גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ישראל במקום ה-4 בעולם בפערים בין העשירון העליון לתחתון

למקום הראשון הגיעה הונג-קונג עם פער בשיעור 18% בהכנסות ■ סינגפור צועדת אחריה בהפרש קטן ■ ארה"ב - אם הקפיטליזם המודרני - נוחתת במקום השלישי עם פער בשיעור 16% ■ הנציגות האירופאיות בעשיריה הראשונה: פורטוגל, אירלנד ובריטניה

1. הונג-קונג

מחצית מהתושבים גרים בדיור ממשלתי מסובסד

הונג קונג, עושר / צלם רויטרס

מאז 1997 הונג-קונג היא טריטוריה סינית בניהול נפרד, כלומר שהתרבות שהתפתחה בה ב-99 השנה שבהם היא הוחכרה לבריטניה, המשיכה כמעט כרגיל. השלטון הסיני הקומוניסטי ראה בהישגים של כלכלת האי סיבה לגישה של "מדינה אחת, שתי שיטות".

השיטה הכלכלית של הונג-קונג הביאה לה שגשוג שמעמיד אותה בשורה אחת על הכלכלות הגדולות באירופה. הצמיחה של האי, שנעצרה לפני החזרה לחסות סין, השתפרה מאוד דווקא בזכות הגישה המחודשת לשוק הסיני העצום הצומח במהירות.

התדמית של האי היא של גן עדן צרכני. עשירי האי בולטים הרבה יותר מאלה שמצטלמים פחות טוב, אבל הנתון המדהים הוא שמחצית מתושבי הונג-קונג גרים בדיור ממשלתי מסובסד, כי הם פשוט לא יכולים להרשות לעצמם. שכר מינימום קיים בהונג-קונג רק לעובדים זרים, וגם זה רק בסקטורים מסוימים.

הונג קונג


2. סינגפור

גורדי השחקים דחקו את משכנות העוני לפרברים

סינגפור, עוני / צלם רויטרס

הדמיון להונג-קונג די מתבקש. גם סינגפור היא עיר מדינה המתפרשת על מספר איים קטנים באסיה. הצמיחה המטאורית של כלכלת סינגפור היא תוצאה של השילוב בין כלכלה חופשית מאוד לשלטון ריכוזי שמונע בעקשנות כל ביטוי של כוחות אופוזיציוניים.

סינגפור ספגה מכה קשה מקריסתו של בנק ההשקעות ליהמן ברדרס, אבל מאז היא הספיקה לחזור למסלול צמיחה. גורדי השחקים המאפיינים היום את סינגפור מסתירים את העובדה שאזורי העוני הישנים פונו ונהרסו בהוראת הממשלה, והתושבים העניים פונו לשכונות חדשות המכונות "ערי דירות", רבי קומות שאוכלסו בצפיפות רבה. הצפיפות הנסתרת הזו מראה שמי שמשלם את המחיר של הבנייה המואצת של המדינה הם אלה שלא יכולים להרשות לעצמם להסתובב בהיכלי הקניות של מרכז העיר. סינגפור

3. ארה"ב

46 מיליון איש לא יכולים להרשות לעצמם ביטוח בריאות

ארצות הברית, עוני / צלם רויטרס

המשבר הכלכלי העולמי הכה קודם כל במקום שממנו הוא יצא. בעולם עוקבים בדאגה אחר נתוני האבטלה בארה"ב, שצפויים להמשיך לעלות גם בשנה הבאה לשיאים שלא זכורים מאז מלחמת העולם הראשונה. לפי נתונים רשמיים הצטרפו לפחות 2.6 מיליון אמריקנים למעגל העוני ב-2008, בגלל נפילה של 3.6% בהכנסות משקי הבית.

למרות היותה המעצמה היחידה בעולם, קשה שלא להתרשם מהמצב שבו שירותי הבריאות בארה"ב אינם נגישים לכולם, שלא לדבר על רפואה שוויונית. הנשיא אובמה מנסה לקדם רפורמה בתחום הזה, אבל בינתיים ל-46 מיליון אזרחים אמריקניים אין שום ביטוח בריאות. הם פשוט לא יכולים להרשות לעצמם. ארה

4. ישראל

עובדים קשה אבל לא מסוגלים להתפרנס בכבוד

ישראל, עושר / צלם רויטרס


ההפרטה, ההרעה המתמשכת בתנאי העבודה ומוסר התשלומים המפוקפק, כמו גם העובדה שחלק גדול מהאוכלוסייה לא משתתף בכוח העבודה, הביא את ישראל למיקום לא-טוב זה. פערי השכר בישראל מנציחים את העוני כמו את העושר.

הקיצוץ התקציבי בתשתיות ובשירותים לכלל האזרחים הביא לפריחה של עמותות התרמה וגבירי עיירה לרוב, הששים למלא את מקומה של המדינה תוך שהם גוזרים קופון של פרסום והערכה. העובדה, שב-30 השנה האחרונות כיוונו ממשלות ישראל - משמאל ומימין - את הכלכלה אל הקוטב החופשי, הולידה את התופעה של ישראלים שעובדים קשה ועדיין לא מסוגלים לפרנס את משפחתם, משום שאין מי שידאג שהם יקבלו לפחות את שכר המינימום הקבוע בחוק. ישראל

5. פורטוגל

עוד לפני המשבר העולמי תוארה כ"איש החולה של אירופה"

פורטוגל, עוני / צלם רויטרס

פורטוגל היא מהמדינות האירופיות שהכי נפגעו מהמיתון העולמי. שיעור האבטלה היום עולה על 9%, למרות שברבעון השני של השנה הכלכלה כבר חזרה לצמוח, קשה לספר את זה להמוני המובטלים. הממשלה הסוציאליסטית שרדה את הבחירות האחרונות, אבל התסכול מהמשבר העביר לא מעט מתומכיה למפלגות שמשמאלה.

גם היום, עשור לאחר שהצטרפה לאיחוד האירופי, פורטוגל נחשבת למדינה הכי פחות עשירה בקרב חברות האיחוד ובגוש האירו. ב-2007, עוד לפני המשבר העולמי, ה"אקונומיסט" תיאר את כלכלת פורטוגל כ"איש החולה החדש של אירופה". ועם מצב לא אופטימלי גם אצל שותפות הסחר העיקריות, גרמניה, בריטניה וספרד, קשה לראות את הרגע שבו גם העשירים פחות יתחילו להרגיש את החזרה לצמיחה.

פורטוגל

6. ניו-זילנד

פחות ופחות הכנסה פנויה למשקי הבית

ניו זילנד, עושר / צלם רויטרס

כמו בארה"ב, החוב הלאומי של ניו-זילנד תופח. שלא כמו בארה"ב, למדינה השלווה הזו אין מרווח פעולה גדול כל-כך, ולכן גם המצב הכלכלי שלה מתחיל לעורר דאגה. בקבוצת החברות בארגון לפיתוח ושיתוף פעולה כלכלי (OECD), ניו-זילנד מוזכרת בנשימה אחת עם איסלנד, שכידוע עוברת טלטלה כלכלית גדולה.

ניו-זילנד אמנם ניצלה מגל הצונאמי שתקף את שכנותיה המרוחקות, סמואה ואינדונזיה, אבל גם בלי גל של פליטים כתוצאה מנזקי טבע, למשקי הבית במדינה יש פחות ופחות הכנסה פנויה, והביקוש הצרכני צונח בעקבות מחנק האשראי המתמשך. דווקא המשקיעים הזרים מתלהבים מניו-זילנד, משום שהיא אחת המדינות היחידות שעדיין משלמת ריבית סבירה על פיקדונות.

ניו זילנד

8-7. איטליה

אלופת ההפרטות של אירופה: האזרחים משלמים יותר ומקבלים פחות

איטליה, עוני / צלם רויטרס

מאחורי מסך כבד של שערוריות שמספק ראש הממשלה החדש-ישן סילביו ברלוסקוני, איטליה ממשיכה להיות אלופת ההפרטות של אירופה. מאז 1994 מכרה הממשלה אחזקות ב-75 חברות ממשלתיות גדולות, במהלך שהכניס לממשלה למעלה מ-125 מיליארד דולר.

הכסף הזה תרם רבות להגדלת הפעילות בבורסות האיטלקיות, אבל לא הצליח לעצור את הגירעון התקציבי הענק. שוק ההון נהנה, אבל האזרחים שקיבלו בשנים האחרונות את שירותי הדואר, הרכבות, החשמל והגז ממפעילים פרטיים מקבלים, בניגוד להבטחות, פחות תמורה לכספם והידרדרות משמעותית באיכות השירות.

ברלוסקוני נותן לאיטלקים לחם ושעשועים. לא רק בשל הסתבכויותיו ופליטות הפה שלו, אלא גם בזכות מדיה-סט שבבעלותו, שמפעילה ערוצי טלוויזיה ועיתונים שרובם עתירי בידור זול להמונים, העיקר שלא ישימו לב מי חוגג על חשבונם.

איטליה

8-7. בריטניה

למרות נטישת תיאוריות החלוקה הצודקת לטובת תאצ'ריזם מרוכך

בריטניה, עוני / צלם רויטרס

כדי לחזור לשלטון, הפכה מפלגת ה"לייבור" ל"ניו לייבור". קרי, נטשה את תיאוריות החלוקה הצודקת של ההכנסות לטובת תאצ'ריזם מרוכך. עם הגישה הזאת ניצח טוני בלייר שלוש מערכות בחירות, ויורשו, שקיבל מתנה גם מיתון עולמי ואבטלה גואה, ישלם כנראה את המחיר בקלפי.

ההכנסה הממוצעת בבריטניה עלתה ב-0.5% בין 04' ל-08', אבל באותה התקופה זינק השכר של העשירון העליון ב-1.2%. ההוצאות של המדינה על הלאמה חלקית או מלאה של המערכת הבנקאית ועל עיבוי הרגולציה תוטל, כמה נוח, על כולם. וזה לא שגורדון בראון לא היה רוצה, אבל הוא פשוט חושש מהתגובה של האופוזיציה השמרנית.

בריטניה

9. אוסטרליה

התיקון: קיצוץ קרנות הפנסיה של העשירון העליון לטובת העשירון התחתון

אוסטרליה, עושר / צלם רויטרס

מבין הכלכלות המתפתחות, אוסטרליה הייתה היחידה שלא גלשה למיתון של ממש. זו גם הסיבה שהבנק המרכזי שלה, כמו בנק ישראל, הקדים להעלות את הריבית מ-3%, שפל של יובל שנים, ל-3.25%. זה קרה אחרי שהצמיחה ברבעון השני של 2009 הביסה את התחזיות ועמדה על 0.6%.

המצב המעודד הוא אולי הסיבה להכרזתו של שר האוצר האוסטרלי על קיצוץ מסיבי בקרנות הפנסיה של העשירון העליון. הכסף שייחסך יופנה לתגבור קרנות הפנסיה של העשירון התחתון. תוכנית התמריצים של אוסטרליה רשמה הישגים ברורים והביקוש הצרכני מסמן מגמה הפוכה לזו של כל החברות האחרות ב-OECD.

אוסטרליה

11-10. אירלנד

אבטלה של 12.5%: כמעט הכי גרועה באיחוד האירופי

אירלנד, עוני / צלם רויטרס

הנמר הקלטי כבר לא גר כאן. האבטלה באירלנד המריאה באוגוסט ל-12.5%, הנתון שהוא כמעט הכי גרוע באיחוד האירופי. ביוני העריכו כלכלני קרן המטבע כי מדינה נמצאת בעיצומו של תיקון כלכלי חסר תקדים, וכי "הלחץ המופעל על הגופים הפיננסים באירלנד גדול בהרבה מזה המופעל על מדינות מפותחות אחרות".

בתחילת השנה הורידה סוכנות הדירוג סטנדרד אנד פור'ס את דירוג האג"ח של ממשלת אירלנד בטענה שמשלם המסים האירי צפוי לשאת בנטל כבד של חילוץ המערכת הבנקאית במדינה. כך הפכה המדינה המשגשגת, שהייתה למושא הקנאה של שכנותיה, לענייה בפתח.

אירלנד

11-10. יוון

שילוב של אדישות, שחיתות וקפיטליזם חסר מעצורים

יוון, עוני / צלם רויטרס

המשבר העולמי הגיע כמעט לכולם, אבל ביוון כמעט מחצית מהתושבים רואים בו מחלה מקומית-לאומית יותר מאשר בעל סיבות כלכליות-גלובליות. עובדי המדינה ביוון שבתו בפברואר נגד השחיתות בקרב מחזיקי משרות ציבוריות, וזאת כשהרוב הדומם דרש רק תוספת של 50 אירו סנט ליום עבודה.

ב-2008 ניסתה ממשלת יוון להתייעל באמצעות פגיעה בקרנות הפנסיה של העובדים, מה שגרר שביתת ענק ששיתקה לחלוטין את המדינה. השילוב של אדישות למצבם של משקי הבית, שחיתות שלטונית ממארת וקפיטליזם חסר מעצורים לא מקדם את הכלכלה היוונית לעבר החברות האחרות בגוש האירו, והגירעון התקציבי שלה מגיע ל-6% מהתמ"ג - פי-שניים מהיעד של האיחוד האירופי.

יון

הדירוג מתבסס על מדד הפיתוח האנושי של האו"ם.

נתוני התמ"ג נכונים ל-2007 .

עוד כתבות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?