גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכבי ת"א נחשפת: 75 אלף דולר לעונה לאפסנאי, 1.3 מיליון דולר לטל בורשטיין

מינוס אחד גדול - כך נראים ספרי החשבונות של מכבי ת"א: שכר השחקנים זינק תוך שנתיים ב-50% - ועוד בזבוזים ובזבוזים ■ טבלת המשכורות המלאה לעונת 2008/09: הזרים, הישראלים והצוות המקצועי ■ פרויקט מיוחד - כל המספרים של הצהובים: כתבה ראשונה בסדרה

מכבי 3

יש עונות גרועות, יש עונות איומות וישנה עונת 2008/09 של מכבי תל אביב, שהיתה אחת מנקודות השפל העמוקות בתולדותיו של מועדון הספורט המוביל בישראל, מכל בחינה אפשרית. מקצועית, כידוע, אולם גם פיננסית.

עד היום הצליחה מכבי, על 77 שנותיה, לשמור את המידע העסקי הרגיש בתוך חומותיה הבצורות. חוזי שחקנים ומאמנים, הכנסות, התחייבויות כספיות, הוצאות אחרות - עבור הסובבים אותה היו כולם בגדר הערכה בלבד. מכיוון שכך, גם מימדי הקטסטרופה הכלכלית של העונה החולפת לא היו ידועים לציבור.

כעת, בפרויקט מיוחד, חושפים "גלובס" ו-וואלה! ספורט את הנתונים הכספיים המדויקים שעמדו מאחורי מכבי ת"א בשנים האחרונות בכלל, ובעונה האחרונה בפרט; את חגיגת הבזבוזים הגדולה של אחת המערכות העשירות בכדורסל האירופאי; את משכורות השחקנים, הצוות המקצועי ואנשי המנהלה; את הפסדי העתק, שנבעו מההתנהלות המקצועית התמוהה; כל אלו יסבירו כיצד הגיע המועדון למצב בו הוא מותח בכל שנה את סעיף ההכנסות לכדי שיא חדש, ועדיין בסוף היום סופר בדפי המאזנים רק מינוסים.

הפעם אין מדובר בהערכות, אלא בנתונים מדויקים, אחד לאחד, כפי שמשתקפים ממאזני הקבוצה. קחו אוויר, וצללו יחד איתנו אל תוך ספרי החשבונות של מועדון הכדורסל מכבי תל אביב בע"מ.

1. דצמבר 2008: סימנים ראשונים של קריסה

איש לא יכול היה לדמיין שתוך זמן כה קצר יקרסו כל התכנונים התקציביים שנתפרו לעונה החולפת. אל הדרך יצאה מכבי כשהיא מגובה בתקציב הגבוה בתולדותיה - 19,417,132 דולר. אלא שכבר ב-8 דצמבר, בקושי חודשיים בתוך העונה, התכנסה ועדת הכספים של הקבוצה כדי לעדכן את המספרים.

בהתכתבויות פנימיות בין חברי האקזקוטיבה - ההנהלה המצומצמת - נכתב לאחר אותה פגישה כי "בהתאם לשינויים שקרו, תחזית הסטיות מביאה לצפי הפסד של כ-1.3 מיליון דולר ללא פחת, והפסד של כ-1.7 כולל פחת". ובמילים אחרות, כבר אז התבקשו הבעלים להכניס את היד לכיס. הסיבה העיקרית לאותן סטיות היתה צירופו של מרכוס בראון באוקטובר אשתקד, בעלות של 1,101,841 דולר בדיוק.

בהמשך צפו עוד כמה בלת"מים - פיני גרשון הוזעק מיוון בעלות של 751,269 דולר, מרכוס פייזר (חזר) ואלטון בראון (נחת) חיזקו את הסגל בעלות נוספת של 1,066,965 דולר, ופתאום גם התברר שלליאור אליהו נולד חוב של 192,308 דולר שלא חושב בתחילה.

שכר השחקנים המופרז היה אחד מסממני העונה הקודמת. הדוגמא הטובה ביותר הייתה קרלוס ארויו, שעלות שכרו - 3,435,734 דולר בדיוק (לרבות עמלת סוכן) - נגסה ב-17% מהתקציב הכולל של המועדון. רודני ווייט צורף מהליגה הסינית בעלות פנומנאלית של 1,219,264 דולר. עלותו של אסטבן באטיסטה, שחקן משלים להזכירכם, עלתה לכדי 1,313,678 דולר. טל בורשטיין, שכמעט ולא שיחק בשנתיים שקדמו לעונה עקב פציעות חוזרות ונשנות, עלה למכבי 1,314,496 דולר נוספים.

עם תחילת העונה התברר כי השכר הגבוה לא היה בהכרח ערובה להצלחה. בזבוז הכספים על שכר השחקנים והצוות המקצועי תפח לממדים חסרי תקדים, של למעלה מ-55 מיליון שקל. במזכר ששלח בחודש דצמבר, ופורסם כאן לפני כשבועיים, קבל רענן כץ על השכר המופרז ששולם לשחקנים.

על מה כץ התרעם? בעיקר לנוכח הידיעה שבשנים הקודמות גרפה מכבי תארים בתקציבים נמוכים הרבה יותר. כמה נמוכים? שימו לב לנתון הבא: בעונת 2005/06, העונה האחרונה של שושלת פארקר-וויצ'יץ'-גרשון האגדית, הסתכם שכר השחקנים ואנשי הצוות המקצועי, על פי דו"חות פנימיים שהגיעו לידי "גלובס" ו-וואלה! ספורט, ב-36,856,000 שקל בלבד. במלים אחרות, תוך שנתיים זינק שכר השחקנים והצוות המקצועי בכ-50%. את התוצאות על המגרש של אותן עונות כולנו זוכרים.

אגב, סביר להניח שאחד הדברים שדחפו לבניית סגל כה יקר היה המתנה הגדולה שקיבלה מכבי בקיץ שעבר מאולימפיאקוס עבור שחרורו של יותם הלפרין - מדובר בפיצוי הגבוה ביותר אי-פעם לו זכתה בגין שחרור של שחקן: 852,900 דולר.

וכך, תחנת הרכבת שהביאה איתה להיכל שחקנים, מאמנים, עוזרי מאמנים, מאמני כושר ויתר פונקציונרים, הקפיצה את סעיף השכר המקורי שתוכנן לעונת 2008/9 מ-12,975,137 דולר לכ-16.1 מיליון דולר. מהסכום הזה צריך לקזז כמה מאות אלפי דולרים, שחסכה מכבי בזכות שחרור מספר שחקנים.

מכבי 2

2. למה לאמן קבוצה בליגת העל? עדיף לסדר מגבות בהיכל

עניין נוסף שהוביל לחילוקי דעות קשים בין קבוצות הבעלים היה תופעת הבזבוזים הכרוניים, שהשתרשה במערכת. לדוגמה, נסיעות של מקורבים וחברי הנהלה לכל משחק חוץ באירופה, לרבות שיכון כל המנהלים בסוויטות, על חשבון המועדון. גורמים במועדון טענו כי הגורם המייצג לתופעה הוא רואה החשבון נמי גולדשטיין - מקורבו של דייויד פדרמן, שאינו מחזיק בתפקיד מוגדר בקבוצה, והפך ברבות השנים לחלק בלתי נפרד מההתנהלות היומיומית של המערכת. גולדשטיין כמעט ולא מחמיץ אף נסיעה לחו"ל ונהנה מכל הפינוקים שהמועדון יכול להציע.

נמי גולדשטיין הוא רק המשל. שמו עלה לא מעט פעמים בשיחות סגורות בין הבעלים, כשעלתה לדיון סוגיית הבזבוזים. העימותים הללו היו סלע המחלוקת בין רענן כץ לבין פדרמן. כץ הודיע כי הוא מוכן לייקר את סעיף הטיסות בתקציב ולצאת בצ'ארטרים, אפילו אם ימומן הדבר ישירות מכיסם של הבעלים, זאת כדי ששחקני הקבוצה יוכלו לנוח עוד מספר שעות ולא יהיו תלויים בטיסות אזרחיות, שממריאות ברובן בשעות הבוקר המוקדמות מאוד - כנהוג ב-NBA - אך בתמורה ביקש לקצץ בסעיפים אחרים. "יש יותר מדי שומן בקבוצה הזו", כפי שהגדירו בסביבתו של כץ.

מחלת הבזבוזים הממארת התפשטה גם בצוות המקצועי. הנה כמה דוגמאות: רועי חגאי, שהגיע בקיץ שעבר כעוזרו של בירנבוים, זכה לשכר ברוטו של 136,400 דולר. לצורך ההשוואה, מדובר בשכר כפול מזה שמרוויח עוזר המאמן בהפועל ירושלים, מתן חרוש. יש לזכור כי חגאי הוא רק אחד משני עוזרים (השני, אבי אבן, לקח 101,011 דולר ברוטו).

והנה עוד מספר אנקדוטות: עלותו של עמי ביטון, מנהל המשק של המועדון, הגיעה בעונה החולפת לכדי 78,652 דולר ברוטו - שכר הגבוה משל רוב מאמני ליגת העל. עלותו של אלי נתנאל, אפסנאי הקבוצה, היתה 75,951 דולר. לא נזלזל, חלילה, בעבודתם של השניים, רק נציין שדני פרנקו, שהוביל בעונה שעברה את הפועל חולון לזכייה בגביע המדינה, הרוויח שכר כמעט דומה לזה של אנשי המשק בצהוב-כחול.

גם פונקציות בשכר חדשות נוספו. העונה החולפת הייתה הראשונה בה שילמה מכבי למנהל הקבוצה, אחרי שבמשך שנים עבדו שמלוק מחרובסקי ומוני פנאן בהתנדבות. עבור עבודת הקודש שעשה המנהל גור שלף במועדון הוא תוגמל ב-116,459 דולר ברוטו. וישנם עוד כמה אלמנטים שעלו לא מעט: למשל, השי שמכבי מחלקת למנויים - הכולל לוח שנה ולוח משחקים קטן - עלה למועדון 44,644 דולר. עלות להקת המעודדות היתה 25,800 דולר. ומי שמכיר את מסיבת העיתונאים המסורתית של פתיחת העונה - זו שנערכת במלון מפואר על חוף ימה של תל אביב, וכוללת בופה עשיר - זאת עלתה 9,766 דולר.

רגע לפני שיצאה העונה לדרך, נפרדה מכבי מניקולה וויצ'יץ', מגדולי שחקניה בכל הזמנים. המשחק ההוא עלה למועדון 79,989 דולר. בסך הכל נבנה התקציב עם הוצאות תפעול של 5,595,547 דולר - עלייה של 20% בהשוואה לשנתיים שלפני כן.

בקיץ שעבר החליטו אנשי מכבי להשקיע כספים למען עתיד המועדון. לשם כך בנו מחלקת סקאוטינג, בראשה עמד דני גוט, לשעבר עוזר המאמן בקבוצה וכיום מאמן עירוני ר"ג. אותה מחלקה תוקצבה בסכום כולל של 458 אלף דולר (מתוכם 174,112 דולר עלות שכרו של גוט), אבל פורקה כעבור מספר חודשים בודדים, ולא סיפקה תוצאות. כמעט חצי מיליון דולר - חצי מתקציב של קבוצה ממוצעת בליגת העל - שירדו לטמיון.

3. דברים שאי אפשר להיפטר מהם

מה שעוד מקשה על ההתנהלות של מכבי הם הגבנונים שהיא גוררת לאורך השנים. למשל, 540 אלף דולר שהיא מחויבת לשלם בכל שנה, בגין השיפוץ המקיף שנערך ביד אליהו. מדובר בהסכם לעשר שנים, שהחל רק ב-2006.

גם שידורי הטלוויזיה מהווים בעיה. להבדיל מעונות קודמות, בהן זכתה להסכם "פיקס" עבור זכויות השידור, בהסכם האחרון עם ערוץ 10 הותנה הכסף במעבר שלבים ביורוליג. הסכם מדורג, מה שנקרא. השנה עמדו הסכמי הטלוויזיה של מכבי על 3,040,000 דולר, ובנוסף קיבלה מכבי עוד 350 אלף דולר ממכירת זכויות השידור לאינטרנט ולסלולר. מתוך הסכום הזה, שהועבר ליורוליג, היתה אמורה מכבי לקבל בחזרה 2,642,570 דולר. הסכומים הללו נכנסו לתקציב כעובדות ברורות מאליהן. בפועל, מכבי הודחה מהמפעל כבר בשלב הטופ-16, ההסכם עם ערוץ 10 נחתך בשלב מוקדם יחסית, ומכבי איבדה ממנו קרוב לשליש.

ישנם שני גבנונים נוספים, שקשורים להלוואות שהקבוצה גוררת. אחד הוא הלוואה מהבנקים, שהשנה עמד ההחזר שלה על 398,252 דולר, והשני הוא מימון בגין רכישת הקובייה הגדולה שהותקנה בהיכל (469,001 דולר). אם לא די באלו, הנה עוד דוגמה לעול נוסף שעשוי להיווצר בקרוב: עומרי כספי זכה בעונה האחרונה לשכר חייל, של 23,479 דולר ברוטו (עקב מגבלות החוק). לו היה נשאר בקבוצה, אמור היה כספי להרוויח בעונה הבאה במכבי למעלה מ-1.5 מיליון דולר ברוטו - סכום שמגלם גם את שכרו האמיתי בשנה שעברה. מאחר שכספי לא ישחק בעונה הבאה במכבי, זו עדיין תיאלץ לסגור את החוב בגין השנתיים ששיחק במדיה כחייל.

מכבי 1

עוד כתבות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

מאחורי המפגינים האנטישמיים עומדים גופים עם כיסים עמוקים

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס