גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משקיע ההון סיכון לשעבר שהצטרף לג'וניפר לא מתכנן רכישת חברות

טום פונטיין ביצע את הדרך ההפוכה למקובל: הוא עזב משרה בכירה בקרן ההון סיכון Mayfield כדי לכהן כסגן נשיא בג'וניפר ■ בתפקידו החדש הוא מאמין שיתרונות החברה בטכנולוגיות האת'רנט ינצחו את הזעזועים בשוק התקשורת הארגונית

מעטים יש קריירה כה מגוונת כמו זו של טום פונטיין בעמק הסיליקון. היא החלה באוניברסיטת סטנפורד, המשיכה במספר סטארט-אפים שהיה שותף בהקמתם (הבולט שבהם הוא Ingrian Networks, שנרכש על-ידי Safenet ב-2003), ולאחר-מכן עבר לתפקיד בכיר ב-Mayfield, אחת מקרנות ההון סיכון הוותיקות בעמק הסיליקון, שמנהלת כ-2.7 מיליארד דולר.

בתחילת 2009 שינה פונטיין כיוון וחזר לתעשייה - צעד נדיר לבכיר בהון סיכון - כדי להגיע לחברה בסדר גודל בינוני - ג'וניפר, בה הוא מכהן כסגן נשיא לאסטרטגיה. בתחילת החודש הוא נטל חלק בכנס סיליקום ונצ'רס שנערך בסטנפורד בשיתוף "גלובס".

פונטיין מרגיש שדווקא הגיע למקום הנכון. "אני רוצה להיות במקום שיש יכולת להשפיע" הוא אומר בראיון ל"גלובס". "החשיבות של רשתות התקשורת עתירות ביצועים - התחום בו ג'וניפר מתמחה - מעולם לא הייתה גבוהה יותר וזה רק הולך להמשיך ולגדול. חשבתי שזו חברה שתוכל לבצע שינויים גדולים".

אחרי חמש שנים בהון סיכון, סגנון הדיבור של פונטיין מזכיר יותר זווית ראייה של משקיע מאשר של מנהל בכיר. עם-זאת, החשיבה האינטואיטיבית כי כמשקיע לשעבר ומנהל אסטרטגיה בהווה, יוביל פונטיין את ג'וניפר להאצת מהלכי המיזוגים והרכישות, היא לא בהכרח נכונה.

לדבריו, "אנחנו מעדיפים פיתוח טכנולוגיה פנימי בחברה. יש לנו יתרון תחרותי בתחום הרשתות בעלות הביצועים הגבוהים ואנחנו רוצים למנפו".

פונטיין לקח חלק בכנס סיליקום ונצ'רס שהתקיים בתחילת החודש באוניברסיטת סטנפורד בשיתוף "גלובס".

המכירות ירדו

*נראה שהמתחרים שלכם, דוגמת סיסקו, חושבים לגמרי אחרת.

"אנחנו רוצים לספק את הפתרונות הטובים ביותר בתקשורת עתירת ביצועים. אם יש רכישה שתומכת בזה, אנחנו פתוחים לנסות. אבל, אנחנו לא רוצים להתפתח מעבר לזה. סיסקו למשל מסתכלת על תחומים שהם הרבה מעבר לדברים שאנחנו מתרכזים בהם".

לג'וניפר יש בקופה כ-2.3 מיליארד דולר, כסף קטן לעומת מעל ל-30 מיליארד דולר שמחזיקה סיסקו.

וזה בדיוק העניין עם ג'וניפר של היום. החברה שהתחילה את דרכה באספקת נתבים (Routers) בעלי יכולות גבוהות בעיקר לספקיות שירותי התקשורת, רואה חלק גדול מהזדמנויות הצמיחה דווקא בעולם התקשורת הארגונית.

ברבעון הראשון של 2009 הציגה החברה גידול של כ-13% בעסקי התקשורת הארגונית בעוד התחום השני, של ספקיות השירותים, דווקא חווה ירידה של כ-14%. בסך-הכל סיימה ג'וניפר את הרבעון עם מכירות של כ-764 מיליון דולר, ירידה של כ-7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

השווי עלה, הדירוג ירד

מסביב לג'וניפר הכוחות בעולם התקשורת הארגונית עוברים שינויים אינטנסיביים. סיסקו, המתחרה הגדולה, נכנסה עמוק יותר לתוך השוק באמצעות יוזמה לאספקת חומרה.

ברוקייד, ספקית התקשורת האופטית לרשתות האחסון, רכשה את Foundry, כדי שתוכל לספק תקשורת מבוססת את'רנט. ומעבר לכל השינויים הללו, הסביבה הטכנולוגית משתנה עם המרה של הסיבים האופטיים לסביבת האת'רנט (FCoE) ותקשורת את'רנט במהירות של מעל ל-10Gb לשנייה.

הביצועים של החברה והשווי המטפס בחודשים האחרונים, הביאו את בנק ההשקעות UBS להוריד את דירוג החברה מ"קניה" ל"נייטרלי", פשוט משום שהשוק כבר נתן למניה זינוק של כ-75% מאז תחילת מארס, לשווי של כ-12 מיליארד דולר כיום.

"ההזדמנויות של החברה להמשך צמיחה משמעותית בשווי, מגיעים מסגמנט התקשורת הארגונית וממגמת המיזוגים והרכישות בעולם הטכנולוגיה", כתב האנליסט ניקוס תאודוספולוס, "שניהם עשויים להיות רלוונטיים רק לטווח הארוך".

מועמדת לרכישה?

פונטיין מדגיש שהחברה לא מתכוונת להיכנס להרפתקאות חדשות, למרות מה שמתרחש מסביב. "אנחנו מרגישים את השינויים במרכזי הנתונים הארגוניים. אבל אני רוצה להיות ברור, שאנחנו ממשיכים להתמקד בחלק של התקשורת עתירת הביצועים של חבילת הפתרונות הזאת".

עם-זאת, ג'וניפר בחרה להגביר את שיתוף הפעולה עם צדדים שלישיים, כגון יבמ, כדי לספק יכולות שאין לה במרכזי הנתונים, מה שכמובן תמך בספקולציה שהיא עשויה להירכש בידי יבמ או HP.

התקשורת עתירת הביצועים שאותה מזכיר פונטיין, היא היכולת לספק קישור חזק, בטוח ומהיר להעברת הנתונים בהתבסס על פרוטוקול IP לכל חלקי הרשת הארגונית.

בג'וניפר מאמינים כי הביקושים ליכולות הללו יגדלו בעקבות השינויים בשוק, גם מצד הארגונים וגם מצד ספקיות השירותים. לדברי פונטיין, "השינויים מסמנים הזדמנות גדולה עבורנו מצד הארכיטקטורה של מרכזי הנתונים. תהיה פרמיה גבוהה על אספקת יכולות התקשורת בתוך מרכזי הנתונים".

בהמשך לכך, בג'וניפר בוחרים, לפחות כרגע, להישאר בצד האת'רנט, בלי להיכנס לעולם הסיבים האופטיים או לספק יכולות בטכנולוגיות האינפיניבנד, כגון מה שעושה וולטייר הישראלית.

"אנחנו מתמקדים באת'רנט, כי מנקודת המבט שלנו האת'רנט תהיה הבחירה העתידית", אומר פונטיין, "העלות והמורכבות עבור הלקוח לנהל מספר סוגי טכנולוגיות תקשורת, שבמקרה קיצוני כוללים סיבים אופטיים, את'רנט ו/או אינפיניבנד, עשויות להביא להוצאות גבוהות יותר על התקשורת מאשר על השרתים".

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

גנץ ל"גורם המדיני": לא להיכנס להיסטריה משיקולים פוליטיים

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק