גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קדחת הדירוגים מתחילה: הרצוג-פוקס-נאמן מעל כולם בדירוג ה-IFLR

המדריך הבינלאומי IFLR דירג את משרדי עורכי הדין המסחריים הבולטים בתחומי שוק ההון, דיני בנקאות, מיזוגים ורכישות ומימון פרויקטים לשנת 2010 ■ בכל הקבוצות ובכל התחומים אין חדש בהשוואה לדירוג מ-2009

כבר מזמן לא היה לנו דירוג של משרדי עורכי דין שמגלה לנו, שוב, את מה שרובנו ידענו: משרד עוה"ד הרצוג-פוקס-נאמן מככב בראש רשימת המשרדים, הן מבחינת גודלו והן בדירוגי איכות.

מי שהתגעגע לדירוגים ישמח לשמוע כי הסנונית הראשונה של התופעה כבר כאן. השבוע מפרסם המדריך הבינלאומי International Financial Law Review, את מדד ה-IFLR1000 שלו לשנת 2010, שבו הוא מדרג את פירמות עורכי הדין המובילות בעולם בתחום המשפט המסחרי.

דירוג ה-IFLR מבוסס על שיחות שערכו חוקרי המדריך עם עורכי דין ולקוחות בארץ ובחו"ל. במסגרת המדד ניתנת סקירה תמציתית של העסקאות שביצע המשרד, וכן הסיבות שהובילו כל אחד מ-5 המשרדים הבולטים למעמדו הרם בדירוג.

המדד מתייחס ל-4 תחומי דירוג: דיני בנקאות, מיזוגים ורכישות, שוק ההון ומימון פרויקטים. בכל תחום דורגו משרדים ב-3 קבוצות איכות, ללא דירוג פנימי בתוך כל קבוצת איכות, אלא הופעה לפי סדר הא'-ב'.

האכזבה מהדירוג השנה לא מאחרת להגיע. התקווה שהמשבר הכלכלי העולמי ישנה קצת את תמונת המצב בשוק עורכי הדין, יזיז משרדים מובילים הצידה ויסייע למשרדים אלמוניים לבלוט, התנפצה. בכל הקבוצות ובכל התחומים, ללא יוצא מן הכלל, אין חדש תחת השמש. הדירוג זהה לדירוג 2009, ולפיכך - גם השנה מככב משרד הרצוג-פוקס-נאמן בדירוג מעל כולם.

חביב הסקרים

אמנם אין שינויים במעמדם של המשרדים בדירוג, אך כדאי לשים לב לשמותיהם של עורכי הדין המוזכרים לטובה מכל משרד. הם, כך נראה, מייצגים את מיטב עורכי הדין שיש לישראל להציע בתחומים הנסקרים בדירוג, לפחות מנקודת המבט החיצונית שיש לדירוג בינלאומי להציע. ביניהם בולטים עוה"ד אשוק ג'יי צ'נדרשיקר, ממשרד גולדפרב, ועו"ד קליף פליג ממשרד מיתר-ליקוורניק.

גם השנה חולקים 5 משרדים את "המקום השני" (אחרי משרד הרצוג), לאחר שדורגו בקבוצת האיכות הראשונה בשתי קטגוריות מתוך הארבע. הראשון הוא משרד גולדפרב. עו"ד צ'נדרשיקר מהמשרד, שכבר הפך להיות חביב הסקרים הבינלאומיים (מציינים אותו לטובה כמעט מדי שנה), מוכתר כ"דמות מובילה".

לצד גולדפרב נמצא גם משרד גרוס-קליינהנדלר-חודק-הלוי-גרינברג, ש"ממשיך ליהנות ממוניטין מצוין אצל לקוחותיו", על-פי הדירוג. "הם עשו עבודה מצוינת", אמר אחד מלקוחות המשרד למדרגים של IFLR, והוסיף: "עבדנו עם 6 או 7 משרדי עורכי דין, וגרוס הוא מספר אחת".

על אף שמשרד מיתר-ליקוורניק-גבע & לשם-ברנדווין לא דורג כמוביל בתחום הבנקאות בשום קבוצת איכות (המשרד מדורג בקבוצת האיכות הראשונה בתחום שוק ההון ובתחום המיזוגים והרכישות), צויין דווקא ראש מחלקת הבנקאות של המשרד, עוה"ד שאול חיון, לטובה. זאת, כמי שהוביל את הצוות המייעץ שליווה את גזית גלוב בעסקת מימון חוזר של חוב מבוטח שלה, בהיקף של 20 מיליון אירו, וכן, יחד עם עו"ד קליף פליג (ראש תחום שוק ההון במשרד), כמי שייעץ לסיטי בנק במימון עסקה לרכישה עצמית של מניות בהיקף של 100 מיליון דולר.

משרד ש. הורוביץ, המדורג כמוביל בתחומי הבנקאות ומימון הפרויקטים, זוכה אף הוא למחמאות מלקוחות, שאומרים: "כשהם עושים את העבודה הם מכסים את כל הפינות - שום דבר לא נשאר לעתיד. הם ניגשים לכל בעיה בצורה נעימה עם התחשבות בשאר הצדדים".

ארנון סוגר

את החמישייה סוגר משרד יגאל ארנון הוותיק, שמדורג בקבוצת האיכות הראשונה בתחומי המיזוגים והרכישות ומימון הפרויקטים. המשרד ייצג בשנה החולפת בין היתר את בנק הפועלים בארגון מחדש של חובותיה של חברת ההשקעות מילומור, את בנק מרכנתיל-דיסקונט ביוזמה משותפת לו ולבית ההשקעות הדס-ארזים בהקמת חברת ניהול חדשה שתנהל את קרנות הפנסיה שנוהלו במרכנתיל, וכן את קבוצת ההחזקות כנפיים בהנפקת איגרות-חוב ועוד.

ומה קורה בקבוצת האיכות השנייה? בדיני בנקאות מופיעים בקבוצה זו המשרדים גורניצקי, גרוס-קלינהנדלר ויגאל ארנון. בתחום מימון הפרויקטים מופיעים משרד כספי, גולדפרב-לוי-ערן-מאירי, גרוס, מ. פירון, יעקב סלומון-ליפשיץ וצלרמאיר-פילוסוף.

בתחום המיזוגים והרכישות נמצאים משרדי עוה"ד כספי, נשיץ-ברנדס, גורניצקי, ש. הורוביץ וצלרמאיר-פילוסוף, ובתחום שוק ההון נמצאים בקבוצת האיכות השנייה גורניצקי, הרצוג וצלרמאיר-פילוסוף.

22

עוד כתבות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות