גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רדיו חלש: מה קורה ברדיו תל-אביב ולמה הבכירים עוזבים את התחנה?

העזיבה של טל ברמן ואביעד קיסוס, מנחי תוכנית הבוקר ברדיו תל-אביב והטאלנטים הבולטים בתחנה, באה שבוע לאחר שהמנכ"ל שי בן-מאור הודיע על פרישתו ולאחר ששורה ארוכה של טאלנטים עזבו אף הם

סערה פרצה השבוע ברדיו תל-אביב, בעקבות ההודעה על עזיבתם של טל ברמן ואביעד קיסוס, מנחי תוכנית הבוקר והכוכבים הבלתי מעורערים של התחנה. עזיבתם של צמד המנחים הוותיק מתרחשת כשבוע לאחר שנודע על עזיבתו של מנכ"ל תחנת הרדיו, שי בן-מאור, וכחודשיים לאחר עזיבתם המתוקשרת של שדרנים ונושאי תפקידים בכירים בתחנה, ביניהם: דן תורן, נעמה יוגב, לירון תאני, דן שילון ורינה מצליח. לפני כן עזב גם מנהל השיווק, נתי פרץ. לפי הערכות, ברמן וקיסוס עומדים לעבור לרדיו 99.

עד השבוע שמרו אנשי התחנה ופורשיה על שתיקה. אך כעת, לאחר עזיבתם של ברמן וקיסוס - שניים שמהווים לא רק את סמל התחנה אלא גם האחראים העיקריים להכנסות ממפרסמים - נפרץ הסכר, ותמונת המצב שמתגלה כעת רחוקה מרחק רב מהנעימות המוזיקליות המתקתקות שמשדרת התחנה.

מעבר לחילופי האשמות פנימיים על יחסי אנוש לא תקינים ועל קצרים בתקשורת בין חלק מהעובדים, ומעבר לשינויים הפרסונליים התכופים, קיימת תחושת חוסר ודאות לגבי עתידם של רבים. זאת מכיוון שהחל מחודש דצמבר הרדיו יפעל תחת חברה חדשה, ועדיין לא ברור מה יעלה בגורל עובדים שצברו וותק וזכויות. למרות שמדובר באותו הרכב בעלות, חוזים רבים עשויים להיפתח. בשורה התחתונה, עובדי התחנה חשים כי האדמה בוערת תחת רגליהם ואינם יכולים להימנע מהשאלה המבהילה: מי יהיה העובד הבא שימצא את עצמו בחוץ.

"האווירה עכורה", אומר בכיר לשעבר בתחנה. "גל נטישות כזה לא נובע מאווירה חיובית. גם אנחנו חשבנו שבעלי התחנה רוצים לשנות קו, על-ידי כך נפטרים מהשדרים שמביאים איתם גם מלל. אבל איך אפשר לאבד את טל ברמן ואביעד קיסוס? זה לא הגיוני, וזה לא מסיבות כלכליות. הרי הם היו רווחיים ביותר. הם היו הסמל של התחנה".

תחנה של פקידים

בכיר לשעבר בתחנה מציג קו נחרץ הרבה יותר: "זהו, די. אין דרך חזרה. השלבים האחרונים של המגדל עזבו. אין כלום. זה הרס מוחלט. נראה שיש בעיה מאוד קשה ברדיו תל-אביב. הבעלים הבינו באיחור כי התחנה מתמוססת להם מבין האצבעות. לאחר העזיבה של טל ברמן ושל אביעד קיסוס, מגישי תוכנית הבוקר, רדיו תל-אביב הופכת להיות תחנה של פקידים שמשדרים מוזיקה".

לעומתם אומר בכיר בתחנה: "מדובר למעשה בתחנה חדשה עם בעלים חדשים, שהתחייבו בעת המכרז ללוח תוכניות שונה מזה שהיה עד כה - גם אם לא כולם מרוצים מזה".

אותו בכיר מוסיף, כשהוא מתייחס לעזיבה המפתיעה של ברמן וקיסוס: "הרדיו רצה שברמן וקיסוס יישארו. הצענו להם תנאים מופלגים. הם בחרו שלא, ונביא במקומם מחליף. השדרים שעזבו עד עכשיו הביאו אחוזי האזנה אפסיים. אנחנו חברה מסחרית. הם לא מרוויחים גרושים, זה לא בגלל סיבה כלכלית".

הגורם הבכיר ברדיו תל-אביב טוען כי אין בעיה של יחסי אנוש בתחנה. "מדובר בעובדים שעזבו, וטבעי שמי שלא בחרו בו להישאר יהיה ממורמר. קל להשמיץ בעילום שם. טל ברמן ואביעד קיסוס כתבו מכתב למנכ"ל שהתקופה איתו היא התקופה הטובה ביותר שלהם בתחנה. דן תורן אמר השבוע ב'גלובס' שבצדק פיטרו אותו מרדיו תל-אביב. איך אפשר להגיב לטענות של אנשים שמסתתרים בעילום שם?"

עוברים למיינסטרים

בתחילת דצמבר, כאמור, אמורה התחנה, שזכתה בזיכיון להפעלת הערוץ ל-16 שנים לאחר שהיתה המתמודדת היחידה במכרז, להיכנס לפעילות תחת שם חדש: "רדיו 89 בע"מ". שם התחנה והתדר לא ישתנה, אבל המהות צפויה להשתנות במידה רבה: התחרות עם גלי צה"ל וגלגל"צ תהיה ישירה יותר.

בעלי השליטה החדשים ברדיו תל-אביב הם אנשי העסקים צבי שלום ויוסי סבן, המחזיקים במקביל בבעלות על רדיו דרום ורדיו איו"ש.

גיל עומר, איש גלי צה"ל לשעבר, ייכנס לתחנה ויהיה אחד מהאנשים שיופקד על השינוי. הוא עשוי להביא למצבת עובדים חדשה, כזו אשר תתאים לקו המנחה החדש - מיינסטרים עברי ולועזי, והרבה פחות (אם בכלל) רוק ואוונגארד.

קהלי יעד חדשים

גורם בכיר בתחנה מרמז על המניע לשינויים: "אנחנו נחשבים כיום לתחנה לצפונבונים, ולמרות שהתוצאות בסקר ה-TGI האחרון היו מוצלחות מאוד, אנחנו מעוניינים לפנות לעוד קהלי יעד, צעירים יותר, וכן - גם הקהל של גלי צה"ל. רוצים להיות יותר במיינסטרים".

לירון תאני, לשעבר מנהל התוכניות בתחנה, הוא בין היחידים שמוכנים לדבר און רקורד. לדבריו, "למרות שאני כבר לא שם, אני נורא מקווה שרדיו תל-אביב יתאושש מהמשבר. יש אנשים מצוינים ברדיו שמגיע להם שרדיו תל-אביב יהיה רדיו מצליח. אני מאוד מופתע שטל ואביעד עזבו, אני יודע מה החשיבות שלהם - מבחינת האזנה ומבחינה מקצועית, בלי להיכנס לתוכן המצוין של התוכנית. אני מאוד מקווה שהם יצליחו במקום האחר שאליו הם הולכים. הם צמד מקצוענים מדהימים".

מהרשות השנייה נמסר בתגובה לעניין החלפת המנכ"ל בשנה הראשונה למכרז: "לא ניתן להחליף מנכ"ל בשנה הראשונה על-פי תנאי הזיכיון, אך מצד שני - לא ניתן למנוע ממנכ"ל לעזוב אם הוא חפץ בכך. תקופת הזיכיון החדשה של רדיו תל-אביב תחל ב-1 בדצמבר 2009. אם הזכיין יבקש שינויים רלוונטיים, הם יידונו במסגרת אישור כתב הזיכיון לתקופה החדשה".

טל ברמן ואביעד קיסוס סירבו להתייחס לסיבת עזיבתם, והיפנו להודעה שפרסם ברמן בטוויטר שלו: "אביעד ואני עוזבים את רדיו תל-אביב אחרי יותר מ-7 שנים. אין סיבה אחת, יש הרבה סיבות קטנות, וזה גם לא באמת משנה למה. תודה לרדיו תל-אביב על שהיה לנו בית אוהב. תודה למאות אלפי המאזינים מדי בוקר שבחרו בנו כחברים לנסיעה לעבודה. ולמי ששאל לגבי העתיד - אני עוד לא יודע לתת תשובה מדויקת, אבל יהיה בסדר".

מרדיו תל-אביב נמסר בתגובה: "אין אווירת נכאים בתחנה. מטבע הדברים, כאשר תחנה חדשה של זכיין חדש וחברה חדשה עולים לאוויר, ישנם שינויים והיערכויות. התוכניות הקיימות כרגע ימשיכו לשדר במתכונתם הרגילה. רדיו תל-אביב ימשיך להיות תחנה מובילה בשוק התקשורת הישראלי גם ב-16 השנים הבאות - תקופת הזיכיון הבאה".

עוד כתבות

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"