גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תחקיר G: כך הופקע שטח ציבורי מרהיב בגליל לטובת קרקע פרטית של שר החקלאות שלום שמחון

זה התחיל בבקשה לתוספת חלקה לבן ממשיך, החוזר הביתה וצפוף לו ; נמשך בסיוע חריג של קק"ל ובסיפוח שטחים באישור ועדות התכנון ; והסתיים באישור להקמת שני בתים, בשטח של 200 מ"ר כל אחד, ו-5 צימרים בתעריף של 700 שקל ללילה לזוג ; מי יגיד לא לשר החקלאות?

למהדורה הדיגיטלית של מגזין G

כאשר שלום שמחון התמנה לראשונה לשר חקלאות בתחילת 2001, נערכה במושב אבן מנחם חפלה גדולה. שמעו אותה עד מוצב כרכום על גבול לבנון. החפלה נפתחה בדברי ברכה של השר הטרי, שבין השאר הרעיף מילים חמות על שכנו, דני שטרית, מי שנחשב אז - כמו היום - לאיש החזק במושב.

משפחות שטרית ושמחון הן שתי המשפחות הגדולות באבן מנחם. דני שטרית, יחד עם בני משפחתו ועוד קבוצה של אנשים המזוהים איתו, החזיק גרעין שליטה במושב, ובמשך שנים רבות היה יו"ר הוועד. הוא שלט במושב בחריצות ובתקיפות: קרקע, מכסות, מים, מסמכי האגודה, אישורים - דני שטרית קובע. כשהתמנה לפני כמה שנים למזכיר המועצה האזורית מעלה יוסף, מעמדו התחזק עוד יותר, ועכשיו הוא מושך בחוטים באזור כולו.

החוגגים את מינויו של שמחון לשר חקלאות ב-2001 שמחו לשמוע על היחסים הטובים בין השניים, כי בין שתי המשפחות שרר עד אז מתח. הרקע לו היה הבית שבנה שמחון סמוך לביתו של שטרית, בית שהסתיר לשטרית חלק מהנוף. היום אפשר לשער מה הייתה הסיבה להתחממות היחסים: באותו זמן, כשהתמנה שמחון לשר החקלאות, הוא כבר שיתף פעולה עם שטרית לקראת הסדר של שקט קרקעי ביניהם.

ביתו של שלום שמחון ממוקם באחת הנקודות המרהיבות בגליל העליון. בכירי המשק שהגיעו לבית בזמן מכירת תנובה, עמדו נפעמים. הנוף הפנורמי הנשקף מהבית, הניצב בקצה מצוק בפאתיו המערביים של אבן מנחם, ממסגר בין היתר את נהריה ואת הים התיכון באופק. אך לא כדאי למהר ולנסוע כדי להתרשם ממנו: ללא רשות כניסה למתחם של שמחון, את הנוף הזה - שפעם נצפה משטח ציבורי - אפשר לראות רק מהאוויר.

חקלאי הגליל העליון מתפרנסים באופן מסורתי ממטעים, מלולים וממכסות של הטלת ביצים, המזכות אותם בסובסידיות. יש סדרת חוקים המעניקים הטבות במכסות ובסובסידיות למושבניקים בגליל, אבל הענף הכלכלי הצומח ביותר הוא דווקא הצימרים. זוהי צימרלנד, כאן מתחוללת מערכה אזורית על בניית חדרי האירוח, ובמערכה הזו שמחון מוביל תהליך חשוב.

הרבה לולים נמצאים בתוך הנחלות של המושבים, צמודים לבתי המגורים, ומשרד החקלאות מסבסד את בעליהם בנדיבות. אבל מי שרוצה צימרים בנחלה צריך להזיז את הלולים, לפנות את השטח ולסלק את מטרד הריח. שמחון הוא שחקן נמרץ בניסיון להסדיר את התהליך: הוא גאה בתקציב של 300 מיליון שקל שהשיג, להוצאת הלולים מהמושבים; ולהפיכתם ליחידות ייצור גדולות יותר, בתקציב של כ-750 מיליון שקל.

אם אי-אפשר להקים צימר בשטח הנחלה, כחוק, מחפשים חתיכת אדמה שאפשר "לאמץ", או לקוות לעצימת עיניים של הרשויות. צימר סולידי זקוק לכ-40 מ"ר, כך ששווה להיאבק על כל מטר רבוע.

שלום שמחון

פעם האמינו כאן בחקלאות. 50 המשפחות המייסדות של אבן מנחם קיבלו שטחי מטעים, וגם תמריצים לפתח לולים. חלקות המגורים שבתוך המושב (חלקה א') הן בנות 1.8 דונמים. בחלקה זו מותר להקים בית אחד של 160 מ"ר לבעלי הנחלה, בית שני של 160 מ"ר למי שהוגדר כ"בן ממשיך", ועוד יחידה צמודה לאחד משני הבתים, בשטח 55 מ"ר, בשביל סבא וסבתא.

מיהו הבן הממשיך? זה שעליו הכריזו ההורים רשמית כמי שיירש את נחלתם. ההכרזה חייבת להירשם במינהל מקרקעי ישראל, כיוון שהיא מעניקה לבן הממשיך את זכויות הבנייה. אבל אם חלקת המגורים קטנה באופן מיוחד, ויש בה גם לול ועוד מבנה משק קטן או מחסן, נותר לפעמים מקום מוגבל בעבור בית לבן הממשיך. שלום שמחון, הבן הקטן שיוגדר כבן הממשיך, עמד לגלות שהבית צפוף לו.

קק"ל נרתמת למבצע הקרקעי

המגרש החדש של שלום שמחון גובל בקצהו המערבי במה שהיה שטח ציבורי, כשמדובר במדרון תלול עם צמחייה טבעית. באבן מנחם מתארים את התדהמה שאחזה במושב, כשיום אחד הופיעו בשטח טרקטורים ומשאיות ענקיות של הקרן הקיימת, והחלו להכשיר את השטח הציבורי: המדרון התיישר באמצעות בנייה של מסלעה ענקית, שאותה מילאו בקרקע חדשה. בחזית ביתו החדש של שמחון נוצר משטח חדש, גבוה בכעשרה מטרים ממפלס הקרקע הטבעי, ושטחו כדונם. זו הגינה הקדמית של שמחון: דונם אחד, כמחצית מהשטח הציבורי המקורי שהיה כאן. השטח שיצרו הטרקטורים של קק"ל, בנקודה המערבית של אבן מנחם, מסתיים במסלעה תלולה. במושב קוראים לזה "חרטום הספינה".

המבצע ההנדסי נעשה מתקציב הסיוע של פרויקט השיקום של "ענבי זעם", שעליו הוחלט בממשלת פרס. את ההצעות לפרויקטים מאותו תקציב הכין מחוז הגולן והגליל של משרד החקלאות, שאותו ניהל אז יגאל חן, מי שהפך בהמשך למקורבו של השר שמחון ושפרש לאחרונה לאחר הצטברות של כמה פרשיות (ראו בהמשך).

לחזית החדשה של בית שמחון, שאת יצירתה אישר יגאל חן, אין ולא יכול להיות שימוש ציבורי. על-פי המסמכים שבידי G, חן הזמין את העבודה מקק"ל, תחת הכותרת "דרך גישה למשק חקלאי". מלבד הכביש ומגרש החניה שהוקם בחלקה של שמחון, בוצעו כאמור עבודת המסלעה ומילוי העפר. לפי התיעוד בקק"ל, שטח המסלעה הוגדל תוך כדי הביצוע, ולגבי מטרת המסלעה נאמר: "לתמוך משטח ליד הבית. לא היה מידע לגבי השימוש במשטח".

על-פי מסמכי קק"ל, הפרויקט עלה 115 אלף שקל. שמחון שילם, לדבריו, 13,200 שקל. חן אומר בתגובה כי סדרי העדיפויות לעבודות התשתית נקבעו במועצות האזוריות, כי מושב אבן מנחם היה זכאי לסיוע, וכי שמחון לא פנה אליו בשום בקשת עבודה.

שלום שמחון

שמחון ושטרית מגדילים

במושב לא ידעו מה התרחש מתחת לפני השטח, אבל על-פני השטח התוצאה הייתה מרשימה. במשפחת שטרית, השכנים מאחור שנהנו גם הם מהמסלעה, לא הייתה שביעות רצון: בית שמחון הסתיר להם חלק מהנוף לים התיכון. אבל יצירת השטח החדש אפשרה ככל הנראה לא רק פיוס, אלא גם שיתוף פעולה קרקעי בין שני האנשים החזקים במושב. בעקבות שני מהלכים נוספים בוועדות התכנון, יצרו השניים, איש-איש לעצמו, נכס נדל"ני משופר - בעזרת מושב אבן מנחם, מגיש התוכניות הפורמלי עבורם.

המהלך הראשון: אגודת המושב הגישה בשנת 2000 לוועדה המקומית מעלה הגליל תוכנית (ג/11781), המארגנת מחדש את קרקעות שלום שמחון ודני שטרית. במסגרת זו התחיל תהליך סטטוטורי - שהתנהל כחוק, יש להדגיש - לסיפוח הקרקע הציבורית.

שמחון ויתר בתוכנית על רצועת קרקע של כחצי דונם לטובת שטרית. מצד שני, "אימץ" לעצמו חלק מהקרקע הציבורית החדשה שנוצרה בפרויקט קק"ל. השינוי הותיר את שמחון עם כחצי דונם מהחלקה המקורית בת הדונם שעליה בנוי ביתו, אבל השטח הציבורי שנוסף לקרקע שלו יצר חלקה חדשה, וגדולה קצת יותר מהמקורית, של כ-1.1 דונמים. בחזית החלקה של שמחון נותרה עוד פיסת קרקע ציבורית, במדרון המסלעה, בשטח של כדונם.

לעומתו, שטרית קיבל רצועת קרקע רצופה בשטח של כדונם, היוצאת מנחלתו לכיוון מערב. חצי ממנה הוא חצי הדונם שעליו ויתר שמחון, והחצי השני הוא חצי דונם מתוך השטח הציבורי, שקיבל שטרית לחזקתו. במסגרת התוכנית ביקש שטרית, וקיבל, אישור להקמת עוד יחידת דיור ושני צימרים על השטח החדש שסופח. שטרית קיבל גם אישור ליצירת מגרש חניה לצימרים, על קטע מהשטח הציבורי בכביש ההיקפי של המושב.

התוכנית אושרה. דני ואורלי שטרית הקימו על השטח החדש שלושה צימרים מרשימים, תחת המותג "מורד ההר". התעריף לזוג: 700 שקלים ליום, 800 שקלים ליום בסופי שבוע.

המהלך השני והמכריע התחיל ב-2004 והושלם ביוני 2005, כאשר שמחון היה השר לאיכות הסביבה. אגודת אבן מנחם שוב הגישה תוכנית הקשורה בו ובשטרית (ג/14834). הפעם הסתיים תהליך הסיפוח של כל הקרקע הציבורית.

בנוסף לדונם שקיבל שטרית בסיבוב הראשון, הפעם הוא אימץ עוד כמה עשרות מטרים רבועים על חשבון שטחים ציבוריים, כדי להקל את הגישה לצימרים מהכביש ההיקפי. מלבד שלושת הצימרים שכבר נבנו, הוא קיבל אישור לבנות עוד בית מגורים המשתרע על כ-200 מ"ר ועוד שני צימרים.

שלום שמחון קיבל את יתרת השטח הציבורי שמול ביתו, וגם כביש קיים. המגרש המקורי של הדונם, ועליו הבית, צמח לכשני דונמים, על מצוק עם נוף מרהיב. זכויות הבנייה הנוספות שקיבל בתוכנית זו כוללות עוד בית מגורים, בשטח של כ-200 מ"ר, ועוד זכות להקמת חמישה צימרים, בני ארבעים מ"ר כל אחד, ועוד שטחי שירות.

מלשכת שמחון נמסר: "שמחון לא צירף שום שטח ציבורי, אלא את המסלעה עצמה, שהינה שטח מדרוני כפי שאתה עצמך ציינת. שוב, הכול באישור הגורמים המוסמכים ולפי הנהלים. העובדה שאחיו אלי הוא יו"ר הוועדה אינה אלא החמרה נוספת, היות ושמחון נדרש לעמוד בכללים מחמירים. אלי שמחון לא השתתף בדיונים הנוגעים לאחיו. "הוספת השטח הירוק, כפי שנטען, אינה רלבנטית ואינה שימושית, היות ומדובר במדרון מסלעה המתנשא לגובה של 10 מטר, שלא ניתן לנצלו בשום פנים ואופן מבחינת הטופוגרפיה. ועד המושב חתם על התוכניות, ואישר זאת בחתימת בעלי זכות החתימה. לעניין ניגוד עניינים המצוין בשאלות, אנו סמוכים ובטוחים שכל המהלכים בוצעו בהתאם לחוק התכנון והבנייה".

על התוכניות לבניית צימרים ובית נוסף נמסר מלשכת השר: "אם וכאשר יחליט שמחון לממש הזכויות בנחלת אמו (בהנחה שיירש את הנחלה, ואין החלטה כזו כל עוד אמו בחיים), יפעל על-פי הנהלים ובהתאם לכללים. נכון לרגע זה לא ביקש לבנות צימרים, וגם לא בית נוסף. תוכנית 18384/ג אמנם מקנה זכויות בנייה וצימרים של עד חמש יחידות בשטח כולל של עד 200 מ"ר, אולם כל זאת בוצע בהתאם לחוק בחתימת ואישור מינהל מקרקעי ישראל והוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. איננו רואים כל פסול בבקשה לגיטימית זו שעברה את כל ההליכים הסטטוטוריים בהתאם לחוק. נדגיש: תוכנית המתאר המיועדת לכל המושב מאפשרת אמנם לבנות באופן עקרוני, אך שמחון טרם ביקש לעשות כן".

איך קרה שקרקע שנמסרה לשמחון באישור חריג כמגרש לבניית בית אחד לבן ממשיך, על יסוד טענה למצוקת קרקע, מקבלת מאוחר יותר את אישורו של מינהל מקרקעי ישראל להפוך למעין נחלה בפני עצמה, כאשר נוצרות זכויות בנייה משופרות של שלושה בתים, מעבר לתקן הניתן לנחלה רגילה?

לטענת המינהל, ההליך היה ראוי: "כאשר היזם הוא המושב, ומבקש לוותר על שטחים פתוחים לטובת נחלה/מגרש, אין המינהל מונע זאת. התוכניות מתירות הקמת צימרים בהיקף של עד 200 מ"ר, לפי המותר בנוהל האגף החקלאי. לגבי הגדלת הנחלות, האגודה רשאית להכין תב"ע להגדלת הנחלות רק לחלקן ולא לכולן. אם הדבר עומד בנוהלי ממ"י (גודל הנחלה, מספר הצימרים ושטחם) אין מניעה לאשרה".

צימרים? שמחון?

בסופו של התהליך, כאשר בגליל מתנהל מירוץ על קרקע לצימרים, יצר שלום שמחון נכס נדל"ני מעניין. אף שמחירי הקרקע באזור נמוכים מאוד, נבראה כאן נחלה חדשה: מגרש של כשני דונמים במקום מרהיב ביופיו, כאשר על המגרש עומד בית מגורים בשטח כמאתיים מ"ר, ומותר לבנות בו עוד בית מגורים של כמאתיים מ"ר כל אחד ועוד חמישה צימרים של ארבעים מ"ר כל אחד, וכל זה מאובטח כיאות.

שמחון מגחך ושואל בציניות אם מישהו באמת מדמיין שהוא מתעתד לפתוח עסק של צימרים בגליל. מצד שני, הוא חבר בממשלה מתנדנדת ובמפלגה אבודה. האופציה שלו פתוחה. תרצו להזמין מקום?

הכתבה המלאה וכתבה נוספת על ניגודי העניינים של השר שמחון - במגזין G ובפורטל הנדל"ן של "גלובס"

עוד כתבות

מייקל אייזנברג / צילום: יוסי זמיר

המשקיע המפורסם טוען "אני לא פורש", ומאיים בתביעה

מייקל אייזנברג, שותף מייסד בקרן אלף, הכחיש כי בכוונתו לעזוב את הקרן, כפי שפורסם היום ב"כלכליסט" ● הידיעה נמחקה זמן קצר לאחר עלייתה ולאחר שאייזנברג פרסם את הכחשתו בציוץ ברשת X ● עורך דינו: "מדובר בידיעת סרק מאל"ף ועד תי"ו"

השבוע בעולם / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP- Damian Dovarganes, Alex Brandon, Evan Vucci

טראמפ מפרק את מורשת ביידן, הפופוליסטים נוהרים ו-CNN מיישרת קו

טראמפ טורק דלתות, שולח צבא, מאיים על תובעים, מפסיק שוויון, משעה הזהרות רפואיות וחונן 1,500 תוקפי קונגרס ● הוא גם מודיע על חצי טריליון דולר לבינה מלאכותית, אבל מאסק אומר שאין כסף ● הפופוליסטים נוהרים לוושינגטון ● סי.אן.אן מיישרת קו

הסכם ממון / צילום: Shutterstock, Africa Studio

האם הסכם ממון שנחתם בחו"ל מגן על דירות שנרכשו בישראל?

בני זוג שנישאו אזרחית בצרפת וחתמו במדינה על הסכם ממון, עלו לישראל וקיימו חתונה יהודית בארץ ● לפני שהתגרשו, רכשו דירה שנרשמה במשותף על שמם ● האישה טענה כי למרות הסכם הממון, הדירה שייכת גם לה - מה קבע בית המשפט?

שחקן הפוקר חשוד בהעלמת מס של כ-1.5 מיליון שקלים / צילום: Shutterstock

שחקן פוקר מקצועי חשוד בהעלמת מס מהכנסות ממשחקים בארה"ב, ברוסיה ובצ'כיה

רשות המסים חוקרת שחקן פוקר מקצועי בחשד לאי-דיווח על הכנסות של כ-1.5 מיליון שקל ● שחקן הפוקר חשוד כי השתמש במטבעות קריפטוגרפיים ובחשבונות בחו"ל על-מנת להסתיר את הכנסותיו מהמשחקים ● עורכי דינו: "הוא סמוך ובטוח כי לא דבק כל רבב בהתנהלותו"

המודל שקורא תיגר על רשתות המזון המסורתיות / איור: Shutterstock

המודל שיאפשר לכם לקנות בזול, אם רק תסכימו לוותר על דבר אחד

בשנה האחרונה נכנסו לחיינו הסופרים החברתיים, שמציעים מחירים שלא ראיתם בשום מקום אחר ונותנים מענה לאלו שמחפשים אלטרנטיבות לקנייה המסורתית ● את כל זה הם עושים באמצעות שימוש מועט במותגים המוכרים, ועם שולי רווח נמוכים ביותר ● האם מכאן יבוא הפתרון ליוקר המחיה?

בישראל יש הרבה יותר יחידות דיור ממשפחות / צילום: Shutterstock

תפסיקו לדבר על מחסור בדירות: בישראל יש הרבה יותר יחידות דיור ממשפחות

אוהבים להתלונן פה על היעדר דירות וקרקעות, אבל לפי נתונים שפרסמה הלמ"ס, בישראל ישנן 2.96 מיליון יחידות דיור, ו-2.95 מיליון משקי בית, אז איפה הפער? ● אם כבר מחפשים מצוקת היצע, כדאי להתמקד בחוסר ההתאמה בין מה שאנחנו צריכים לבין מה שיש בשוק

משתתפי הכנס בסיורים לאורך יישובי הגדר בצפון / צילום: כדיה לוי

בין כלכלה לביטחון: כך נראים בשטח אתגרי המדינה בצפון

משתתפי כנס "חוזרים לצפון" יצאו לסיורים ביטחוניים וכלכליים, במטרה להמחיש את האיומים הקיימים ואת הנזק שספגו יישובי הגדר במלחמה ● "מבחינת איראן, חיזבאללה היא אוגדה שנמצאת על הגבול עם ישראל", הסביר הפרשן אמיר בר שלום ● יזם ההייטק, ניסן זאבי: "אנרגיה מתחדשת, חינוך וחוסן קהילתי הם המפתח לעתיד"

דרישה מחברות אוטו–טק ישראליות להציג את קשריהן לסין / אילוסטרציה: יח''צ

בעקבות רגולציה בארה"ב: יצרני רכב ידרשו מחברות אוטו-טק ישראליות להציג את קשריהן לסין

החל מינואר 2026, תיאסר בארה"ב מכירת כלי רכב חדשים שעושים שימוש ברכיבים המקושרים ל"מדינות עוינות", ביניהן סין - וחברות ישראליות כבר התבקשו להציג את "הקשרים הסיניים" בשרשרת הייצור הגלובלית שלהן ● וגם: דגם ה-BMW החדש שנחת בישראל, והקרוס־אובר החשמלי של פורד שבדרך לארץ ● השבוע בענף הרכב

צילומים: עמית שאבי/ידיעות אחרונות, שלומי יוסף, AP

וולט הוכיחה: ככל שהשירות צומח, כך הצרכן נפגע יותר

ריבוי התיקים בממשלה הוא מכשול של ממש ● ומה אפשר ללמוד מהצעד האחרון של ביידן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

היישוב עין העמק, סמוך ליקנעם / צילום: Dany Sternfeld/ Flickr

המחוזי התיר לרוכשי קרקעות מהמדינה לערער על מחירן ארבע שנים אחרי רכישתן

בית המשפט מצא ליקויים בהתנהלותה של רשות מקרקעי ישראל מול רוכשי קרקעות ששיווקה ביישוב עין העמק ● בין היתר נקבע כי הרשות לא הציגה להם את השומות, וכי גבתה מחירים גבוהים מדי

השופט בדימוס עודד מודריק, יו''ר הוועדה הבוחנת / צילום: אופיר אייב

האם שיעור המעבר בבחינות של לשכת עורכי הדין יעלה עוד?

הוועדה הבוחנת כבר פסלה 6.5 שאלות, ואחוז המעבר הנמוך בבחינת דצמבר 2024, שעמד על 32%, עלה ל-47%, לאחר שמרבית הנבחנים טעו בתשובה לשאלות ● הוועדה הבוחנת, בראשות השופט בדימוס עודד מודריק, תתכנס היום כדי לדון האם לתת פקטור נוסף, כפי שמבקשים שר המשפטים ויו"ר לשכת עורכי הדין

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

נעילה ירוקה בוול סטריט; טראמפ תקף את הפדרל ריזרב וקרא להורדת ריבית מיידית

S&P 500 ננעל בשיא חדש ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניות השבבים נסחרו ברובן בירידות בעקבות חשש מהאטה בביקושים ● פרויקט ה-AI של טראמפ בשווי 500 מיליארד דולר מעורר סערה בקרב השמות הגדולים בטכנולוגיה ● אלקטרוניקס ארטס נפלה ב-17% לאחר שהורידה תחזיות ●  שיא של חודשיים במספר המובטלים החדשים בארה"ב

פעמון הבורסה בתל אביב. גל הנפקות מתקרב? / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בירידות; נאוויטס פטרוליום עלתה ב-3%, עמרם ירדה ב-7%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ● השקל נחלש היום מעט לאחר שאתמול הגיע לשיא של כשנה ● בנק אוף אמריקה פרסם תחזית על כיוון השקל ● ביוליוס בר התייחסו להשפעות של מכסי טראמפ על שוק הסחורות ● ובאופנהיימר חיוביים לגבי שוק הפינטק ומציינים שתי ישראליות מעניינות להשקעה

אילון מאסק / צילום: ap, Evan Vucci

"אין להם כסף בכלל": פרויקט הבינה המלאכותית של טראמפ מעורר דרמה בוול סטריט

פרויקט סטארגייט מסמן מגמה שאפתנית לקידום הבינה המלאכותית בארה"ב, אך גם חושף את המתח בין ענקיות הטכנולוגיה ● אילון מאסק: "לחברות אין מספיק מזומנים כדי להשלים את ההשקעה" ● סם אלטמן לא נשאר חייב וענה למאסק: "אני מבין שמה שטוב למדינה לא תמיד טוב עבורך"

נעלי אדידס / צילום: יח''צ

איזה מתנות העדיפו הישראלים בשנה החולפת?

ב-2024 קיבלו עובדים בישראל כ-2 מיליון מתנות דרך BUYME, שמומשו בעיקר בקטגוריות האופנה, עיצוב הבית והמזון. בפירמות עורכי הדין נהנו משווי המתנה הגבוה ביותר: כ-440 שקל ● ארגון "למענכם" ואוניברסיטת רייכמן משיקים קרן מלגות חדשה ללוחמי צה"ל, ובדימונה יוקם מרכז חדשנות בהשקעה של 50 מיליון שקל ● אירועים ומינויים

פרויקט של ענבל אור ברמת גן / צילום: תמר מצפי

למנוע עוד ענבל אור: הצעת חוק שמנסה להגן על קבוצות הרכישה

ההתעוררות בקבוצות הרכישה הניעה את הממשלה לבחון מחדש את קידומה של הצעת החוק הממשלתית להסדרת הענף ● המומחים מברכים על המהלך - אך גם מצביעים על מה שחסר בחוק המתגבש

כיתת לימוד / צילום: Shutterstock

יותר משנתיים אחרי ההסכם: משרד החינוך לא גייס אף מורה בחוזה אישי

מאות הייטקיסטים ביקשו לעבוד כמורים למקצועות האנגלית והמדעים, אך המהלך שמאפשר למדינה לגייס מומחים נתקל בהתנגדויות ונבלם ● במשרד החינוך טוענים: מדובר בכשל בירוקרטי

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Cheney Orr/File Photo

טראמפ: "יהיה נחמד אם ניתן יהיה לפתור את הסוגיות עם איראן מבלי שישראל תתקוף את מתקניה הצבאיים"

נתניהו שוחח עם הורי החטופות שהושבו לישראל ועם אחיו של יוסף אל-זיאדנה ז"ל, שגופתו וגופת בנו חמזה ז"ל חולצו ע"י כוחות צה"ל מרצועת עזה ● הבית הלבן פרסם הודעה רשמית על החלטת הנשיא טראמפ להחזיר את החות'ים לרשימת ארגוני הטרור ● בשומרון חוסלו שני מחבלים שביצעו את הפיגוע בפונדוק בתחילת החודש ● בסעודיה הודיעו: יורש העצר מוחמד בן סלמאן שוחח בטלפון עם טראמפ ●  משרד החוץ של ארה"ב: שר החוץ החדש מרקו רוביו שוחח בטלפון עם נתניהו ● עדכונים בולטים

שר המשפטים, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועמ"שית לשר לוין: "חשש כבד כי מטרתך להימנע מקיום החלטת העליון"

הבוקר, היועמש"ית גלי בהרב מיארה כתבה מכתב חריף לשר לוין לאחר שאמש (ה') פנה לבג"ץ בבקשה לדחות שוב את הבחירה בנשיא לבית המשפט העליון ● התנהלותו השר "מעלה חשש כבד כי המטרה היא להימנע מקיום החלטות בית המשפט העליון", ציינה ● לוין הגיב לבהרב מיארה וטען: "מכתבך הוא אות קלון למוסד שבראשו את עומדת"

האם אנו בעיצומה של עונת שפעת חמורה מהרגיל? / צילום: Shutterstock

גל השפעת בישראל: מתי הוא צפוי להסתיים, והאם כדאי להתחסן?

בשבועות האחרונים דווח על מספר מקרי תמותה של צעירים ממחלת השפעת, כאשר לפני שבועיים נקבע מותו של ילד בן חמש שלא סבל ממחלות רקע ● נתונים שאסף משרד הבריאות מלמדים באופן חד-משמעי כי עונת השפעת השנה חגירה בעוצמתה ● מה ניתן לעשות? גלובס עושה סדר