גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יש לי חלום

בחורה צעירה מהכפר אעבלין שמקבלת טלפון מקבוצת כדורגל איטלקית. ילד בן 18 שלא משתלב בעירוני ראשל"צ אבל פתאום מגיע לחטאפה הספרדית. המיזם הישראלי selfscout.com מראה שלפעמים כל מה שצריך זה לצלם את עצמך בווידאו, ולחכות שמישהו מעבר לים יחשוב שיש לך סיכוי. גם אייל גולסה מאמין בעצמו

הנה סיפור שנשמע לגמרי דמיוני: נס זמיר, ילד מוכשר, לא מוצא את מקומו בנוער של עירוני ראשון לציון. בקבוצה מחליטים לנפות אותו. הוא מגיע לנוער של בית"ר נס טוברוק, וגם שם לא משאיר חותם. הוא מידרדר עד לקבוצת בית"ר טוברוק שמשחקת בליגה ג'. השלב הבא אמור להיות גלישה במורד הליגות הנמוכות. זמיר מנסה עוד כמה אופציות שנראות קלושות, הוא שולח קורות חיים לכל מועדון אפשרי בעולם ובמקביל מעלה קובץ וידיאו בן כמה דקות באתר בשם selfscout.com.

תוך כמה שבועות צופים בקטעי הווידיאו האלו נציגים של חטאפה הספרדית שמחפשים כישרונות מכל העולם. הם מתלהבים מהביצועים. שורה תחתונה של הסיפור: מזה כמעט שנה נמצא נס זמיר בחטאפה, אחרי שהעתיק לשם את מגוריו. לאחרונה קיבל זימון לנבחרת האולימפית של מוטי איווניר. ועכשיו גם מכבי תל אביב מוזכרת כמי שמעוניינת לשים יד על הילד בן ה-18.

הסיפור של זמיר הוא מאוד פשוט: הוא מנצל את הכוח שיש היום לאינטרנט, והעובדה שסקאוטרים של מועדוני כדורגל מבלים היום יותר שעות בחיפוש מציאות דרך האינטרנט מאשר שהייה במשחקי כדורגל. מועדונים כמו מנצ'סטר יונייטד, ברצלונה, צ'לסי, ארסנל וריאל מדריד הביאו ילדים בני 9-10 למבחנים אחרי שראו קטעי וידיאו שלהם ב-YouTube.

המיזם האינטרנטי של selfscout, שבבעלותו של ברוך גלבוע, שחקן עבר במכבי נתניה ומאמן ומנהל מקצועי, הוא כלי שמאפשר לשחקנים צעירים שחושבים שיש להם את זה, להציע את עצמם לכל מי שמעוניין. האתר הוא מעין בורסה שמכילה למעלה מ-4,000 שחקנים, רובם צעירים, שמעלים בעצמם קטעי וידיאו. מדובר בשחקנים מכל העולם, כשהאתר פועל בשבע שפות ומאשר גישה לכל מאמן וסקאוטר בדרך הנוחה לו.

"אני אומר שבסופו של דבר, הילד צריך לדאוג לעצמו, לשווק את עצמו בכל דרך אפשרית", מסביר גלבוע. "האתר בא בעצם לפתור את אחת הבעיות הראשוניות שאיתם מתמודדים ילדים והורים. מה עושה אבא של ילד בן 12 או 13 שמאמין שיש לילד שלו כישרון-על? הוא מתחיל להרים טלפונים לסוכני שחקנים בתקווה שמישהו מהם יגיע לראות את הילד. אם הסוכן השתכנע שהילד שווה בדיקה הוא יבקש מההורים בין 3,000 ל-7,000 דולר עבור הכנת קלטת שנועדה לשווק אותו, ויגיד להם שאת הסכום ששילמו הוא יוריד להם מהעמלה כשהוא ימכור את הילד". רק מהחשש להוציא את הסכום הזה רוב הילדים וההורים מרימים ידיים. יהיה טוב? מישהו ימצא אותו איכשהו.

מנועי החיפוש באתר מאפשרים לסקאוטרים או למאמנים חיפוש שחקנים ממוקד. לפי גילאים, תפקידים, מקומות בעולם. למשל, סקאוטר מגרמניה שקיבל הוראה מהקבוצה שהוא עובד איתה לחפש שוער, ימצא באתר 115 שוערים. הוא ימצא שם בין היתר את השוער של בית"ר טוברוק, אבל גם ימצא את דיליין אילייב, שוער ששיחק בעונה האחרונה בלבסקי סופיה ופרייבורג הגרמנית. שחקנים שמשחקים היום בליגת העל מציגים את עצמם באתר, בתקווה שזו תהיה דרך נוספת שלהם לצאת החוצה מישראל. למשל, ויקטור מרעי מהפועל ת"א שכבש העונה שער בטדי העלה לאתר קטעי וידיאו שלו, וגם אייל גולסה ממכבי חיפה שמקווה שקבוצה רצינית יותר בעולם תשים עליו עין ותזמן אותו למבחנים.

דוגמאות פחות נוצצות מנס זמיר מתרחשות ברמה המקומית לא מעט באמצעות האתר. כך למשל ראה באתר בני לם, שחקן מכבי נתניה לשעבר והמנהל המקצועי של מכבי נתניה, חלוץ בשם איתי קבהא, ודרך האתר ביקש לזמן את השחקן למבחנים. השחקן עבר את המבחנים וצורף לקבוצת הנוער. יוסי נחמיאס, מאמן נערים במכבי ת"א, הביא למבחנים בקבוצה את מחמוד שבאט מהכפר נחף, אותו ראה באתר. או דוגמה מסוף השבוע בחו"ל: סמפדוריה האיטלקית ראתה באתר את נורברט נאג'י, קשר בן 16 מפרנצוורוש ההונגרית, ודרך האתר יצרה קשר והביאה אותו למבחנים בשורותיה. השחקן נהנה מהעובדה שאין שום סוכן בדרך שאמור לגזור עליו קופונים.

דרוש: קשר ימני בן 17

איך האתר אמור להרוויח? אחת הדרכים היא באמצעות השחקנים עצמם שיכולים לרכוש חוות דעת מקצועית. כל חוות דעת כזאת עולה 40 אירו, כאשר שחקן יכול לרכוש שלוש חוות דעת במקסימום 120 אירו. ככל ששחקן רוכש יותר חוות דעת, כך הוא מקפיץ את השם שלו כמה שיותר גבוה מבחינת המקום בו יופיע באתר. את ההערכות המקצועיות נותנים מאמנים שעובדים עם האתר ופרושים בכל העולם, כולל מאמנים מוכרים וידועים - למשל, ערן קוליק מאמן בני סכנין או בני לם. שחקנים גם יכולים להעלות קובץ וידיאו ולבקש הערכה מקצועית ממאמן מחו"ל, מה שמקפיץ לו עוד קצת את גובה הפרופיל. שלומי ארבייטמן ממכבי חיפה, אגב, הוא השחקן עם הפרופיל הכי גבוה באתר, מאחר וקיבל הכי הרבה הערכות מקצועיות.

רק בחודש אפריל נכנסו לאתר שחקנים מ-49 מועדונים בארץ והציגו את עצמם לציבור, כולל שחקנים ממכבי נתניה, מכבי ת"א, מכבי חיפה. עד היום הושקע באתר סכום של 100 אלף דולר. בשנה הראשונה של הפעילות של האתר הוא הצליח לייצר הרבה מאוד מעברים של שחקנים, כמעט תמיד בתוך אותה מדינה.

האתר, אגב, גם עובד הפוך - הוא מאפשר למועדונים לפרסם "מודעות דרושים" לגבי שחקנים שהם צריכים. זה יכול להיות ברמה כללית כמו בית"ר ירושלים שמפרסמת מודעה על כך ש"המועדון מעוניין לקלוט שחקנים שנתון 1997-1998" או מודעות ספציפיות יותר כמו "קבוצת בקה אל גרביה מחפשת לקבוצת הבוגרים קשר מרכזי וחלוץ מרכזי".

"האתר נותן צ'אנס לשחקנים ממקומות קטנים", אומר גלבוע. "הרי בסופו של דבר איזה סוכן שחקנים יגיע לראות משחקים בצורן, קדימה, או מקומות כאלו קטנים. מישהו יודע שמחלקת הנוער של בית"ר רמת גן, בשנתונים 1997-1998 מפרקת את הליגה? יש סיכוי גדול מאוד שדווקא שם נמצאים השחקנים הבאים".

"כמו לשים מודעה לרכב"

גלבוע אומר כי "האתר הוא בסופו של דבר כלי נוסף של השחקן לשווק את עצמו, מה שמגדיל את האפשרות שלו להתגלות. זה בדיוק כמו שאתה מפרסם מודעה למכירת רכב, אתה תשים מודעה על חלון הרכב, תשים מודעות באינטרנט, בעיתון ובכל מקום אפשרי. בסוף תצליח למכור. והיתרון הגדול של כל המיזם הזה הוא למנוע מעבר כסף דרך צד שלישי. אם אני כמאמן ראיתי שחקן ומזמין אותו לקבוצה שלי, אין שום גורם בדרך שייקח כסף עבור זה. האתר בעצם מסייע להוריד את מחירי השחקנים על ידי חשיפת מיליוני שחקנים נוספים לשוק".

הסיפור האחרון אולי מצביע על כך שגם שחקנים ממקומות קטנים מאוד יכולים לחלום: אחד הדברים שהאתר מאפשר לשחקנים להעלות נקרא "וירטואוז". זהו קטע וידיאו קצר בן כמה שניות שבו יכולים השחקנים להציג כמה מהיכולות שלהם. כדרורים יוצאי דופן, הקפצות על הראש, רגל, כל דבר שעולה ברוחם. לפני כמה חודשים העלתה בחורה בשם אחלם עזיז זידאן מהכפר אעבלין קטע וידיאו קצר שלה ב"וירטואוז". "תוך כמה שבועות ראה את הקטע איש מקצוע של מועדון מקצועני באזור מילאנו, וביקש ממנהלי האתר שייצרו קשר עם השחקנית כדי שתבוא למבחנים. "תבין", אומר גלבוע, "איך בחורה מאעבלין יכולה להגיע לאיטליה? מי יבוא לאעבלין לראות אותה משחקת?".

הירשם לניוזלטר והתראות ספורט

עוד כתבות

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

"חוויית אפל ייחודית": יצרנית האייפון הודיעה על אירוע השקה חריג – בשלוש מדינות שונות במקביל

אפל הכריזה על אירוע השקה חריג שיתקיים ב-4 במרץ וייערך במקביל בניו יורק, בלונדון ובשנגחאי ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להשיק באירוע מספר מכשירים: אייפון 17e מוזל, מקבוק פרו עם שבבי M5 פרו ומקס, אייפד אייר ועוד

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים;  באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד), המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון בטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"