גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלמור לביהמ"ש: ראובני ומקאן רוצים להמשיך את המונופול בשוק המדיה באמצעות יונייטד

רמי שלמור השעה את מינויו כיו"ר איגוד משרדי הפרסום כדי להיאבק בפרידן ובשילוח: "החיבור בין מקאן לראובני הוא פגיעה בתחרות, ואת המורסה הזאת צריך לפוצץ" ; אודי פרידן בתגובה: "זה ספין נוסף של שלמור"

משרד הפרסום שלמור-אבנון-עמיחי מסיר את הכפפות במלחמתו מול משרד הפרסום ראובני-פרידן: בכתב ההגנה שהוא מגיש היום (א') לבית המשפט, בתגובה לצו המניעה שביקש ראובני-פרידן, הוא מאשים את ראובני-פרידן בהעלמה וטשטוש של עובדות, מסירת חצאי אמיתות לבית המשפט, הצגתם באופן מסולף תוך העלמת חלקי מסמכים שאינם עולים בקנה אחד עם טענותיהם - כל זאת על מנת לנסות לקבל משלמור סכום כסף גדול יותר עבור חלקה ביונייטד.

"צירוף של חצאי אמיתות"

במסמך ארוך ומנומק תוקפים עורכי הדין של שלמור-אבנון-עמיחי אחד לאחד את הטענות שהציגו אנשי ראובני-פרידן באמצעות עורכי דינם. "על שולחנו של בית המשפט הוגשה בקשה שאין בה מתום כל כולה פצע, מכה וחבורה טרייה. בקשה הערוכה טלאי על גבי טלאי ואשר אין לה כל יסוד לא מהבחינה המשפטית ולא מן הבחינה העובדתית ואשר כל כולה מיוסדת על העלמת עובדות, טשטושן של אחרות, צירוף חלקי מסמכים וחצאי אמיתות המוצגות באופן מסולף, אשר כידוע גרועות המה משקר מושלם", נכתב בכתב ההגנה. "ביסוד הבקשה עומד ניסיון ציני וכוחני של המבקשת (ראובני-פרידן) לנסות ולכפות על המשיבה (שלמור) ללא כל זכות שבדין ובניגוד להוראות הסכם המייסדים שנחתם על ידי הצדדים לרכוש את חלקה של המבקשת בחברה משותפת - יונייטד מדיה".

נציגי שלמור טוענים אמנם כי "תיקצר היריעה מלפרט את מכלול ההטעיות, הכזבים, הסילופים, ההשמטות, העלמת העובדות וחצאי האמיתות אשר הבקשה נגועה בהן", אך מיד הם מתנדבים לספק כמה דוגמאות. כך למשל, נטען בכתב ההגנה כי ראובני-פרידן נמנעו מלציין בבקשתם לבית המשפט כי יונייטד מתפרקת בגלל החלטת משרד הממונה על ההגבלים העסקיים כי ראובני-פרידן משתייכת לקבוצה המהווה מונופול בתחום רכישת המדיה. שלמור מצרפים חלק מתצהירו של משה ראובני לרשות על ההגבלים, בו נטען כי "הסיבה היחידה בגינה אין המבקשים (אנשי יונייטד) נופלים במסגרתו של פטור הסוג היא הבעלות המשותפת של IPG בראובני-פרידן ובמקאן אריקסון. נתח השוק המשותף של הורי יונייטד - המבקשות ושל מקאן אריקסון ברכישת המדיה עולה על 20% - כך ע"פ תצהיר ראובני".

הקרב על יוניוב

בשלמור דוחים את הטענה כאילו האינפורמציה על הבעייתיות בקבלת הפטור החדש ליונייטד הוסתרה מראובני-פרידן, ומצטטים בתצהיר שיחה בין כלכלנית ממשרד הממונה לדן להט, בה לטענתם הובהר לו כבר באוגוסט 2007 שיש בעיה בבעלות המשותפת של IPG בראובני ובמקאן. במהלך זמן זה, טוענים בשלמור, לא רק שבראובני-פרידן לא עשו מאומה כדי לפתור את הבעיה, אלא אף ניסו לחבל ביונייטד.

שלמור מאשימים את ראובני כי בהציגם לבית המשפט את הסכם המייסדים של יונייטד, תלשו ממנו חלק שלא עולה בקנה אחד עם טענותיהם - אותו החלק הרלוונטי למצב בו יונייטד נאלצת להפסיק את פעילותה. לטענת שלמור, בהסכם המייסדים נטען כי במקרה כזה יחולקו נכסי החברה בין בעלי המניות באופן יחסי לאחזקותיהם, אלא אם יבקש צד אחד לרכוש את חלקו של הצד האחר, ואז יסכמו הצדדים על תנאי המכירה בתוך 30 יום. בכל מקרה, לטענתם ע"פ ההסכם "יהיה כל צד רשאי להמשיך ולפעול בתחום ייעוץ, תכנון ורכישת המדיה, בכל דרך שימצא לנכון, ואילו לגבי פעילות רכישת המדיה של לקוחות החברה, אשר אינם לקוחות מי מהמשרדים, יפעלו בהתאם להנחיית אותם לקוחות". עוד טוענים בשלמור כי הסעיף בהסכם המייסדים שהגביל בעבר בדרך כלשהי את פעילויות הצדדים בוטל, אך אינפורמציה זאת לא הובאה לבית המשפט.

"לבד מהניסיון הנואל לכפות על המשיבה לרכוש את חלקה של המבקשת ביונייטד במחיר מופקע", נטען בתצהיר, "נועדה הבקשה גם לחזק את מעמדם המונופוליסטי של בעלי השליטה במבקשת ובקבוצת מקאן אריקסון בתחום רכישת המדיה, ולסלק מדרכם מתחרים בדמות המשיבים".

ראובני-פרידן, טוענים בתצהיר של שלמור, מודים בבקשתם כי הציעו כי אורן יוניוב, מנכ"ל יונייטד, יהפוך לבעל מניות השליטה בחברה. "הודאת המבקשת לפיה מבחינתה אין כל מניעה שאורן יהפוך להיות בעל השליטה ביונייטד, נוסף על היותו מנכ"ל, מלמדת כי אף אם ימשיך את פעילותו ביונייטד (לאחר מכירת אחזקותיה של המבקשת) או בחברת רכש מדיה של המשיבה, לא ייגרם למבקשת כל נזק מכך. במילים אחרות: המבקשת מודה כי המחלוקת היחידה בינה לבין המשיבה היא בנוגע לסכום הכספי אותו היא דורשת עבור חלקה ביונייטד וכי בקשה זו הינה פרק נוסף במו"מ".

עוד נטען כי יתרון נוסף שראובני-פרידן מבקש להשיג הוא הפחתת התחרות בשוק רכש המדיה לטובת בעלי השליטה בה ובקבוצת מקאן-אריקסון. בסוף הבקשה מציגים נציגי שלמור את האופן שבה מחזיקה סוכנות הפרסום IPG במניות המשרדים, ומדגישים: "הפסקת פעילותה של יונייטד תסיר משוק רכש המדיה את אחת מהמתחרות של יוניברסל, ותעניק יתרון בתחום זה ל-IPG ולשילוח, המשמש גם כמנהל ביוניברסל, והכל תוך ניסיון נלוז ונואל לעקוף את החלטת הרשות ובית הדין להגבלים עסקיים, בדרך לא דרך, באופן שיפגע בתחרות בתחום זה ובכך לסכל, פשוטו כמשמעו את החלטת הרשות המוסמכת ולרוקנה מכל תוכן".

אילן שילוח סירב להגיב לידיעה.

אודי פרידן מסר בתגובה כי מדובר בספין נוסף של שלמור, והאמת תתברר בקרוב בבית המשפט.

עוד כתבות

זירת הנפילה בחיפה / צילום: מד''א

פגיעה ישירה בבניין בחיפה: חשש לחייהם של הלכודים תחת ההריסות

טיל איראני עם ראש נפץ במשקל 450 ק"ג פגע במבנה בחיפה; הבניין קרס חלקית, פצוע קשה ותינוקת בין הנפגעים ● בצהריים: 6 פצועים קל בדיר אל-אסד מירי מלבנון ● טראמפ איים על איראן: "תפתחו את המצר"; טוען: "אפשר להגיע להסכם עד יום שלישי - אם לא, נפוצץ שם הכול" • אותר איש הצוות ממטוס הקרב האמריקאי שאיראן הפילה ● הובא למנוחות רס"ל גיא לודר ז"ל שנפל בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

''כיס בריאות'' בגינת צוקר בתל אביב / צילום: באדיבות קרן תל אביב

ספסל במקום קליניקה: היוזמות העירוניות שמנסות למנוע את המשבר הנפשי הבא

בעידן של בדידות גוברת ומלחמה מתמשכת, המרחב הציבורי הופך להרבה יותר מנדל"ן: תפיסה חדשנית של אדריכלות תומכת בריאות מבקשת להפוך את הגינות השכונתיות וספסלי הרחוב למוקדי חוסן המעודדים מפגש אנושי ורווחה נפשית ● האם ההשקעה מוחזרת? ד"ר הלה אורן, מנכ"לית קרן תל אביב: "אנשים עם איכות חיים טובה בריאים יותר - ובריאות חוסכת כסף"

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Altaf Qadri

הודו דיווחה על עסקה גדולה עם איראן, לראשונה מזה 7 שנים

על רקע סגירת מצרי הורמוז חידשה הודו את רכישת הנפט מאיראן לראשונה מזה 7 שנים, למרות הידידות הקרובה עם ישראל ● מה הצד האמריקאי שסייע לה לעשות זאת?

אריה דרעי ודוד אמסלם / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

התפקיד הנחשק שהצית מאבק בין דוד אמסלם לאריה דרעי

המשנה למנכ"ל משרד הפנים משה מור יוסף, המזוהה עם ש"ס, נבחר על ידי ועדת האיתור לתפקיד מנכ"ל החברה למתנ"סים, אך המינוי מצוי בבדיקת הוועדה למינויים לאחר פנייה בנושא זיקות פוליטיות ● במקביל סומנה מועמדת נוספת שנתמכת על ידי אמסלם ● התפקיד נחשב לבעל משקל רב: החברה אחראית על תקציב של כ־5 מיליארד שקל ומהווה מנוף משמעותי ביחסים מול הרשויות המקומיות

מטוס קרב מסוג F-15 / צילום: ap

"האיראנים משפרים יכולות": מה אפשר ללמוד מהפלת המטוס האמריקאי?

אירועי סוף השבוע - שכללו לראשונה הפלת מטוס אמריקאי באיראן - לא באמת מערערים את השליטה האווירית שישראל וארה"ב השיגו בחודש האחרון בשמי טהרן ● ובכל זאת, מה בעצם קרה שם, והאם יש סיבה לדאגה? ● שאלת השעה

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

הפיטורים שמסעירים את העולם: מה מקבלים אחרי 34 שנים?

אורקל הודיעה השבוע לאלפי עובדים במייל כי הם מפוטרים עוד באותו היום ● ההודעה הקרה שנשלחה לעובדים בשש בבוקר הכתה גלים ותגובה של עובדת אחת הפכה ויראלית במיוחד ● איזה פיצויים היא תקבל?

צילום: Shutterstock, Africa Studio

החודש הכי גרוע לחוסכים מאז אוקטובר 2023: איזה מסלול הפסיד יותר מכולם?

המלחמה עם איראן נותנת את אותותיה בחסכונות הציבור, עם ירידה חדה של 2.2% במסלולים הכלליים ופי 2 במסלולי המניות, לפי תחזית מיטב ● אך הזינוק בתחילת החודש בישראל והקפיצה בוול סטריט ביום האחרון של מרץ הצילו את החוסכים ● מתחילת השנה: עדיין תשואות חיוביות, למעט במסלולי ה-S&P 500 שרושם ירידות חדות

קאת'י טאי בסרטון מתוך ערוץ היוטיוב שלה / צילום: צילום מסך מיוטיוב

היא קוראת לעצמה "ברבי ביוטק" ומחוללת סערה בזירת המדע: הכירו את היזמת שרוצה לערוך עוברים

הכרזתה היומרנית של היזמת קאת'י טאי על הקמת חברת ביוטק חדשה שוב כיוונה אליה אש ● מצד אחד היא צעירה מבריקה שזוכה למימון ולכבוד במוסדות מוערכים, ומצד אחר בעולם המדע יש מי שמכנים אותה "כלתו של פרנקנשטיין" ● איך הסיפור שלה ייגמר?

נושאת מטוסים אמריקאית במזרח התיכון / צילום: ap, Petty Officer 3rd Class Nathan Jordan

איש הצוות ממטוס הקרב האמריקאי שהופל באיראן - חולץ בשלום

לפי דיווחים בכלי תקשורת אמריקאים, איש הצוות הנוסף חולץ לאחר שהצליח להתחמק מאיראנים שחיפשו אחריו, הסתתר על רכס מוגבה והפעיל משדר מצוקה ● טראמפ הודיע רשמית על חילוץ הנווט: "הוא בריא ושלם, לא משאירים אף לוחם מאחור" ● גורם ישראלי מאשר: "מבצע מורכב שהסתיים בשלום"

צילומים: AP (Hassan Ammar, Bilal Hussein), אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סמים מקולומביה תמורת נשק: המשפט שמספק הצצה למנוע הכלכלי של איראן

בחודש מרץ פסק בית המשפט בווירג'יניה כי אנטון קאסיס, בן דודו של בשאר אל־אסד, אשם בקשירת קשר לביצוע טרור ● מעצרו של קאסיס שנה לפני בקניה חשף רשת הברחות של סמים ונשק בין ארגוני טרור במזה"ת וקולומביה

כותרות העיתונים בעולם

למה שימוש בפצצות מצרר נגד ישראלים לא מעורר ביקורת בינלאומית?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: שימוש בפצצות מצרר הן נגד אמנה עולמית, אבל לא נשמעת ביקורת כשיורים אותן על ישראל; היועץ לביטחון לאומי לשעבר ג'ון בולטון בטוח שהדרך לניצחון עוברת בסין; ולמה טראמפ עבר להתמקד בהשמדת תשתיות באיראן • כותרות העיתונים בעולם

הצרות של טורקיה כמשל: כך מטלטלת המלחמה את המזרח התיכון

המלחמה מול איראן מערערת את יציבות המדינות במזרח התיכון, כלכלית ופוליטית, ומאלצת אותן להגדיר מחדש את זהותן ואת האסטרטגיה המדינית שלהן ● סיור בשכונה מגלה מה מטריד באמת את מלך ירדן, איך משבר הנפט משפיע על מצרים והאם קטאר תבחר סוף סוף צד ● פרויקט מיוחד

צילום: Shutterstock

גם בלון הגז לבישול מתייקר

בלוני הגז מתייקרים בעד 20% בשל עליית מחירי הנפט והשיבושים בשרשראות האספקה ● במקביל, קניון קריית אתא משלים שדרוג רחב היקף עם כניסת רשתות חדשות והקמת מתחם הסעדה חדש ● אירועים ומינויים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הבן ועורך הדין ניסו לגזול חמישה נכסים מאב המשפחה. מה קבע ביהמ"ש?

ביהמ"ש דחה טענה של מהנדס כי איש עסקים התחייב בהסכם שבע"פ להחזיר לו 8 מיליון שקל ● בן ועורך דין רקמו מזימה חשאית לרוקן את האב מנכסיו ולחלוק בשלל ● ומדוע אייר פראנס תשלם החזר ו-6,000 שקל פיצוי לנוסעים שטיסתם בוטלה? ● 3 פסקי דין בשבוע 

יפית גריאני, מנכ''לית כאל / צילום: ענבל מרמרי

היא עזבה את ישרכארט כדי לנהל את המתחרים ואז החברה חטפה מכה

לאחר תקופה מפוארת בישראכרט נאלצה יפית גריאני לסיים את דרכה - בעקבות פארסה פנימית בעיצומה של המכירה לקבוצת דלק ● אלא שלא חלף זמן רב, ובדצמבר היא מונתה להוביל את המתחרה כאל ● כעת היא צריכה להתמודד עם עסקת הענק של Fly Card, שתפקיע את המועדון היוקרתי מידיה

השאיפה: להגדיל את הצבא הגרמני מ־180 אלף חיילים כיום ל־260 אלף בעוד כעשור / צילום: Shutterstock

סערה בגרמניה: האם החשש ממלחמה יגרור צעד קיצוני?

טעות שהתגלתה בימים האחרונים ברפורמת הגיוס החדשה בגרמניה חייבה גברים בגילאים 17-45 לבקש אישור לפני יציאה מהמדינה - כאילו כבר הוכרז מצב חירום בפועל ● בממשלה מיהרו לתקן, אך הפרשה חשפה את הפער בין ההתחמשות הצבאית במאות מיליארדי אירו למציאות שבה רק 27% מהגרמנים מוכנים להילחם

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת שני חדרים בלי ממ"ד וחניה בראשון לציון?

דירת שני חדרים בשטח של 50 מ"ר, עם מרפסת ובקומה רביעית מתוך שבע בראשל"צ נמכרה תמורת 1.55 מיליון שקל ● הבניין עבר התחדשות עירונית, אך לדירה אין ממ"ד וחניה • ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מחסן אונקיות זהב / צילום: Shutterstock, Art disain

המקלט הבטוח של השווקים רשם חודש גרוע, מי יכול להחליף אותו?

המלחמה עם איראן סיפקה למשקיעים טלטלות רבות במהלך החודש האחרון, והביקוש לחוף מבטחים הולך וגובר ● בדקנו איזה אפיק השקעה הוכיח את עצמו במשברים הגדולים מהעבר, והתשובה הייתה חד־משמעית - הזהב ● אלא שהפעם הוא רושם את החודש הגרוע מאז 2008 ● אז איפה בכל זאת אפשר למצוא הגנה מפני הזעזועים?

הקלישאה הגדולה מכולן: גלידת שוקולד / צילום: Shutterstock

כמה מתוק זה יותר מדי? מחקר חדש מערער על המלצה מרכזית בתזונה

מחקר חדש חושף כי בניגוד לגישה של גורמים מסוימים בבריאות הציבור, לא נראה כי הטעם המתוק ממכר, או שהחשיפה למתוק מובילה לצריכה עודפת של מזון ובפרט מזון פחות בריא בהמשך ● בנוסף, לא נמצאה השפעה משמעותית על סוכרת או בריאות הלב

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

הלחצים שמאחורי החזרת הפעילות של לוויתן, ולמה כריש עדיין מושבת?

מאגר הגז הגדול בארץ שב לפעול, בין היתר עקב לחצים שהפעילו מדינות האזור בסיוע ארה"ב ● המאגר הצפוני "כריש", המופעל על ידי אנרג'יאן ומיועד כולו לצורכי המשק המקומי, נותר מושבת