כעשור לאחר קריסת מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס שהוביל עופר, הפחיתה או.פי.סי אנרגיה שבשליטתו כ־44 מיליון שקל מהשקעה שביצעה במניות חברת טעינת הרכב ג'ינרג'י ● זאת לאחר שניסיון להפריד כוחות עם יזם החברה נכשל

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

רשות החברות דורשת להקפיא את הליך מינוי מנכ"ל נת"ע

דרישה מאחד מחברי ועדת האיתור לפרוש, גרמה למ"מ רשות החברות ינקי קוינט להקפיא את הליך בחית המנכ"ל "מחשש לתקינות ההליך" ● אך לגלובס נודע כי והבה לא השתתף בניקוד המועמדים ● ומי המועמדים המובילים לתפקיד?

קמפיין טורנדו

האם הצופים עדיין זוכרים מי הייתה הפרזנטורית הקודמת של טורנדו?

הנוכחות הגבוהה של מותג המזגנים על המסך הופכת את הפרסומת בכיכובה של נעמי לבוב לאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המפרסם שהשקיע את הסכום הגבוה ביותר, זה השבוע השני, הוא free TV כ–1.4 מיליון שקל

מטוס הריגול הבריטי ''Shadow R1'' / צילום: צילום מאתר חיל האוויר הבריטי

דיווח: מטוסי ריגול בריטיים אספו 1,000 שעות של צילום ברצועת עזה

לפי הפרסום באתר Declassified UK, במהלך גיחות האיסוף של חיל האוויר נאספו עד 1,000 שעות של צילומים מאז חודש דצמבר, ואלו נמשכות גם בימים האחרונים ● בין 132 החטופים שנמצאים בשבי חמאס מאז ה־7 יש שני אזרחים בריטים, והמשימות נובעות גם מהצורך לאתר אותם

קיבוץ בארי אחרי הטבח. ''לתעד כשאנחנו עדיין בתוך האירוע'' / צילום: מיטל שטדלר

"יש ערך לכל חומר שנאסף, גם לעדויות ממצלמות הגוף של מחבלי הנוח'בה"

ד"ר רוני מיקל־אריאלי, היסטוריונית שמתמחה בשואה וברצח עם, הבינה היטב את חשיבות התיעוד מיד לאחר 7 באוקטובר, והביאה להקמת הפורום למובילי יוזמות תיעוד במלחמה ● לדבריה "מכחישים יהיו, לא משנה מה נעשה. התיעוד יאפשר לספר את הסיפור שלנו"

ברוכים הבאים

להתעורר מול חיזבאללה: הכפר הבדואי שתושביו לא מוכנים לנטוש

בתחילת המלחמה פונו אנשי ערב אל-עראמשה מבתיהם, אך הקשיים הכלכליים והמנטליים גרמו להם לחזור לכפר, הסמוך לגבול לבנון ● הפחד אמנם קיים, אך מבחינתם אין אפשרות אחרת: "הגענו למצב שבו למשפחות אין כסף לקנות גלידה לילדים שלהן. כמה אפשר לשבת במלון?"

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך דחף נתניהו את ביידן אל קצה "הקו האדום" שלו

הפעולה הצבאית ברפיח דחפה את ביידן, ששאף להגיע להפסקת אש של 6 שבועות, לעצור משלוח נשק לישראל ● נשיא ארה"ב חטף ביקורת על ההחלטה מצד אנשי מפלגתו ומצד רפובליקנים ● ובמבט לאחור, נראה שביידן רמז על ההחלטה כבר לפני חודש

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

חדשות טובות לענף הבנייה: טורקיה אישרה לחדש אספקות לישראל

בזמן שבישראל משרד החוץ ומשרד הכלכלה פועלים בקדחתנות בימים האחרונים כדי להפסיק את התלות הישראלית ביבוא מטורקיה גם בטווח הארוך, משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

רגע לפני שבת: עימות פומבי בין שרי האוצר והביטחון על התקציב ורכש מטוסי f-15

שר האוצר פנה למזכיר הממשלה בבקשה להביא לישיבת הממשלה הקרובה החלטה שתקים באופן מיידי את הוועדה הציבורית לבחינת צרכי בניין הכח ותקציב הביטחון שמתעכבת מזה חודשים ● "העיכוב בהקמת הוועדה מביא לעיכוב ברכש חשוב להתעצמות צה״ל" ● גלנט: קיימת תפיסה ישראלי שגוייה לפיה ניתן לספק יותר ביטחון בפחות כסף כנגד צרכים הולכים וגוברים

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

השר ברקת: "הצעד של ארדואן יפגע בעיקר בתדמית הכלכלה הטורקית"

לפי נוכחים בכנס מכון היצוא בנושא קשרי הסחר של ישראל עם טורקיה אמר שר הכלכלה ניר ברקת כי תגובה לטורקיה תפגע ביוקר המחיה ● אך לא כולם מסכימים, יעל רביע־צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ אמרה כי "צריך לצמצם את היקפי הסחר עם טורקיה"

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

חיילים וחיילות בצבא ברזיל, אפריל 2023 / צילום: ap, Eraldo Peres

בגלל מכתב מחאה? ברזיל משהה עסקה בשווי 145 מיליון דולר עם אלביט

לפי התקשורת המקומית בברזיל, הצבא במדינה החליט על השהיית רכישת 36 תותחי אטמוס מתוצרת אלביט ● המטרה מאחורי הצעד, על פי הדיווחים, היא להצדיק את ההחלטה לבחור באלביט בתור הזוכה במכרז ● סביר להניח כי מכתב מחאה עליו חתמו דמויות ציבוריות ברזילאיות, אמנים ופעילי זכויות אדם, תרם לעיכוב בעסקה

''ספגטי'' טונה. כחולת סנפיר מיוון / צילום: אסף קרלה

לקח קצת זמן, אבל יובל בן נריה יכול להסתכל בסיפוק על החוויה שמקבלים היום באיי

מסעדת העילית היפנית, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים ● היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות

העצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Eric Thayer

האו"ם אישר חברות לרשות הפלסטינית בארגון


הרשות הפלסטינית למעשה תקבל הכרה דה-פקטו - בלי להיקרא "מדינה" • החברות באו"ם תעניק לרשות זכויות שיבטיחו השתתפות מלאה בפעילות העצרת הכללית • הפלסטינים נכשלו עד כה בעקבות הווטו האמריקני, ועל כן הם לא קיבלו את הזכויות המלאות בדומה לשל מדינות-חברות • ארדן: "נותנים זכויות למדינת טרור עתידית של חמאס"

בניין חברת טבע / צילום: Shutterstock, Cineberg

האנליסטים מרוצים מטבע: "השוק עוד לא עיכל את שינוי ה-DNA בחברה"

טבע פרסמה אתמול דוחות ואשררה את התחזית השנתית, כשבמקביל דיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי קליני בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה ● האנליסטים מעריכים כי התרופה תוכל להימכר במאות מיליוני דולרים ואף למעלה ממיליארד דולר