גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצרים: "שלום קר עם פוטנציאל כלכלי חם"

30 שנה חלפו מחתימת הסכם השלום עם מצרים הנחשב לשלום קר ■ עפ"י נתוני הסחר: היקף היצוא הישראלי נמוך יחסית, והמדינה בת 83 מיליון התושבים ממוקמת נמוך ברשימת יעדי היצוא של ישראל ■ יצואנים מבכים את הפוטנציאל האדיר הלא ממומש

לפני 30 שנה, ב-1979, נחתם הסכם השלום ההיסטורי בין ישראל למצרים. הנשיא המצרי אנואר סאדאת לחץ ידיים לראש הממשלה מנחם בגין, ובחסות הנשיא האמריקני ג'ימי קרטר החל עידן חדש במזרח-התיכון. הסכם השלום נחשב לנקודה בה שונתה הגיאופוליטיקה של המזרח התיכון, ועוצבה אג'נדה חדשה של יחסים מדיניים עם העולם הערבי.

למרות האמור, השלום עם מצרים נחשב לשלום קר ועל כך מעידים גם נתוני היצוא הישראלי למדינה המוסלמית המאוכלסת (83 מיליון תושבים): 169 מיליון דולר יצוא ב-2008 לעומת 289 מיליון דולר לירדן הקטנה ממנה (6.9 מיליון תושבים). בחודשים ינואר פברואר 2009 הסתכם היצוא למצרים ב-15 מיליון דולר, ירידה של 40% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

גם בטבלת יעדי היצוא של ישראל, מצרים ממוקמת במקום ה-38 לעומת ירדן המדורגת במקום ה-28. גם מספר היצואנים הישראלים הפועלים במצרים נמוך יחסית: 321 ב-2008, לעומת 1,019 שפעלו אשתקד בירדן.

איומי הטרור תורמים אף הם להיקפי הסחר הנמוכים. מזה זמן רב שהמטה ללוחמה בטרור אוסר, איסור מוחלט, לנסוע לחצי-האי סיני ולהימנע מביקור ביתר חלקי המדינה. אתמול פורסם דבר מעצרם במצרים של 49 אנשי חיזבאללה שתכננו, בין היתר, לפגוע בישראלים בסיני.

התחממות מסוימת ביחסים הכלכליים בין ישראל ומצרים חלה לפני כארבע שנים, בעקבות הסכם ה- QIZ (Qualified Industrial Zones), שנחתם בין המדינות ב-2004. ההסכם מאפשר לחברות מצריות העושות שימוש בתשומות ישראליות בשיעור של כ-10.5% ומעלה, לייצא את מוצריהן לארה"ב ללא מכס.

נדבך נוסף שהתניע במעט את היחסים הכלכליים בין המדינות הוא "הסכם הגז", במסגרתו נחתמה עסקת ענק ב-2005 בין החברה המצרית EMG לחברת החשמל הישראלית, שבמסגרתה נרכוש גז מצרי בשווי של 2.5 מיליארד דולר ב-15 השנים הבאות.

"השלום קר אך הפוטנציאל הכלכלי חם", אומר דוד ארצי, יו"ר מכון היצוא. לדבריו, הכלכלה המצרית נמצאת בשנים האחרונות בתהליך של התפתחות וצמיחה: "ממשלת מצרים מבצעת שורה של רפורמות מבניות בכלכלה, בהן הקטנת הבירוקרטיה ומתן הקלות למשקיעים זרים בתמריצים שונים.

"לפיכך, יש פוטנציאל להרחיב באופן משמעותי את היצוא הישראלי למצרים, אם כי המשבר הכלכלי העולמי פוגע לפי שעה בפוטנציאל זה". במכון היצוא צופים כי היצוא למצרים ירד השנה ב-10%-15.

גרף מצרים 2

יצואן: "בגלל המשבר הכלכלי היצוא ירד ב-10%"

'בגיר', יצרנית אופנת גברים, מייצרת חלק ניכר ממוצריה במפעל שהקימה לפני כתשע שנים בפורט סעיד, בסמוך לתעלת סואץ במצרים. במפעל, שנמצא בשותפות (50%) עם מקומי, מועסקים אלף עובדים. כולם, כולל שדרת הניהול, תושבי המקום.

חליפות הגברים המיוצרות במפעל, מיוצאות לאנגליה, לארה"ב ולישראל, בהיקף של כ-50 מיליון דולר בשנה. החליפות אינן נמכרות בשוק המקומי. לדברי מנכ"ל בגיר, עופר גלבוע, המצרים הם אנשים נעימים, חמים, אנושיים ועובדים מסורים. "גם השלטונות עוזרים מאוד. מעודדים יצוא ומפתחים אזורים לתעשייה. מקימים פארקי תעשייה גדולים ומשקיעים בתשתיות".

*כיצד השלום הקר בין ישראל למצרים בא לידי ביטוי בעסקים?

"אצלנו זה מורגש בנושא של ויזות. לאזרח מצרי קשה להיכנס לישראל וההיפך. אם, למשל, עובד שלנו צריך לטוס דחוף למפעל במצרים או ההיפך, צריך להמתין משהו כמו שבועיים. זאת בעיה רצינית, כשאתה צריך לשלוח מישהו מהיום למחר".

*האם המיתון פגע בהיקף היצוא של בגיר ממצרים?

"חלה ירידה של כ-10%, לא ירידה דרמטית אבל כואבת".

*עד כמה המיתון העולמי פוגע לדעתך במצרים?

"בגיר פועלת בהרבה ארצות ומצרים, בגלל שהיא נהנית מהסכמי סחר חופשי עם אירופה וארה"ב ומציעה שכר עבודה נמוך יחסית, נפגעה פחות.

"בעקבות העלייה בשכר עבודה בסין בשלוש השנים האחרונות, מצרים הפכה לאטרקטיבית בנושא זה, וחברות אכן מעבירות לשם את קווי הייצור שלהן. הטורקים, למשל, צובאים על שערי מצרים ומעבירים לשם תעשיות".

*מהי עלות מעביד במצרים?

"150-120 דולר לחודש. בסין זה כפול".

*האם מפעל בגיר מזוהה במצרים כמפעל ישראלי? האם זה מהווה בעיה?

"אנחנו לא מסתירים את העובדה שאנחנו ישראלים. אנחנו פועלים במצרים עם שותף מקומי ב-50%, אבל 0% בניהול. מי שבא במגע יומיומי עם המקומיים הם מקומיים, כך שאין לזה שום השלכה בשוטף".

*מה הקושי הגדול בניהול מפעל במצרים?

"העובדים המצרים פחות גמישים לשינויים במוצר. הסינים, למשל, ידועים כמהירים במעבר ממוצר אחד לאחר. המצרים, לעומת זאת, לומדים יותר לאט. לוקח להם יותר זמן, ולכן זה יקר יותר".

*איך לדעתך נכון להתנהל במצרים?

"לבוא למצרים עם המון פתיחות וידידות וללא ארוגנטיות שמאפיינת ישראלים. הישראלים לפעמים חושבים שהם יודעים הכול, אבל הרבה פעמים מסתבר שהמקומיים יודעים הרבה יותר על עצמם, על התעשייה ועל ההתנהלות. החוכמה היא בניהול רב-לאומי".

*האם לדעתך מצרים פוטנציאלית מבחינה עסקית למרות אזהרות המסע של המטה ללוחמה בטרור?

"הפוטנציאל של שיתוף פעולה עסקי בין ישראל למצרים הוא אדיר. עד היום גירדנו רק את קצה הקרחון, וזה כנגזרת של התמונה הפוליטית-ביטחונית. אם זו תשתנה, הדיבידנדים שהיא יכול להביא גדולים עשרות מונים מהיום".

יצואן: "הלוואי שיהודי היה מתנהג כמו המצרי בענייני כסף"

זה 15 שנה ש'טרלידור', מפעל לייצור סורגים בכרמיאל, מייצא למצרים בהיקף של כ-100 אלף דולר בשנה. לדברי הנרי צימרמן, מבעלי המפעל, עד לאינתיפאדה השנייה, היצוא למצרים צמח מדי שנה.

"המצב הביטחוני העיב על קשרי המסחר, והביא לירידה חדה ביצוא שלנו למצרים. הלקוח היחיד שלנו במצרים, פחד לקנות סחורה ישראלית. והיום", אומר צימרמן, "הלקוח שלנו, אמנם חזר לקנות מאיתנו חלקי מתכת להרכבת סורגים ולמכירתם בשוק המקומי, אבל לא ב'ווליום' שלפני האינתיפאדה - כ-300 אלף דולר בשנה".

*איזה אדם הוא הלקוח שלכם?

"איש נעים הליכות שמאמין בשלום ושמאמין שהמסחר הוא שיביא שלום אמיתי. הוא אדם שוחר שלום. נוצרו בינינו קשרי ידידות טובים, וחבל שאנחנו לא יכולים לבקר האחד את השני בארץ המוצא".

*האם המוצר מזוהה במצרים כישראלי?

"לפני האינתיפאדה המוצר שלנו שווק במצרים כמוצר ישראלי. כשהאינתיפאדה פרצה, זה היה בעוכרנו. אילולא העוינות של המצרים כלפינו, בוודאי היינו מייצאים בהיקפים גדולים בהרבה".

*מה הקושי הגדול ביותר ביצוא באווירת עוינות?

"הלקוח שלנו לא מוכן לבוא לישראל. בפעם האחרונה שהוא הגיע לכאן, השפילו אותו כהוגן בנתב"ג. מסיבה זו, ומאחר שגם לי לא נעים לנסוע עכשיו למצרים, אנחנו נפגשים בשוויץ. בשוטף, הקשר נעשה באמצעות אי-מיילים וטלפונים".

*מה באשר להובלת סחורה?

"לא קל לשנע סחורה למצרים. אם בעבר היינו מעמיסים את הסחורה על משאית דרך מעבר רפיח, היום רק באוניה כי מעבר רפיח סגור. זה מעכב ומייקר את ההובלה".

*כיצד אתה גובה תשלום עבור הסחורה?

"אני סומך על הלקוח המצרי בעיניים עצומות. לכן, אין לי בעיה לקבל ממנו את התשלום 90 יום אחרי שהסחורה מגיעה אליו. הלוואי שלקוחות יהודים שלנו היו מתנהגים כמוהו בענייני כסף".

*האם המיתון משפיע על המכירות?

"שכר העבודה הזול במצרים משפיע יותר על המכירות. מ"ר של סורג נמכר במצרים ללקוח הסופי בכ-150 דולר. לכן, רבים מעדיפים להעסיק שומר שעולה הרבה פחות, מאשר להתקין בבתיהם סורגים".

*מה הטיפ שלך לעשיית עסקים במצרים?

"למצוא דרך להסתיר את המקור ישראל, ולמצוא לקוח שמאמין באמת בשלום כי עסקים עושים עם בני-אדם. הדרך הטובה לאתר את הלקוח הנכון היא דרך המלצות חמות או דרך היכרות אישית בתערוכות בינלאומיות. חשוב לבדוק היטב עם מי הולכים לעבוד".

גרף מצרים 1

13 טיפים לעשיית עסקים במצרים

על-פי מכון היצוא

1. אבטחת תשלומים

אנשי עסקים מצריים רבים נתקלים בתקופה זו בקשיים כלכליים, ולא תמיד מצליחים לעמוד בתשלומים. אחת הדרכים לפתור בעיה זו היא תשלום בצ'קים. החוק המצרי נוקט עונשים קשים כנגד אי-כיבוד צ'קים.

2. מעקב אחר משלוחים

לעקוב אחר שינוע הסחורה ולהיות בקשר עם עמיל המכס המצרי, ולשחרר את הסחורה לשותף המצרי רק לאחר שהתשלום הגיע לידיך.

3. ביקורים

מעבר לקשר טלפוני שוטף, דווקא בימי משבר מומלץ לבקר את השותפים העסקיים, ללמוד על הקשיים בהם הם נתקלים ולראות כיצד ניתן לגשר עליהם. לרוב, ביקור כזה יחזק את הקשר בין הצדדים ויוביל להזדמנויות נוספות.

4. שותפים חדשים

לבדוק היטב כל בקשה לשיתוף פעולה. אם מגיעה בקשה לעבודה משותפת ממצרים, כדאי להפנות אותה לסוכן העסקי שלכם, שיבדוק מיהי החברה הפונה ומהו חוסנה הכלכלי.

5. מחיר

בתקופה כזו כדאי לבדוק היכן ניתן לקצץ בעלויות, למשל בחומרי גלם ובהובלה, כך שתוכל למכור את מוצריך במחיר אטרקטיבי וללא הפסדים.

6. אריזה ושילוח.

זיהוי המוצר כישראלי עשוי לעתים ליצור קשיים במצרים. לפיכך, לפני תחילת היצוא מומלץ להתייעץ עם גורמים רלוונטיים בכדי לדעת איך לעשות לוגיסטיקה נכונה.

7. גישה ויחסים בינאישיים

המצרים מבססים את עסקיהם על אמון הדדי. לפיכך, אין להסתיר את עובדת היותך ישראלי, גם אם הדבר עשוי להרתיע בשלב ראשוני. יחסים בינאישיים הם חלק משמעותי ביצירת אמון בין שותפים. בפגישות ראשונות, לדבר עסקים ולא פוליטיקה.

בנוסף, כחלק מבניית היחסים, נהוג לצאת לבילוי משותף. במקרה כזה, המארח ידאג לשלם את כל הוצאות הבילוי. הצעה לשלם תהיה עלבון למארח. כשהמצרי יבוא לישראל, יש לנהוג כלפיו באותה דרך.

8. קבלת החלטות וניהול מו"מ

לרוב יתנהלו באיטיות, ולכן יש להיעזר בסבלנות ואורך רוח. מרגע שנרקמים יחסי אמון, חוזה חתום יהיה בעל חשיבות פחותה מהסכם שבעל-פה. איש העסקים המצרי יסכים להרוויח פחות אם ירגיש ששותפו ישר ואמין.

9. סוכן או מפיץ מקומי

על-פי חוקי המדינה, זר המעוניין להקים מפעל במצרים חייב לעבוד עם שותף מקומי. לגבי יצוא - אין חובה בכך ומספיק למצוא מפיץ מיומן שמכיר את הבירוקרטיה המצרית ובקיא ברזיה. יצוין, כי ניתן להשתמש בשירותיהן של חברות ישראליות הפועלות במצרים בתחומי היבוא והיצוא.

10. שפה

השפה העסקית המקובלת היא אנגלית. עם זאת, מומלץ להגיע לפגישות ראשונות עם מתורגמן, כדי להבין מה קורה בשיחות הפנימיות בין השותפים המצריים.

11. מתנות

נהוג להביא רק בפגישה השנייה או השלישית. בכל מקרה, אין להביא משקה אלכוהולי אלא מתנה קטנה למשרד עם לוגו החברה, ולהקפיד שהלוגו לא יהיה בעברית.

12. פגישות

לקבוע פגישה כשבועיים מראש, ולהיות מודעים לכך שהיא עלולה להשתנות.

13. לבוש

אנשי העסקים המצריים נוהגים ללבוש חליפות.

מצרים - ת"ז

שטח: 995,450 קמ"ר

אוכלוסייה: 83 מיליון

משטר: רפובליקה

מטבע: גיני (לירה מצרית). לירה אחת = 0.7491 שקל

כוח עבודה: 24.72 מיליון

תמ"ג לנפש (לפי כוח קנייה ב-2008): 5,740 דולר

צמיחה שנתית (2008): 7.2%

שיעור אבטלה: 8.4%

אינפלציה (2008): 18.3%

ענפי חקלאות עיקריים: כותנה, אורז, תירס, חיטה, שעועית, פירות, ירקות, בקר, צאן

ענפי תעשייה עיקריים: טקסטיל, עיבוד מזון, תיירות, תעשייה כימית, בנייה, מלט, תעשיית מתכת

תפוקת נפט (2008): 664,000 חביות ליום

יצוא סחורות שנתי (2008): 30 מיליארד דולר, בעיקר לארה"ב, איטליה, סוריה, ערב הסעודית ובריטניה

יבוא סחורות שנתי (2008): 56.5 מיליארד דולר


עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

לקראת יום המסחר הטוב מפברואר: נמשכות העליות בוול סטריט

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים