גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלמור לביהמ"ש: ראובני ומקאן רוצים להמשיך את המונופול בשוק המדיה באמצעות יונייטד

רמי שלמור השעה את מינויו כיו"ר איגוד משרדי הפרסום כדי להיאבק בפרידן ובשילוח: "החיבור בין מקאן לראובני הוא פגיעה בתחרות, ואת המורסה הזאת צריך לפוצץ" ; אודי פרידן בתגובה: "זה ספין נוסף של שלמור"

משרד הפרסום שלמור-אבנון-עמיחי מסיר את הכפפות במלחמתו מול משרד הפרסום ראובני-פרידן: בכתב ההגנה שהוא מגיש היום (א') לבית המשפט, בתגובה לצו המניעה שביקש ראובני-פרידן, הוא מאשים את ראובני-פרידן בהעלמה וטשטוש של עובדות, מסירת חצאי אמיתות לבית המשפט, הצגתם באופן מסולף תוך העלמת חלקי מסמכים שאינם עולים בקנה אחד עם טענותיהם - כל זאת על מנת לנסות לקבל משלמור סכום כסף גדול יותר עבור חלקה ביונייטד.

"צירוף של חצאי אמיתות"

במסמך ארוך ומנומק תוקפים עורכי הדין של שלמור-אבנון-עמיחי אחד לאחד את הטענות שהציגו אנשי ראובני-פרידן באמצעות עורכי דינם. "על שולחנו של בית המשפט הוגשה בקשה שאין בה מתום כל כולה פצע, מכה וחבורה טרייה. בקשה הערוכה טלאי על גבי טלאי ואשר אין לה כל יסוד לא מהבחינה המשפטית ולא מן הבחינה העובדתית ואשר כל כולה מיוסדת על העלמת עובדות, טשטושן של אחרות, צירוף חלקי מסמכים וחצאי אמיתות המוצגות באופן מסולף, אשר כידוע גרועות המה משקר מושלם", נכתב בכתב ההגנה. "ביסוד הבקשה עומד ניסיון ציני וכוחני של המבקשת (ראובני-פרידן) לנסות ולכפות על המשיבה (שלמור) ללא כל זכות שבדין ובניגוד להוראות הסכם המייסדים שנחתם על ידי הצדדים לרכוש את חלקה של המבקשת בחברה משותפת - יונייטד מדיה".

נציגי שלמור טוענים אמנם כי "תיקצר היריעה מלפרט את מכלול ההטעיות, הכזבים, הסילופים, ההשמטות, העלמת העובדות וחצאי האמיתות אשר הבקשה נגועה בהן", אך מיד הם מתנדבים לספק כמה דוגמאות. כך למשל, נטען בכתב ההגנה כי ראובני-פרידן נמנעו מלציין בבקשתם לבית המשפט כי יונייטד מתפרקת בגלל החלטת משרד הממונה על ההגבלים העסקיים כי ראובני-פרידן משתייכת לקבוצה המהווה מונופול בתחום רכישת המדיה. שלמור מצרפים חלק מתצהירו של משה ראובני לרשות על ההגבלים, בו נטען כי "הסיבה היחידה בגינה אין המבקשים (אנשי יונייטד) נופלים במסגרתו של פטור הסוג היא הבעלות המשותפת של IPG בראובני-פרידן ובמקאן אריקסון. נתח השוק המשותף של הורי יונייטד - המבקשות ושל מקאן אריקסון ברכישת המדיה עולה על 20% - כך ע"פ תצהיר ראובני".

הקרב על יוניוב

בשלמור דוחים את הטענה כאילו האינפורמציה על הבעייתיות בקבלת הפטור החדש ליונייטד הוסתרה מראובני-פרידן, ומצטטים בתצהיר שיחה בין כלכלנית ממשרד הממונה לדן להט, בה לטענתם הובהר לו כבר באוגוסט 2007 שיש בעיה בבעלות המשותפת של IPG בראובני ובמקאן. במהלך זמן זה, טוענים בשלמור, לא רק שבראובני-פרידן לא עשו מאומה כדי לפתור את הבעיה, אלא אף ניסו לחבל ביונייטד.

שלמור מאשימים את ראובני כי בהציגם לבית המשפט את הסכם המייסדים של יונייטד, תלשו ממנו חלק שלא עולה בקנה אחד עם טענותיהם - אותו החלק הרלוונטי למצב בו יונייטד נאלצת להפסיק את פעילותה. לטענת שלמור, בהסכם המייסדים נטען כי במקרה כזה יחולקו נכסי החברה בין בעלי המניות באופן יחסי לאחזקותיהם, אלא אם יבקש צד אחד לרכוש את חלקו של הצד האחר, ואז יסכמו הצדדים על תנאי המכירה בתוך 30 יום. בכל מקרה, לטענתם ע"פ ההסכם "יהיה כל צד רשאי להמשיך ולפעול בתחום ייעוץ, תכנון ורכישת המדיה, בכל דרך שימצא לנכון, ואילו לגבי פעילות רכישת המדיה של לקוחות החברה, אשר אינם לקוחות מי מהמשרדים, יפעלו בהתאם להנחיית אותם לקוחות". עוד טוענים בשלמור כי הסעיף בהסכם המייסדים שהגביל בעבר בדרך כלשהי את פעילויות הצדדים בוטל, אך אינפורמציה זאת לא הובאה לבית המשפט.

"לבד מהניסיון הנואל לכפות על המשיבה לרכוש את חלקה של המבקשת ביונייטד במחיר מופקע", נטען בתצהיר, "נועדה הבקשה גם לחזק את מעמדם המונופוליסטי של בעלי השליטה במבקשת ובקבוצת מקאן אריקסון בתחום רכישת המדיה, ולסלק מדרכם מתחרים בדמות המשיבים".

ראובני-פרידן, טוענים בתצהיר של שלמור, מודים בבקשתם כי הציעו כי אורן יוניוב, מנכ"ל יונייטד, יהפוך לבעל מניות השליטה בחברה. "הודאת המבקשת לפיה מבחינתה אין כל מניעה שאורן יהפוך להיות בעל השליטה ביונייטד, נוסף על היותו מנכ"ל, מלמדת כי אף אם ימשיך את פעילותו ביונייטד (לאחר מכירת אחזקותיה של המבקשת) או בחברת רכש מדיה של המשיבה, לא ייגרם למבקשת כל נזק מכך. במילים אחרות: המבקשת מודה כי המחלוקת היחידה בינה לבין המשיבה היא בנוגע לסכום הכספי אותו היא דורשת עבור חלקה ביונייטד וכי בקשה זו הינה פרק נוסף במו"מ".

עוד נטען כי יתרון נוסף שראובני-פרידן מבקש להשיג הוא הפחתת התחרות בשוק רכש המדיה לטובת בעלי השליטה בה ובקבוצת מקאן-אריקסון. בסוף הבקשה מציגים נציגי שלמור את האופן שבה מחזיקה סוכנות הפרסום IPG במניות המשרדים, ומדגישים: "הפסקת פעילותה של יונייטד תסיר משוק רכש המדיה את אחת מהמתחרות של יוניברסל, ותעניק יתרון בתחום זה ל-IPG ולשילוח, המשמש גם כמנהל ביוניברסל, והכל תוך ניסיון נלוז ונואל לעקוף את החלטת הרשות ובית הדין להגבלים עסקיים, בדרך לא דרך, באופן שיפגע בתחרות בתחום זה ובכך לסכל, פשוטו כמשמעו את החלטת הרשות המוסמכת ולרוקנה מכל תוכן".

אילן שילוח סירב להגיב לידיעה.

אודי פרידן מסר בתגובה כי מדובר בספין נוסף של שלמור, והאמת תתברר בקרוב בבית המשפט.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

נעילה חיובית בוול סטריט; S&P 500 שבר שיא בפעם ה-39 השנה

S&P 500 עלה ב-0.3%, ונאסד"ק הוסיף ● מניית נייקי קפצה לאחר שמנכ"ל אפל רכש מניות בחברה ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה 8 שנים ● בארה"ב נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר זה שנתיים, ובבלומברג צופים ביצועי יתר של מניות ערך ב-2026 • לא רק הזהב - גם הנחושת בשיא ● ערב חג המולד, המסחר באירופה ובוול סטריט ננעל מוקדם

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

מזג אויר חורפי ברד ירושלים / צילום: איל יצהר

האם השיא של השפעת כבר מאחורינו, ולמה כדאי להתחסן?

משרד הבריאות מרחיב היערכות ורוכש מאות אלפי חיסונים על רקע גל שפעת שהגיע מוקדם מהרגיל ● באיזה זן אנחנו חולים השנה, האם החיסונים פחות יעילים, ומה עם הקורונה? ● גלובס עושה סדר

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

"הם מנגבים איתנו את הרגליים": המדינה הסקנדינבית שכועסת על ארה"ב

החזית של ארה"ב מול דנמרק: הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה אורסטד ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● ב"וול סטריט ג'ורנל" ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

תביעות בגין ביטולי טיסות / איור: גיל ג'יבלי

גל התביעות נגד חברות התעופה הוקפא עד להכרעת בג"ץ

גל התביעות שהוגש נגד חברות התעופה הזרות בגין ביטולי הטיסות נתקל בבקשות לעיכוב ההליכים, בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ ● ההערכה: סכום הפיצוי צפוי להצטבר למאות מיליוני שקלים

עמדת הטעינה המהירה של אקספנג / צילום: יח''צ

400 ק"מ נוספים בדקות ספורות: טסלה והסיניות מתכננות מהפכה בשוק הטעינה של רכב חשמלי בישראל

בקרוב זמן הטעינה של רכבים חשמליים עשוי להיות קצר כמו זמן התדלוק ● רשות התחרות צפויה לפרסם בקרוב שורה של חוות דעת על חידוש רישיונות ליבוא רכב ● MG משיקה בישראל שני דגמי קרוס-אובר בתמחור אגרסיבי ● השבוע בענף הרכב

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

טסלה מול BYD: הסיפור ההפוך של יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם

מניית טסלה קפצה ב־6 החודשים האחרונים במעל 40% ושברה את שיא כל הזמנים ● לעומתה, BYD מציגה מגמה הפוכה עם ירידה דו־ספרתית באותה התקופה ● מה עומד מאחורי הפערים, ואיך מושפע מכך תיק ההשקעות שלכם?

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחיה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

טופ גאם / צילום: אייל פישר

ברווח של פי 4 על השקעתה: קרן AP יוצאת מטופ גאם

קרן AP רכשה את מניות טופ גאם בשנת 2020 וכעת מכרה את החזקותיה תמורת 145 מיליון שקל - דיסקאונט של 16% על מחיר המניה, אך לדברי החברה, המכירה נסגרה לפני מספר ימים, ובינתיים המניה טיפסה ● הרוכש העיקרי: בית ההשקעות אלטשולר שחם שרכש 7% ממניות טופ גאם ב-100 מיליון שקל

זום גלובלי / צילום: AP

הודו עושה היסטוריה, והתחנה הגרעינית שחוזרת לפעול ביפן

הודו עשתה היסטוריה ושיגרה לחלל את לוויין התקשורת המסחרי הכבד בעולם ● תחנת הכוח הגרעינית הגדולה ביפן שבה לפעול אחרי יותר מעשור ● ובהונדורס המועמד של טראמפ זכה בבחירות - ועורר טענות לזיוף • זום גלובלי, מדור חדש

מימין: גלעד יעבץ, מייסדי פאגאיה: אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר, ראסל אלוואנגר / צילום: ענבל מרמרי, טל שחר, רועי פרי

רוב המניות הישראליות בוול סטריט סוגרות שנה שלילית, אבל היו כמה שזהרו

לצד מספר מניות שהניבו תשואה תלת-ספרתית, בהן גם אלביט וג'יי פרוג, רוב המניות הישראליות בוול סטריט לא הצליחו להכות את תשואת המדדים, ויותר ממחציתן אף הסבו הפסדים למשקיעים ● בין המניות שאיבדו בשנה האחרונה 90% ויותר מערכן נמנות אאוטבריין, רי וגאוזי

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

המקום שבו עמד בעבר בית מעריב וייבנה בו המגדל החדש / צילום: דרור מרמור

רת"א אישרו להכשרת הישוב 10 קומות נוספות למגדל בבית מעריב

לאחר שנים של מאבקים, רשות התעופה האזרחית נתנה אור ירוק לחברת הכשרת הישוב לבנות את מגדל יעקב נמרודי בגובה כ־220 מטר ובכ־52 קומות ● הפרויקט, שייבנה בבית מעריב המיתולוגי, צפוי להפוך לאטרקטיבי במיוחד הודות לנגישות לשני קווי רכבת קלה ● במקביל, בהכשרת הישוב פועלים לקידום היתר בנייה לשטחים העיליים במגדל

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק / צילום: ap, Jeff Chiu

הטאלנט ששווה 20 מיליארד דולר: האיש שסימן את עצמו כאלטרנטיבה מצטרף לאנבידיה

הוא הזהיר מהתלות בה, ביקר את הארכיטקטורה שלה ובנה חלופה טכנולוגית מצליחה משלו - ועכשיו מייסד גרוק ג'ונתן רוס עובר לצד של ג'נסן הואנג ● כך אנבידיה שמה יד על הטאלנט ועל הטכנולוגיה של סטארט־אפ השבבים במהלך עוקף רגולציה, שיחזק את מעמדה בשוק האינפרנס

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

למה בישראל אי אפשר באמת לבטל עסקה לרכישת דירה / אילוסטרציה: תמר מצפי

זה לא באג אלא פיצ'ר: לקוני הדירות אין באמת חלון יציאה

מי שקנה במבצעי ה-95/5 ומרגיש שיש לו אופציה לצאת, ומי שמתחרט ומגלה שהדלת נעולה - בישראל אין "נון־ריקורס" ואין חרטות ● למה המודל הישראלי לא מונע משברים, אלא פשוט מעדיף שהם יתגלגלו לסלון שלכם ויישארו שם